Skocz do zawartości

chaotyczna pozycja

kutaphone

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ostatnio zaoobserwował tak dziwne wahania pozycji jak moje? Pozycjonuję powoli świeżą stronę (wiek 3-4 miesiące) i do pewnego czasu wszystko szło zgodnie z planem - powolne pięcie się w góre. Jednak od około miesiąca dzieją się dzwine rzeczy. W tym tygodniu na przykład na jedną z fraz byłem 24, 80, 40, a dzisiaj nie ma mnie wcale.

Filtr/ban chyba nie wchodzi w grę, bo:

- na fraza+www.domena.pl wyświetlam się na 1 miesjcu;

- w google webmasters nie mam żadnych błędów/wiadomości od google.

Jakieś pomysły z czym to może być związane? Może niestabilność katalogów (na początku to było moje główne źródło linków)? Nie wiem już co z tym robić.

To jest zupełnie normalna sytuacja, występuje to między innymi wtedy gdy mamy świeżą domenę, albo strona znajduje się na niskich pozycjach, tam jest wiele zawirowań. Pozyskaj linki by sytuacja się ustabilizowała na jakimś poziomie, a wtedy będziesz mógł bardziej ocenić efekty swojej pracy. Spotkałem się również z sytuacją gdzie co kilka dni strona na daną frazę potrafiła spadać na np 1-2 dni poza top10, potem wracać na jakiś okres i potem znowu na 1-2 dni wypadać i wracać, czasem zdarzają się "dziwne" rzeczy.

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności