Skocz do zawartości

[Beta] Inteligentny Generator Synonimów

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem jak na automat to dobrane synonimy są bardzo dobre. Wypadało by jednak dodać opcję ręcznego dodawania lub usuwania synonimów dla danego słowa.

Fajnie by było dodać możliwość tworzenie profili kontekstowych dla danego projektu. Np. piszę artykuł o pracy magisterskiej to interesują mnie synonimy dla słowa praca - magisterka, praca naukowa, dysertacja, publikacja naukowa etc. Natomiast jeśli piszę o pracy zarobkowej to chciałbym synonimy takie jak: zatrudnienie, robota, posada.

Dużym minusem jest też szybkość działania. Dodałem artykuł do synonimizacji o godzinie 21:00 spodziewałem się, że będzie wygenerowany w czasie rzeczywistym. Niestety o 4 w nocy nadal nie był gotowy. Dopiero przed chwilą sprawdziłem i jest gotowe.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Tu miała być sygnatura...

Bez problemu do zrobienia jest integracja z synonimami wprowadzonymi przez użytkownika.

Co do szybkości działania - miałem serwer wyłączony w nocy. Gdy już projekt ruszy serwer będzie dostępny non-stop i oczekiwanie nie będzie dłuższe niż kilka minut (w zależności od kolejki). Nie działa to w czasie rzeczywistym, wszystko jest kolejkowane, bo wygenerowanie tekstu bardzo mocno obciąża maszynę.

PS. Przed momentem zrobiłem dużą aktualizację i jest moim zdaniem dużo lepiej niż wcześniej.

Pierwszy akapit z posta powyżej:

Według mojej opinii jak na automat to zaadaptowane jednoznaczniki są genialne. Dobrze by było jednakże dołączyć alternatywę manualnego dołączania względnie spychania synonimów dla danego słowa.

Przypisane.

W następnym tygodniu generator ruszy już pełną parą. Oczywiście cały czas będzie udoskonalany.

Zostały wprowadzone 3 dodatkowe opcjonalne pola:

- słowa do ominięcia

- własne zestawy synonimów

- własne zestawy zwrotów do zastąpienia

System ruszy w drugiej połowie sierpnia. Przerabiam mnóstwo tekstów tak, żeby już ruszyć z kompletnym narzędziem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności