Skocz do zawartości

Początkujący o Bing

bluro

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam takie pytanie czy mógłbym prosić o kilka porad jak pozycjonować w wyszukiwarce bing?

Moim zdaniem to bardzo przyszłościowa przeglądarka która ma szanse w dużym stopniu odebrać udziały Google.

Sprawa wygląda tak w Google wysoka pozycja w Bing ponad 4 karty dalej.

Dlatego trzeba cos z tym zrobić.

Kolejna kwestia czy jest gdzieś narzędzie do sprawdzania ile osób poszukuje danej frazy przez wyszukiwarkę?

Zacznij od zapoznania się z tym narzędziem: https://www.bing.com/toolbox/webmaster

Po weryfikacji strony, wysłaniu mapy i odczekaniu miesiąca, będziesz mógł śledzić wejścia z bing i yahoo oraz frazy. Dowiesz się też co szwankuje w optymalizacji (wg. Binga).

jak pozycjonować w wyszukiwarce bing

Pytanie powinno brzmieć - co działa? A działa optymalizacja + linki, czyli na dobrą sprawę nic nowego. W Bingu pozycjonuje się tak samo, jak niegdyś pozycjonowało się w Google (przed pandami, pingwinami i innym zwierzyńcem). Dlatego też pozycja BING !=/<> pozycja G

Jeżeli natomiast interesują Cię dobre pozycje w obu wyszukiwarkach, to trzeba będzie się trochę napracować (głównie naszukać). To narzędzie może się okazać pomocne:

https://www.seomastering.com/trust-rank-checker.php

milkus

narzędzie które podałeś jest przekłamując. według niego moja strona ma prawie 4.0PGR

Wszystkie inne wskazują ,ze jest jeszcze zero. akurat webmaster bing pierwsze co zrobiłem to zapoznałem się z tym narzędziem.

nie miej jednak dziękuje za wypowiedz ponieważ było ponad 7k wyświetleń i nic.

Dowiesz się też co szwankuje w optymalizacji (wg. Binga).

czy to jest bardzo istny składnik dla binga? bo mam jakieś niby trzy błędy.

narzędzie które podałeś jest przekłamując. według niego moja strona ma prawie 4.0PGR

Tak mieszkałem kiedyś przy PGR, były tam krówki i świnki ;)

@bluro, a do czego Ci PR potrzebny? To jest tylko jedno z narzędzi, które pomoże Ci ustalić autorytet domeny. Nie licz na to, że znajdziesz narzędzie, które zrobi to dokładnie, bo takie nie istnieje. Inaczej będzie to przeliczać Google, inaczej Bing, a jeszcze inaczej to narzędzie które podałem. Dużo będzie zależało od ilości danych, na których ustalane są te wskaźniki.

czy to jest bardzo istny składnik dla binga

W niektórych przypadkach tak. Sprawdź wagę problemu i nie przesadź z optymalizacją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności