Skocz do zawartości

a ona spada i spada..

zyzzia

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Z góry piszę że nie znam sie dokładnie na pozycjonowaniu ale Szef każe więc robię :) i wiem że to nie ma sensu ale tak bywa..

Mam problem z jednym słowem które od dłuższego czasu spada i spada. Mimo że kupuje dobre rzeczy i staram sie nie upychać tego słowa wszędzie. inne są na miejscu lub w przyzwoitej lokalizacji ale to jak na złość wkurza mojego szefa.. Zastanawiam się czy nie mam jakiegoś syfnego linku albo coś innego bo zmieniliśmy nawet calusieńki sklep a ona dalej spada..

Mowa o słowie "meble sosnowe" - kiedyś było w T10

strona e-sosnowe.pl

Czy któryś z Was ma jakąś mądrą radę? co zrobić żeby nie spadała :) może jakieś narzędzie które mi wskaże co to?

Nie zaopatruje sie na allegro tylko u tutejszych panów w sklepach seło :)

zapraszam do mojego sklepu - meble sosnowe

Dobrze, że szefa nie czeka wycięcie wyrostka robaczkowego, w nfz-cie kolejki są długie, a jak się zatrudnia pracowników to po co czekać :P Swoją drogą fajnie że skoro mimo tego że się nie znasz zbytnio, udało Ci się wbić kiedyś tą frazę do topów :)

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

po pierwsze przydało by ci sie trochę linków z anchorem samo "e-sosnowe.pl" nie wbije cię w topy na np meble sosnowe, podstawa to zdobywać linki DF linki NF nie wbiją cię w topy, a konkurencja nie śpi i linkuje. Linki to nie tylko katalogi, warto zdobyć trochę linków z innych źródeł, czym mniej zaspamowanych tym lepiej.

linki z tak mocnych precli raczej ci wiele nie dadzą https://benj.saisstudent.sg/?p=13864

Jak już linkujesz z precli czy artykułów itp. to linkuj nie tylko stronę główną ale także podstrony, szczególnie jeśli linki są na tej samej stronie. tak jak we wskazanym preclu.

Teraz to głównie content marketing idzie więc na platformach takich jak whitepress czy nextcontent możesz dostać dobrego linka.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

A jaka była historia pozycjonowania tego sklepu? Ahrefs.com pokazuje dziwne coś, że kiedyś linków było ponad 150 000. Ilość spadła drastycznie do 1200, teraz urosła do około 2000. To pierwszy potencjalny powód. Strona miała bardzo dużą ilość linków potem drastyczne spadki, jak to jest gdy firma pozycjonująca naprzesadza linkami beznadziejnymi o krótkiej żywotności, potem jest filtr potem nie wiedzą co robić i nic nie robią a setki beznadziejnych linków znikają każdego dnia, dając sygnał do google o tym.

A jak firma pozycjonująca się pokłóci i nagle odczepi wszystkie linki ze swojego zaplecza, to też sygnał dla googla o tym co tu się działo ;)

Nie trzeba tak wielkiej liczby linków, myślę, że meble sosnowe przy 4 tyś linków mogą być na top 1. Liczy się jakość i ilość linków. Duża ilość z małą jakością robi przykre konsekwencje.

No i profil linków: można sobie sprawdzić część linków za pomocą np backlinkwatch lub inne narzędzie, szukając w google: backlinks checker. Też nie jest to ładny profil linków, ogromną część tych wszystkich linków to linki sitewide z katalogów seogold i seoelf. Czyli bardzo dużo linków z wielu podstron ale tylko na dwóch katalogach, co już świadczy, że przy całej tej ilości linków przychodzących jest bardzo mało różnych stron z których te linki pochodzą. W tym dużo katalogów i tu kolejny minus. Mimo, że niektóre katalogi firm i sklepów tam widzę dobre, co przyjmują wpisy rzeczywiście tylko do stron firmowych i sklepów na których nie ma żadnego syfu, to jednak za dużo tych katalogów..

Katalogi mają też coraz gorzej, przez to jak dużo ludzi spamuje je linkami po to by podlinkować własne wpisy...

Do tego ten seogold i seoelf, mimo że dobre katalogi z PR = 3, to zrobili wpis we wszystkich możliwych kategoriach do których meble sosnowe wcale nie pasują... A gdyby było tylko w jednej lub dwóch kategoriach, gdzie są tylko meble i wyposażenie domów, to linki by miały wartość. Mógłby być jeden link o dużej wartości a tak jest 200 których lepiej było by nie mieć ;)

No i pozostaje cały duży temat wszystkiego co można zrobić dla poprawy kondycji strony w wynikach wyszukiwania ale to bardzo dużo pisania a post już jest długi ;)

Nie mam zielonego pojęcia. Wiem że początkowo robili jakieś akcję z allegro i kupowanie tam różnych rzeczy. Ja szukam bardziej szanowanych rzeczy choć mam okrojony budżet :nie_powiem: Staram sie zmieniać słowa kluczowe na różne to samo z podstronami...

Skąd można wziąć dobrej jakości linki? chodzę po różnych sklepach seo ale widzę że oni mają jedno i to samo w koło.. a ilości ogromne.. ceny też ;) podpowiecie coś? gdzie albo jakiego typu?

Co do firmy pozycjonującej to jest amatorka nie firma - tylko pracownicy :/ teraz wypadło na mnie. peszek dlatego muszę to podciągnąć

Z góry dziękuję za pomoc jesteście kochani :)

zapraszam do mojego sklepu - meble sosnowe

Problem w tym, że fraza meble sosnowe nie jest jakimś może największym wyzwaniem ale nie jest na pewno czymś z czym powinna walczyć osoba, która się na tym nie zna. Szef powinien to zrozumieć i sam się za to wziąc jak taki mądrala jest :) Może się udać albo i nie ale żeby radzić sobie z tymi wszystkimi pingwinami, pandami i innymi wynalazkami google to trzeba naprawdę poświęcić wiele czasu na testy, wydać mnustwo pieniędzy na domeny, serwery itp lub uczyć się na błędach innych i powodzeniach oczywiście. Tupanie nuszką i złość, że mu strona spada nie spowoduje, że ją wbijesz w topy. Ludzie są niestety jacy są ahh.

Linki możesz pozyskiwać z

- katalogów

- precli

- komentarzach na blogach

- możesz tworzyć strony na darmowych platformach blogowych lub na własnym hostingu i z nich linkować (oczywiście te strony też trzeba linkować)

- linkować z forów dyskusyjnych

- stron ogłoszeniowych jest tego trochę - w przypadku firmy nie ma problemu z dodaniem odnośnika

- portali społecznościowych

- linki z portali aukcyjnych

możesz, a wręcz powinnaś zoptymalizować stronę na tą frazę i długi ogon

linkować powinnaś frazy na których Ci zależy, różne odmiany tych fraz, powinnaś używać także linków w styku "link", adresu strony, adresu strony + fraza, nazwa sklepu + fraza. Linki powinny być do strony głównej i podstron, dofollow i nofollow. Pewnie większość z tych rzeczy już wiesz.

Jeśli strona była długo w topach i poleciała to znaczy, że albo złapała filt albo straciła linki co często również kończy się filtrem. A czy jest ten filtr czy co innego to już trzeba ocenić indywidualnie bazując na historii linkowania i własnym doświadczeniu (trzeba posiadać również dostęp do narzędzi analitycznych i umieć z nich skorzystać). Żeby wyciągnąć stronę z ewentualnego filtra trzeba mieć za sobą najlepiej kilka takich akcji (doświadczenie), zaplecze, dostęp do dobrych linków. Strony nie wyciągniesz z filtra dalej linkując ją w ten sam sposób.

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

Witajcie. Z góry piszę że nie znam sie dokładnie na pozycjonowaniu ale Szef każe więc robię :) i wiem że to nie ma sensu ale tak bywa..

Mam problem z jednym słowem które od dłuższego czasu spada i spada. Mimo że kupuje dobre rzeczy i staram sie nie upychać tego słowa wszędzie. inne są na miejscu lub w przyzwoitej lokalizacji ale to jak na złość wkurza mojego szefa.. Zastanawiam się czy nie mam jakiegoś syfnego linku albo coś innego bo zmieniliśmy nawet calusieńki sklep a ona dalej spada..

Mowa o słowie "meble sosnowe" - kiedyś było w T10

strona e-sosnowe.pl

Czy któryś z Was ma jakąś mądrą radę? co zrobić żeby nie spadała :) może jakieś narzędzie które mi wskaże co to?

Nie zaopatruje sie na allegro tylko u tutejszych panów w sklepach seło :)

1. Twój szef to de**l lub ignorant. Ale nie martw się, wiem jak to jest.

2. Co to są dobre rzeczy które kupujesz? Mają tak w opisie produktu, że są dobre?

3. Co określasz mianem przyzwoitej lokalizacji?

4. Ustaliliśmy wczoraj w innym temacie, że niektóry sklepy też oferują na allegro to samo co mają u siebie..

5. A jak ten cały "szef" się "wkurza" to co robi? Krzyczy na Ciebie? Tupie i wymachuje rękami, że hajs za sosnowe komody mu się nie zgadza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności