Skocz do zawartości

erotomani gawędziarze...

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

@up

Poszukaj kogoś kto zrobi satelitkę do twojej stronki i w miarę szybko wbije w top10 dzięki temu ruch powróci i zyskasz trochę czasu na remake twojej głównej domeny. Jak podałeś konkurencja 700 000 wg. google, to pryszcz w miesiąc max dwa powinieneś mieć satelitkę w top 10.

Pozdro

wiesz od ilu to już słyszałem ???

2 tygodnie/ miesiąc/ dwa max 3...

dzisiaj:

a) fraza 2 wyrazowa: 1 030 000 wyników

B) fraza 2 wyrazowa: 696000 wyników

c) fraza 4 wyrazowa: 384000 wyników (na tej najbardziej mi zależy konwersja 30-40%)

zrobiona jak to określiłeś satelita i pozycjonowana (wg ustaleń z mega firmą efekty po miesiącu, top 10 max 3 miesiace top 5 po 5-6 miesiącach

po miesiącu:

a) 96 poz.

b)poza indeksem

c) 14

po dwóch:

a) poza indeksem

B) poza indeksem

c) 50-85 pozycja

też twierdzili, że pryszcz...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

z tego co mi podałeś to org.pl jest robione starą dobrą szkołą która działała .....kiedyś. :)

pytam się grzecznie pana pozycjonera czy to nie zaszkodzi, że napierd#..la linkami na rusko chinkich forach w towarzystwie tabletek, powiekszaczy ect. odp: "nie... bedzie ok, szybko beda topy ..." no i byly, po jakis 40-50 dniach, przez 14dni, a potem filtr....

ale namnożyłeś tych domen,niech cie :)

pan pozycjoner: skoro ta domena jest zafiltrowana, to postawimy nową, za 3 tygodnie postawilismy 3 nowe, a po miesiącu on juz we własnym zakresie jeszcze z 5...

poza tym kazda kolejna firma pozycjonerska chciala swieżą domenę z nowym kontentem, albo przechwyconą domene...grrrrr

czy tak dużo chcę? tylko przez kilka miesięcy w top 5-10 nie mowie, ze moj nawiększy konkurent byl w top 1 przez 14 miesiecy, a teraz od kilku faluje 2-5 ... mi wystarczy naprawdę malutki kęs...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...

pan pozycjoner: skoro ta domena jest zafiltrowana, to postawimy nową, za 3 tygodnie postawilismy 3 nowe, a po miesiącu on juz we własnym zakresie jeszcze z 5...
poza tym kazda kolejna firma pozycjonerska chciala swieżą domenę z nowym kontentem, albo przechwyconą domene...grrrrr

Nie, żebym był złośliwą mendą ale dedykuję ten cytat wszystkim tym kozakom którzy coś tam pierniczyli o szybkości, podmiankach domen i płynących z tego zyskach dla klientów...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a potem filtr

Nie martw się. Tu na forum śą tacy co robią topy w ciągu kilku dni, są też tacy co jeden dzień potrzebują na wyciągnięcie z filtra. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak widać nie tylko SS i ProCośtam potrafią ludzi zniechęcić do pozycjonowania czy bardziej ogólnie reklamy internetowej. W tym przypadku klient przynajmniej widzi, że jest coś nie halo a ile jest setek czy tysięcy takich, którzy tego nie widzą i grzecznie płacą fakturę co miesiąc?

Pytanie retoryczne.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jak widać nie tylko SS i ProCośtam potrafią ludzi zniechęcić do pozycjonowania czy bardziej ogólnie reklamy internetowej. W tym przypadku klient przynajmniej widzi, że jest coś nie halo a ile jest setek czy tysięcy takich, którzy tego nie widzą i grzecznie płacą fakturę co miesiąc?

Pytanie retoryczne.

Ja tylko raz się dałem zrobić w abonament, poza tym generalnie mało wydałem za pozycjonowanie, bo generalnie efektów nigdy nie było :(((( tylko, że ja chętnie zapłacę!!!! tylko żeby były pozycje, wysokie pozycje generują ruch (wbrew temu co twierdzą prawnicy jednej z poznańskich firm pozycjonerskich) w moim przypadku ruch przekłada się na zamówienia, a co za tym idzie kasę (bardzo dobry i relatywnie tani produkt - co z reguły nie chodzi w parze) żyję od jakiegoś czasu mżonkami, że:

"pracuję nad pozycjami" "za tydzień powinny być efekty" jeszcze chwilę" "nowe linkowanie" "w ciągu 2-3 tygodni wystartuje nowe tajemne szyfrowanie kodu strony, że google się nie pozna" (tak, google to jest jakaś durna firma z garażu w Indiach, gdzie pracują sami nierozgarnięci i jakaś polska firemka pozycjonerska zrobi ich w babmuko tajemnym szyfrowanym czymś, na pewno się nie pokapują)...

medal ma drugą "ciemną stronę"... firm pozycjonerskich nie interesuje, że nie mam klientów, nie mam obrotów, że dotychczasowa pozycja strony generowała ruch X, a teraz po ich za**b#%$ YCH działaniach i filtrze, na ruch 10% z X a co za tym idzie musiałem zwolnić wszystkich pracowników (inna sprawa ze politycy dokręcili srubę tez z deko za mocno, zusy srusy, vaty, behapy, pfrony i masę innych gówien) dla pana pozycjonera istotne jest tylko "niech się pan cieszy, że umowę mamy na platność za efekty, bo ja też poniosłem koszty a nie wystawiłem jeszcze faktury". Tylko, że jakby były obiecane efekty (za miesiąc 2- 3...)

Jeżeli ja nie umiem czegoś robić, to tego nie robię, albo się uczę w tym kierunku, aby zrobić to co obiecałem, albo podzlecam to komu innemu...

To jakbym przyniósł do krawca materiał, żeby mi uszył garnitur, a ten mi zrobi spadachron i rzucał tekstem, żebym się cieszył, że nie wystawił mi rachunku... ale że zniszczył mi materiał (domena + cms+kontent = koszty o tzw. utraconych zyskch nie wspomnę...) to się nie liczy :(

PozyccjonerY często nie Zdają sobie sprawy jaka jest stawka w grze kiedy podpisują cyrograf. Usiłują bawiąc sie w uprawianie hobby zarobić , jak sie nie uda to sie nie uda co tam... A ktoś tam z drugiej strony nie śpi po nocach bo spływa przez błędy w sztuce fahofca. Często jest tak ze im firma większa tym dalej jej do średnich przedsiębiorstw które nie płaca dużo za dużo . Pilnujący klientów strategicznych bez których by nie istniały i stawiając ich potrzeby na 1 miejscu . 3mam kciuki żeby sie udalo tobie wszystko wyprostować i rozwijać przedsiębiorstwo . Czasem można trafić na osoby(prawdziwych profesjonalistów ) które robią coś non profit. Może i tym razem sie ktoś zNajdzie ...

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Skontaktuj się z firmą, która pozycjonuje konkurencję ;)

tak tez zrobiłem...

i naprawdę podjąłeś współpracę z NIELOJALNĄ lekko mówiąc firmą?

Jeśli zależy Ci na tym, żeby ktoś inny nie tracił kasy tak jak Ty, to powinieneś przedstawić tutaj delikwentów co "pozycjonowali" stronki.

Nie widziałem na oczy Beera (tylko telefonicznie i gg rozmawialiśmy), ale zasugerował bym żebyś sam mu zaproponował najwyższą stawkę jaką miałeś w ofertach (płatność za konkretne wyniki, które przełożą się na Twoje zyski) i za jakiś czas przedstawił tu sprawozdanie :)

Swoją drogą jeśli frazy nie są naprawdę "ostre" to gratuluje Googlarzom, że podnieśli poprzeczkę.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

bo generalnie efektów nigdy nie było

No jak to nie było ? Były filtry ;)

Swoją drogą jeśli frazy nie są naprawdę "ostre" to gratuluje Googlarzom, że podnieśli poprzeczkę.

Faktem jest, że podnieśli poprzeczkę ale na Boga, jeżeli ktoś zajmuje się SEO to powinien o tym wiedzieć i się do tego dostosować. Strony naprawdę są fatalnie pod względem SEO, pomijam foty produktów które moim zdaniem są kiepskie (foty a nie sam produkt) a ma to wpływ na konwersję .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Namieszali w algo, ale bez przesady - dobrze zoptymalizowany długi ogon wchodzi nadal jak w masło a z średnim ogonem lekko trzeba się posiłować. Dużo - IMHO ponad 50% - daje dobra optymalizacja, której z ocen Beer'a brakuje na stronie..

Wątek pokazuje że nie ważne jak się rozliczamy - czy abonamentowo czy za efekt - bo wszystko i tak zależy od zdrowego podejścia "pozycjonera".

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Beer dodatko może popracować nad zdjęciami- wyostrzy, dołoży cycki i samo się sprzeda :D

P.S. Tylko nie zgadzaj się na zdjęcia Pana z kwiatkiem w...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ja z mojej strony mogę zrobić (non profit) w ramach pomocy wskazówki optymalizacyjne dla nowej witryny z podziałem na kategorie produktowe , dać skórkę na WP (do optymalizacji/modyfikacji) mam trochę tego kupionego w wersjach deweloperskich, dać pomysł na nazwę nowej domeny (jest wolna). Przydał by się phpowiec do optymalizacji/modyfikacji wybranej skórki. Tak myslę , że po dobrym skatalogowaniu , paru silniejszych linkach i linkach z sociali długi ogon wyjdzie bez problemu a i inne frazy wejdą w topy.

Dodatkowo mogę zrobić fotki produktowe też non profit, moim zdaniem przydało by sie trochę fot z modelkami ale już modelinom nie zapłacę ;) . Foty mniej więcej takiej jakości wywołana z RAWa bez fotoszkopa bo go nie znam ;)

73ch6t.jpg

Tylko nie zgadzaj się na zdjęcia Pana z kwiatkiem w...

Koniec z zabawami w chowanego :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności