Skocz do zawartości

SCRAPER do zbierania grup docelowych na Facebook'u

wuSEO

Rekomendowane odpowiedzi

jedno pytanie - czy to narzędzie jest zgodne z regulaminem fb?

Podpinam się pod to pytanie. Czy korzystanie z tej wtyczki nie grozi przypadkiem namierzeniem przez Facebooka i jakimś banem? Czy lepiej robić to z fikcyjnego, nowego konta?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jedno pytanie - czy to narzędzie jest zgodne z regulaminem fb?

Podpinam się pod to pytanie. Czy korzystanie z tej wtyczki nie grozi przypadkiem namierzeniem przez Facebooka i jakimś banem? Czy lepiej robić to z fikcyjnego, nowego konta?

Pozdrawiam

Nigdy nikt nie otrzymał bana ale wolimy dmuchać na zimne, dlatego zawsze mówimy,

żeby założyć osobne konto i na nim pobierać dane.

Nigdy nie wiadomo co Facebookowi się nie spodoba. Z nim jak z Google - monopolista i robi co chce.

Witam,

Zakupiłam getface. Wybrałam zapytanie dość standardowe (people who like FANPAGE and are older than 25 and are men). W advanced search po prawej stronie mam napisane "More than 1000 people". Uruchamiam Getface, ściąga mi 25 ID ludzi. Gdzie jest problem, co mam zrobić, żeby ściągnąć wszystko?

Pozdrawiam,

to nie błąd, jest to ograniczenie wyświetleń danych przez Facebooka.

Nie ma reguły ile wyświetli w danej chwili

Informacja" end of results" lub \"no more results\" pochodzi z Facebooka a nie z GetFace.

To że Facebook pokazuje że jest np 20 tyś osób na fanpage to nie znaczy że tyle jest w stanie wyświetlić.

Facebook po prostu pisze że jest tyle powiązań, ale nigdy nie wyświetli tyle danych.

Można to w prosty sposób sprawdzić, przewijać scrollem aż do osiągnięcia end of results.

Jednak lepiej skierować reklamę nawet do 20% ścisłego targetu niż w ogóle jej tam nie kierować.

"ściąga mi 25 ludzi"

Zakładka musi zostać aktywna, być może przełączyłeś w trakcie pobierania ?

Mam następujący problem. Kilka dni wszystko działało jak ta lala. Teraz chcę dodać wygenerowaną listę ok 1500 rekordów. Wgrywam plik, nazywam listę, wybieram opcję "User IDs" i przycisk "create audience" przestaje być aktywny (kolor zmienia się na bladoniebieski i button nie reaguje). Ktoś się spotkał z czymś takim? Wiem, że FB coś miesza teraz z odbiorcami (dodał np. Audience Insights), ale nie wiem, czy to ma związek.

IT9aS0q.png

może zaczeli sprawdzać co się wrzuca...

Mam następujący problem. Kilka dni wszystko działało jak ta lala. Teraz chcę dodać wygenerowaną listę ok 1500 rekordów. Wgrywam plik, nazywam listę, wybieram opcję "User IDs" i przycisk "create audience" przestaje być aktywny (kolor zmienia się na bladoniebieski i button nie reaguje). Ktoś się spotkał z czymś takim? Wiem, że FB coś miesza teraz z odbiorcami (dodał np. Audience Insights), ale nie wiem, czy to ma związek.

IT9aS0q.png

Dziś wieczorem, lub jutro podeślemy info na e-mail, co i jak :)

Może to wyjaśni:

Starting today, advertisers will need to specify one or many App IDs when creating Custom Audiences based on the Facebook user ID or app-scoped user ID in all self-serve interfaces

https://www.facebook.com/help/community/question/?id=10202543406411671

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Może to wyjaśni:

Starting today, advertisers will need to specify one or many App IDs when creating Custom Audiences based on the Facebook user ID or app-scoped user ID in all self-serve interfaces

https://www.facebook.com/help/community/question/?id=10202543406411671

Już jest na to rozwiązanie :)

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Rozczarowaliście mnie, najpierw zapłaciłem za narzędzie które miało być dożywotnie używane a teraz wprowadziliście miesięczny abonament, co nie było w umowie. To powinno dotyczyć osób które zakupiły te narzędzie teraz a nie na samym początku kiedy powstało. Tak się nie zagrywa. Nie polecam!

• 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...

Rozczarowaliście mnie, najpierw zapłaciłem za narzędzie które miało być dożywotnie używane a teraz wprowadziliście miesięczny abonament, co nie było w umowie. To powinno dotyczyć osób które zakupiły te narzędzie teraz a nie na samym początku kiedy powstało. Tak się nie zagrywa. Nie polecam!

Pokaż mi gdzie było napisane że kupujesz narzędzie dożywotnie ?

Sam pytałeś na stronie 1 tego postu (przewiń sobie i zobacz)"

"- jaką gwarancję daje nam autor że wtyczką będzie działać dożywotnie?"

Ja odpowiedziałem:

"1. NIE DAJĘ ŻADNEJ GWARANCJI na to że wtyczka będzie działać dożywotnio. Z prostego powodu, nie wiem co Facebook wymyśli w przyszłości, jednak mogę zapewnić, że zrobię wszystko, aby wtyczka działała jak najdłużej. Doskonały jest ostatni przykład, kiedy kilka dni temu Facebook zmienił kod i 99% wtyczek wyleciało z rynku, a getface.pl został bo siedziałem całą noc aby go naprawić dla klientów. "

Więc pokaż mi w którym miejscu zachowaliśmy się nie tak.

Dostęp nigdy nie był dożywotni. To nie jest VIDEO ani PDF który sobie zapiszesz na dysku i może leżeć przez lata.

Jest to skrypt, który pracuje i jest zależny od bardzo wielu czynników zewnętrznych.

W tym zasady pobierania danych na Facebooku, jego algorytmy itd.

Są to czynniki, na które my jako autorzy nie mamy wpływu i nie jesteśmy w stanie na etapie projektowania systemu przewidzieć co będzie za miesiąc / za dwa czy za rok.

Prawda,że nie jesteśmy wróżkami ?

W związku z tym, że takie nieprzewidywalne zmiany nastąpiły postanowiliśmy zaprzestać rozwijania serwisu w starej formie.

Po prostu okazało się, że aby zapewnić jak najdłuższy okres działania skryptu i możliwość korzystania z niego i zarabiania przez użytkowników musimy poświęcać coraz więcej czasu i porzucić inne projekty.

Mieliśmy dwie opcje do wyboru, albo całkowicie wyłączyć stronę albo zatrudnić programistę, któremu trzeba oczywiście zapłacić i starać się utrzymać dostęp do serwisu jak najdłużej.

Wybraliśmy tą drugą wersję, rozwinęliśmy skrypt i rozbudowaliśmy o nowe moduły i daliśmy Ci dostęp ZA DARMO w zamian za to że byłeś użytkownikiem starej platformy getface.pl.

(czyli z własnej kieszeni opłaciliśmy programistę który rozbudował skrypt i poradził sobie z nowymi algorytmami jako jeden z pierwszych w Polsce + daliśmy 200 zł, bo otrzymałeś dostęp o wartości 397 zł, a zapłaciłeś za dostęp do starego serwisu 157 zł)

Dodatkowo, aby nie było wszystko tak nagle, poinformowaliśmy Cię o planowanych zmianach już we wrześniu.

Emaile zostały wysłane dnia 19.09 oraz 23.09 była informacja o planowanych zmianach.

TEMAT był: ZMIANY W GETFACE.

Napisaliśmy tam co planujemy i że wszyscy użytkownicy dotychczasowi dostaną do przetestowania za darmo nowy produkt w największym z możliwych pakietów.

Tak też się stało. I zrealizowaliśmy to co napisaliśmy.

Po tych wszystkich informacjach, po tym jak WYGASŁ CI 30 dniowy darmowy okres próbny najwyższego pakietu NOWEGO GETFACE, napisałeś do nas, że to nie FAIR itd. Więc daliśmy Ci kolejne 14 dni darmowego użytkowania, tak abyś mógł sobie zarobić.

Natomiast Ty od 2014-05-23 18:16:11 do 2014-11-14 18:16:11 (bo tyle trwał sumaryczny okres w jakim miałeś dostęp, pomimo tego jak sam pisałeś na pierwszej stronie "Na próbę targetowałem grupy które lubią "cb radio" skryptem Getface a później wrzuciłem grupy targetowane przez FB. Różnica była znaczna w pozyskiwaniu fanów. Zdecydowanie dużo więcej uzyskałem fanów Getface niż FB" 

teraz piszesz że nie polecasz.

Trzeba było tak napisać w pierwszy dzień darmowego dostępu do nowej platformy a nie wtedy kiedy wyłączyliśmy dostęp.

• 1 miesiąc temu...

Nie macie jakiejś wersji Trial do przetestowania? Będę tworzył swoją pierwszą reklamę na facebook i nie wiem jakie będą jej efekty więc wolałbym najpierw przestestować tą usługę niż wyrzucić pieniądze w błoto.

W mojej opinii ceny trochę za wysokie. Dla małych firm taki abonament jest nie do przeskoczenia. Nie mam nic do abonamentu, bo wiem, że jak coś ma działać to wymaga pieniędzy, ale jak dla mnie cena w tej chwili jest nie do przeskoczenia. Nie lepiej jest postawić na "więcej osób za mniej?"

sygnaturka_forum.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności