Skocz do zawartości

Wezwanie do zaprzestania naruszenia praw do nazwy domeny?

jarekcda

Rekomendowane odpowiedzi

@up jasne, że nie jest warty błąkania się po prawnikach a tym bardziej po sądach ;)

ja bym killnął kata, walnął precla o pieczarkach czy tam innych kotach i linkował se na jakieś zaplecza ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

rzerabiałeś osobiście i..? ile domen oddałeś?

Jedną domenę oddałem, już po odwołaniu się od wyroku sądu polubownego.

W dwóch przypadkach byłem świadkiem w sprawie gdyż doszło do procesu przed zwykłym sądem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Skoro im tak zależy na zabezpieczeniu swoich praw powinni w pierwszej kolejności wykupić podobne domeny. A tutaj wolne panoramyfirm.com, panoramyfirm.eu, panoramyfirm.com.pl.

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

Skoro im tak zależy na zabezpieczeniu swoich praw powinni w pierwszej kolejności wykupić podobne domeny

Musieliby wykupić tak na oko kilka k domen. panorama-firm.netpl, org.pl, com.pl z myślnikiem, bez, z literowkami a, b, c, d. Ale im na tym nie zależy, chodzi tylko o przejęcie domen, które już jakiś ruch sobie wyrobiły. W tym konkretnym przypadku pewnie gra nie jest warta świeczki, ale jak ktoś miałby np domenę pocztowkakwiatowa.pl i dzięki niej zarabiał dobrą kasę to pewnie byłby sens walczyć o nią (a wcześniej zastrzec sobie tą nazwę).

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czy uprp.pl nie chroni znaków tylko na terytorium RP lub UE. W związku z tym ochronie nie podlegają domeny .com?

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

Ale im na tym nie zależy, chodzi tylko o przejęcie domen, które już jakiś ruch sobie wyrobiły.

bzdura !!

firma boi sie o pomówienia typu "dodałem moją stronę do panoramy firm , wzieli kasę a firmy nie dodali" - a nie dodawał do panoramafirm.pl a do panoramyfirm.pl - taka jedna mała literka a może kosztować proces przed sądem polubownym + dodatkowe koszta . Zarejestruj sobie "mercedes-benc.pl" i się tłumacz że "mercedes to popularne imię żeńskie w ameryce łacińskiej a benc to po prostu upadek" - jak tam bedzie portal o "upadłych aniołach" to masz szansę, ale jak będzie komis samochodowy to płacisz koszta sądowe albo oddajesz domenę.Tak samo jak bym sobie zarejestrował netmisji.pl i ściągał kasę za multikody i ich nie dodawał. Po forach poszła by fama "dodawałem strony do netmisji , kasę wzieli a stron nie dodali " i jak byś cię czuł ? Zła opinia poszła na cały świat a to nie z Twojej winy ( chociaż netmisja nie jest tutaj chyba najlepszym przykładem ... )

Do autora tematu - masz kilka wyjść ale jak się właściciel marki uprze to na wejściu płacisz 3k + ... . Dlaczego wybrałeś sobie domenę 'panoramyfirm" jak mogłeś "wodokifirm", oglądaniefitm" .... itp? Bo słyszałeś o "panoramafirm.pl" i chciałeś troszkę zarobić na ich sławie.

ps polskie sądy w tym wypadku są po stronie większych graczy :/ .

Dobrym przykładem w tej sprawie może okazać się domena gmail.pl

Mimo wielu praw itp. sporów sądowych, domena nie została przekazana do Google, gdyż w tym czasie była to fundacja pod ta nazwą czy jakiś tam związek a jego skrót to gmail

Ja bym postawił blog o czymś innym i olał ich wezwanie...

@unnamed tyle, że to co mówisz to podciąganie pod nieuczciwą konkurencję a nie znak zastrzeżony i pola ochrony - do tego nie trzeba mieć "podobnej" domeny ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

bzdura !!

O ile dobrze pamiętam nie wytłumaczyłeś się jeszcze ze swoich bzdur w tym temacie, więc jeżeli z Ciebie taki prawnik jak motocyklista to lepiej żebyś się nie wypowiadał w tematach o których nie masz zielonego pojęcia.

Masz skróconą definicję znaku towarowego: Znak towarowy – prawnie chroniony, niepowtarzalny element, skutecznie odróżniający go od produktów lub usług konkurencyjnych. Nie można pod znak towarowy podciągnąć podobnej domeny tylko dlatego, że jest podobna bo musieliby zastrzec nazwę dla tysięcy domen.

Na przyszłość zacznij czytać ze zrozumieniem, bo to nie boli.

otrzymałem list od firmy reprezentującej serwis panoramafirm.pl , w którym wzywają mnie do zaprzestania naruszania praw do znaku "panorama firm" .

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak czy inaczej jak pójdzie "na noże" to sprawa skończy się w sądzie a tam to mogą być cyrki znając polski wymiar (nie)sprawiedliwości. W sądzie wygrywają nie dowody ale stopień profesjonalizmu prawników ... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czasami nawet dobry prawnik nie pomoże jak sąd będzie stronniczy :D .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czasami nawet dobry prawnik nie pomoże jak sąd będzie stronniczy

Eee to na razie tylko w rodzinnych... Z drugiej strony trzeba kraść miliony,aby mieć na papugę i na sędziego bo kradzież paruset tysięcy to już przestępstwo

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Eee to na razie tylko w rodzinnych...

Nie tylko, sędziowie też ludzie i jak ludzie kierują się "sympatiami" ale co gorsza również są "dyspozycyjni" . Przykład tej sędziny która "wyrokowała" w sprawie potrącenia starszego człowieka na pasach przez prawnika pracującego w kancelarii Prezydenta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności