Skocz do zawartości

Wezwanie do zaprzestania naruszenia praw do nazwy domeny?

jarekcda

Rekomendowane odpowiedzi

Choć mam złe zdanie o PF, to akurat w tej kwestii stanąłbym po ich stronie.

panorama.png

Ogólnie nie wykorzystujesz w żaden sposób ich znaku

Chyba tylko ślepy zaprzeczy, że gdyby nie domena, byłby to jedynie kolejny marny katalog.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

że gdyby nie domena

Już bardziej myślę, że mogliby się przyczepić do tego co pokazałeś na screenie, bo domeny z y nie mają zastrzeżonej jako znak towarowy, ale jak już pisałem wcześniej gra i tak nie jest warta świeczki i tego żeby się po sądach włóczyć.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Teoria sobie praktyka sobie a sądy sobie :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

IMHO sytuacja analogiczna jak z mr senatorem i jego pocztą od kwiatków.. :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

prawnik jak motocyklista

A czym się różni "prawnik motocyklista" od "prawnika właściciela grypy katalogów" ?

Masz skróconą definicję znaku towarowego: Znak towarowy – prawnie chroniony, niepowtarzalny element, skutecznie odróżniający go od produktów lub usług konkurencyjnych. Nie można pod znak towarowy podciągnąć podobnej domeny tylko dlatego, że jest podobna bo musieliby zastrzec nazwę dla tysięcy domen.

To jest Twoja definicja która nic nie znaczy!

Przed zgłoszeniem do ochrony znaku towarowego istnieje możliwość sprawdzenia w bazach danych, czy nie zostaną naruszone prawa innych zgłaszających:

https://www.uprp.pl/znaki-towarowe/Lead03,657,2531,1,index,pl,text/

i włąśnie Tu jest pies pogrzebany - podobna domena, podobna branża i działalność . Panu już podziękujemy .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności