Skocz do zawartości

Wyniki widoczne dla wszystkich narodów

jozde.kakse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Powiedzmy że chciałbym stworzyć stronę w języku angielskim.Głównym założeniem było by stworzenie strony dla wszystkich użytkowników na całym świecie. Strona nazywała by się "eternalspictures.com" i pozwalała by na nieodpłatne, wieczne umieszczenie swojego zdjęcia na tej właśnie stronie. Od razu powiem że strona nie będzie tłumaczona na żaden inny język, będzie standardowo tylko oryginalny angielski język.

No i teraz chciałbym aby każdy Polak, Niemiec,Amerykanin ,Brazylijczyk(hehe z mundialem mi się skojarzyło), mógł po wpisaniu frazy "eternals pictures" trafić na moją stronę która miałaby być docelowo jak najwyżej w wynikach wyszukiwań.

Moje pytania:

Czy domena musi być zakupiona w kraju gdzie content w naturalnych warunkach występuje w rodzimym języku? (mowa tutaj o USA,UK,Canada i Australia)

Czy najlepiej by było gdyby serwer był zakupiony w wyżej wymienionych krajach? Czy serwer może być równie dobrze kupiony w Polsce?

Może ktoś robił coś podobnego i wie gdzie szukać albo sam poradzi?

Za błędy przepraszam.

Pozdrawiam Janek

Wystarczy domena .com ,

Jak zdobędziesz dużo linków z różnych miejsc to będzie sie pokazywać w topach na te fraze

Serwer możesz sobie kupić gdzie chcesz ale wątpię aby jeden styknął przy takich założeniach.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dzięki za odpowiedź, tylko skąd ja będę wiedział że w danej wyszukiwarce po wpisaniu mojej frazy strona będzie blisko top?

Bo jak wchodzę np. na google niemieckie to i tak mi pokazuje content polski, jeżeli zmienie ip na niemieckie to znowusz nie mogę wejść w ogóle w google, a na anonymousie trzeba mieć z kolei konto vip i to też jak bym już je miał to tylko z dwóch krajów są przydzielane IP.

Serwer do takich rzeczy to prywatny na indywidualnych zasadach, tak mi powiedziała większość(już się rozeznałem trochę na rynku)

Ręcznie sobie możesz sprawdzać poprzez proxy a serwisów udostępniających sprawdzanie z geolokalizacją wyników masz w uj.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wracam po dwugodzinnej walce.

Wszedłem w posiadanie programu Real Hide IP i google z góry blokuje że nawet nie da się niczego wyświetlić.

Potem znalazłem listy bramek proxy ale jak już wchodziłem na nie to i tak wszystko po polsku pisało i się w większości się polski content wyświetlał. Raz udało mi się wykonać kombinację programu do zmiany ip + proxy i zadziałało, ale to za mało...

Mógłbyś polecić jakieś sprawdzone narzędzie do sprawdzania według poszczególnych krajów?

Bo ja coś dzisiaj nie w formie :)

Odpowiem dopiero jutro bo kończe na dzisiaj z komputerem.

Pozdrawiam

@up

No bo google to taki mały szpieg i dokładnie wie z jakiego kraju klikasz i żadne publiczne proxy cię nie zamaskuje przed google.

Jeżeli chcesz sprawdzić pozycje w wyszukiwarce googla zlokalizowanej na Niemcy to użyj np. tego https://www.whatsmyserp.com/serpcheck.php w Domain name wpisz nazwę swojej domeny ustaw region na Germany: DE wpisz frazy które potrzebujesz i kliknij check all keywords.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności