Skocz do zawartości

erotomani gawędziarze...

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

po roku na forum to się jest już ekspertem seo.

Sorry ale 10 lat na forum i wcalę nie czuje się ekspertem a czasami po prostu za uja nie wiem dlaczego jest tak a nie inaczej. Dlatego czasami normalnie zazdroszczę pewności w SEO "fachofcom" ... :D

Bo w życiu pozycjonera są 3 etapy:

1. nauka - o kuźwa, jakie to proste

2. wiem wszystko, jestem debeściak

3. o ja pier..lę, o co w tym chodzi?

samozadowolenie mija

niektórym zmienia się w samouwielbienie.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Szalf -> pieniądze zawsze są w niszach, czy to seo czy cokolwiek innego.

Ale zgadzam się z drugim twierdzeniem - kasa zarabiana na SEO jest i będzie coraz mniejsza. Dużo firm poleci z rynku(co już się dzieje a to początek) - gogiel inwestuje w SI do silnika swojej szukajki więc zmiany będą na pewno i to nie na lepsze. A to oznacza PROBLEMY seowców nie tylko tych z PP ;)

Tak że brać się panowie za content na swoich spamach a nie pisać bezsensownie na pio :lol:

Z doświadczenia powiem tak:

Kasa wcale nie jest mniejsza. Robi się bariera wejścia na rynek której nie było.

Kiedyś wystarczyło dowalić x punktów w GL i wszystko wychodziło . a teraz nie ;) Połowa polaków mówiła że umie się pozycjonować.

Teraz trzeba coś umieć.

Jak patrze na topa na średnio trudne frazy i widzę że 8 na 10 stron to sieczka pod względem optymalizacji i linków to ręce się załamują.

Robisz opt z prawdziwego zdarzenia i samo bez linków potrafi wejść na 1 stronę. Jak nie chce , popychasz kilkoma , max kilkunastoma linkami.

80% ląduje na pierwszej. Jak nie kozakujesz i wystarcza ci pierwsza strona a nie pozycje 1-3 to masz stabilne wyniki przez lata.

(wiem bo mam). Jak wycena nie jest z kosmosu to klient płaci przez lata. Jak uzbierasz odpowiednia pule klientów to kasa jest coraz wyższa a nie niższa.

Filtrów i ręcznych prawie nie ma bo i za co ,za 5 linków które i tak giną w morzu naturalnych ? Chyba że klient miała historie i wypływają stare syfy.

Klient odchodzi w 4 wypadkach

1. Nie stać go ale to kwestia wyceny musi być dostosowana do możliwości klienta

2. Nie ma wyników - 80% ma to zostają

3.Zamyka działalność lub zmienia branże - wypadek losowy

4. Chce mieć lepiej -1-3 tylko - niech idzie ,połowa za jakiś czas i tak wraca ze spalonymi domenami, ręcznymi i takimi tam przebojami.

Klienci polecają się nawzajem i dochodzisz do etapu kiedy nie musisz się już reklamować i wysilać aby twoja strona była na "pozycjonowanie" w topie. (rekordzista dał mi 6 nowych klientów)

Nie ma się co dziwić jak w 3 miesiące można dla rozbudowanego serwisu lub sklepu samą optymalizacją spowodować że ilość odwiedzin wzrasta o 100 % z np 3 tyś do 6 tyś.

Kasy masz coraz więcej a nie mniej i na spokojnie.

Jest jest zmiana algorytmu to wypada ci 5-10% klientów a nie połowa jak słyszę niekiedy .

W google tak naprawdę nic się nie zmieniło od lat.

Są dwie podstawowe zasady:

1. Strona musi być dobra i dobrze zoptymalizowana

2, Link musi być dobry i nie może być ich za wiele.

Niestety o tym wszyscy teoretycznie wiedzą ale prawie nikt się do tego nie stosuje.

Zrobisz to dobrze i jesz małą łyżeczką przez lata zamiast chochlą przez miesiąc dwa.

Są dwie podstawowe zasady:
1. Strona musi być dobra i dobrze zoptymalizowana
2, Link musi być dobry i nie może być ich za wiele.

Tutaj właśnie znajduje się całe sedno SEO - ja bym jeszcze dodał że najpierw należy zająć się marketingiem a dopiero później pozycjonowaniem -> mamy efekt x2

Robisz opt z prawdziwego zdarzenia i samo bez linków potrafi wejść na 1 stronę. Jak nie chce , popychasz kilkoma , max kilkunastoma linkami.

I tak, i nie. Wszystko zależy od kilku czynników, m.in. od wielkości konkurencji.

Jest tu ktoś z czytających kto miał doczynienia z branżą nietolerowaną przez google? Bardzo proszę o napisanie na priv, chodzi konkretnie o sexshop

Dlaczego piszesz, że sexshop jest branżą nietolerowaną przez Google?

Zobacz serpy i adwords. Nie ma żadnego problemu poza konkurencja, która jest duża.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

a

Jest tu ktoś z czytających kto miał doczynienia z branżą nietolerowaną przez google? Bardzo proszę o napisanie na priv, chodzi konkretnie o sexshop

Dlaczego piszesz, że sexshop jest branżą nietolerowaną przez Google?

Zobacz serpy i adwords. Nie ma żadnego problemu poza konkurencja, która jest duża.

No tak, masz rację, to co napisałem jest bez sensu. Nie sprawdziłem tego nawet pewnie ze zmęczenia albo z lenistwa. Moja bardzo wielka wina. Ale dzięki za odpowiedź.

Napisany Dzisiaj, 12:22

likom, on 27 Jun 2014 - 07:53, said:

I tak, i nie. Wszystko zależy od kilku czynników, m.in. od wielkości konkurencji.

Dla tego nie mówię o trudnych frazach. 15 prostszych potrafi dać ty samo pieniędzy co 1 trudniejsza.

Trudne frazy zostawiam tym co żyją z 5-10 klientów. Wtedy można się pobawić i cyzelować. Jak ma się ich troszeczkę więcej i ma do opłacenia biuro ,handlowców, telemarketerów, technicznych,prezesa, sprzątaczkę...... ,to przychód musi być stabilny a bierze się z dużej ilości małych wpłat. Nawet jak wyleci ci 20 klientów to tego nie czujesz tak jak ci wyleci 2 z 10.

I tak, i nie. Wszystko zależy od kilku czynników

Skończ już waść, bo się czytać tego nie da. Jak ulał pasujesz do tematu tego posta. Wiem, wiem... jesteś za stary wróbel na takie plewy, ale jak dotąd oprócz swojego słodkiego pier.... żadnych konkretów nie przedstawiłeś. Pisałeś, że wolisz działać "w cieniu" a jednak na festiwale SEO zapier... z wywieszonym jęzorem, nie mówiąc już nic o tym, że w każdym temacie na forum masz swoje 2 grosze do wtrącenia.

PS. Miałem nie pisać w tym temacie jak by to ewentualnie zaraz miało być wyciągnięte, ale... ten post nie jest na temat, więc może być usunięty...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak ulał pasujesz do tematu tego posta.

Z Tobą razem.

a jednak na festiwale SEO zapier...

Śpiewałem.

Jutro tez zapier...

Miałem nie pisać

Bądż facet z jajami i zrób to w końcu. Na razie tylko piszesz, że już nie będziesz. Który to już raz...

ten post nie jest na temat, więc może być usunięty.

Jak wszystkie Twoje o niczym. Zapomniałem, o dużych pieniądzach z PP, ale to nie dla leszczy tylko dla wyjadaczy takich jak Ty.

PS.

Bo pić to trzeba umić.

Jak mawiał klasyk.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak wszystkie Twoje o niczym

Jest ich przynajmniej mniej od Twoich.

Zapomniałem, o dużych pieniądzach z PP,

Jak to mawiał klasyk - jestem już za stary, żeby screeny wklejać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności