Skocz do zawartości

Jaka skala trudności

jamcito

Rekomendowane odpowiedzi

Warszawa w G zwraca ponad 200 mln wyników. Na pierwszych miejscach tylko wyborcza, tefałeny itp. Potem jakieś urzędy, sądy i organizacje. Pierwszy "zwyczajny" serwis znalazłem dopiero na ok. 50 miejscu. Czy zatem jest szansa na dostanie się na topy dla prostego usera, czy raczej Warszawa jest za trudna? Mowa o serwisie miejskim (wiadomości, ogłoszenia, itp.)

200 mln wyników robi wrażenie, ale ponoć nie tylko to jest wyznacznikiem trudności bycia w topie. Stąd moje pytanie. Mogę kupić ciekawą domenę, ale trochę kosztuje i wolałbym sie najpierw upewnić, co i jak. Gdzieś wyczytałem, że nazwy miast (przynajmniej tych większych) należą to tzw. trudnych fraz, ale czy to prawda?

Podzielam zdanie mikee, lepiej zacząc od long taila. Będzie co robić, z czasem zobaczysz, że hasło Warszawa w ogóle nie będzie Ci potrzebne do szczęścia. Jeśli serwis się rozwinie na tyle, że mógłby z tego hasła zarabiać duże pieniądze to może samo wskoczy. Domena nie odgrywa już takiej roli jak kiedyś więc nie warto na nią wydawać fortuny, chyba że dla samej nazwy poprostu bez patrzenia na wpływ na pozycjonowanie.

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności