Skocz do zawartości

erotomani gawędziarze...

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

po roku na forum to się jest już ekspertem seo

bardziej niebezpieczni od ekspera są jego przełożeni i klient - idąc za postem Max'a https://www.forum.optymalizacja.com/topic/193305-filmik-ma-tytul-expert/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wytną wszystkie firmy "krzak"

A co z "firmami przyjaznymi klientowi" "tygrysami rynku" ?? Dalej będą robić w biula klientów twierdząc, że pozycjonowanie nie ma nic wspólnego ze zdobywaniem ruchu albo kasując za frazy z zerowym ruchem albo odwiedzinami 5 UU/mies jak Sunrise System ?

po roku na forum to się jest już ekspertem seo.

Sorry ale 10 lat na forum i wcalę nie czuje się ekspertem a czasami po prostu za uja nie wiem dlaczego jest tak a nie inaczej. Dlatego czasami normalnie zazdroszczę pewności w SEO "fachofcom" ... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

po roku na forum to się jest już ekspertem seo

Akurat staż na PiO nie jest żadnym wyznacznikiem wiedzy i doświadczenia w SEO. Znam kilka takich aktywnych 10 letnich przypadków, co do tej pory nie mają znajomości podstaw HTML, a ich do niedawna linkowanie opierało się tylko na publicznych preclach opartych o tylko na WP linkując 100% exact match ładując wszystko na stronę główną.

że pozycjonowanie nie ma nic wspólnego ze zdobywaniem ruchu

No bo tak jest. :)

Pozycjonowanie to nic innego jak zdobywanie najwyższych pozycji w wynikach organicznych wyszukiwarki. Nie zawsze musi się przekładać na ruch. :)

Edit.

Zasiałem ferment. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zasiałem ferment.

Nooo :D , ale postaram sie lekko odsiać zadając pytanie: po co przeciętny klient zamawia tę usługę ???

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

po co przeciętny klient zamawia tę usługę ???

Właśnie, po co?

Kiedyś, zgadza się pozycje dawały ruch, teraz nie koniecznie. Tylko kompleksowe działania marketingowe owocują ruchem, konwersją, sprzedażą.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zrób ankietę po co ludzie zamawiają pozycjonowanie i gwarantuje Ci, że znaczna większość zamawia bo chce zwiększyć ilość odwiedzin ;). Klientów zamawiających kompleksową usługę SEO jest znikoma ilość a takich którzy idą na synergie czy połączenie wszystkich działań do kupy w necie to na palcach jednej ręki można policzyć ...

Jak widać nie tylko SS i ProCośtam potrafią ludzi zniechęcić do pozycjonowania czy bardziej ogólnie reklamy internetowej. W tym przypadku klient przynajmniej widzi, że jest coś nie halo a ile jest setek czy tysięcy takich, którzy tego nie widzą i grzecznie płacą fakturę co miesiąc?

Pytanie retoryczne.

Retoryczne ale liczba by Cię zmroziła. Jeśli chcesz poczuć strach i dowiedzieć się czegoś przerażającego to napisz na priv.

Poczatkujacy1 - Nic nie jest czarno białe. Dlaczego proponujesz temu Panu rozwiązanie nie wiedząc nawet z czym masz do czynienia. Podam Ci prosty przykład - Załóżmy że jesteś pozycjonerem i się w to bawisz(nie wiem kim jesteś, to założenie), dostajesz zlecenie na wypromowanie sklepu internetowego z kołami pomiarowymi drogowymi, suszarkami ogrodowymi, tarczami diamentowymi czy mieszadłami z gwintem do zapraw 100MM albo 140MM.

Dalej uważasz, że marketing na facebuczku gdzie zazwyczaj przebywa gimbaza, a przedział wiekowy 83% użytkowników to 16-34*** jest to najlepszym rozwiązaniem?

Profil działalności.

*** statystyki - żeby nie było, że wymyślam z d*py https://www.businessinsider.com/a-primer-on-facebook-demographics-2013-10

Jakby ktoś czytał tylko PIO, to wyniósłby wiedzę, że normalnym protokołem w SEO jest prosta sekwencja:

SPAM - FILTR - NOWA DOMENA - SPAM - FILTR - NOWA DOMENA- SPAM - FILTR - NOWA DOMENA- SPAM - TOP -FILTR - NOWA DOMENA- SPAM - FILTR - NOWA DOMENA- SPAM - FILTR - NOWA DOMENA- SPAM - FILTR - NOWA DOMENA-SPAM - FILTR - NOWA DOMENA- SPAM - FILTR - NOWA DOMENA- SPAM -TOP- FILTR - NOWA DOMENA -SPAM....

właśnie jakoś brakuje mi w tym wątku mistrzów tej metody :)

witam ponownie, pytanko: czy wejście do top 100 na hasła 3- 4 wyrazowe dla 200.000 - 300.000 wyników w ponad dwa miesiące to jest zadanie nie do wykonania dla profesjonalnych agencji SEO? Dzisiaj od pani z BOK jednej z agencji z którą mam umowę dostałem odpowiedź, ze wyniki są ostatnio "zamrożone"... Jako, że obserwuję konkurencję, wydaje mi się to nie prawdą, może to ktoś potwierdzić/zaprzeczyć, że wyniki są zamrożone? poza tym przy takim molochu jak G. wydaje mi się to mało prawdopodobne...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Sorry ale w Twoim przypadku nie ma mowy o żadnym zamrożeniu, jak już to zamrożenie umysłu wchodzi w grę ;)

Jeżeli nie przestaniesz myśleć w kategoriach "za 2 miesiące", to lepiej od razu podaruj sobie SEO i zainwestuj czas w stworzenie strategii kampani AdWords. Wtedy będziesz wiedział dokładnie co będzie za dzień i za 2 miesiące.

Na pytanie co będzie w SERPach za 2 miesiące nikt ci nie odpowie, bo nikt tego nie wie. Może jedynie skłamać. Upierając się przy żadaniach odpowiedzi na tak postawione pytanie, mówisz po prostu "Proszę okłamcie mnie".

Jeżeli nie przestaniesz myśleć w kategoriach "za 2 miesiące", to lepiej od razu podaruj sobie SEO

to jaki czasbędzie dobry??? 5 miesiecy? 8 miesięcy? po podpisaniu umowy czekam już z jedną firmą 16 miesięcy... ile jeszcze mam czekać?

od mniej więcej września słyszę, że wyniki są zamrożone...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności