Skocz do zawartości

Stworzenie interaktywnej (klikalnej) mapki

RafalK233

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Z góry chciałbym uprzedzić, że nie jestem pewien czy na pewno piszę w dobrym dziale. Wynika to przede wszystkim z tego, że właśnie nie wiem czy efekt o jaki mi chodzi można osiągnąć za pomocą grafiki czy programowania;/

Tak więc...chciałbym zrobić interaktywną (klikalną) mapę. Chodzi mi np. o to żeby jak się kliknie w nazwę jakiegoś miasta to będzie pokazywała się chmurka z jakąś informacją. Jako, że mogłem nie dość jasno to wyjaśnić dam przykład jaki znalazłem w sieci:

https://magazyny.pl/magazyny-do-wynajecia/#tab1 

. Ja co prawda chciałbym zrobić mapkę z zaznaczonmi zamkami w Polsce ale efekt końcowy chciałbym aby był taki jak w powyższym linku (myszka na regionie-chmurka sie pokazuje; myszka schodzi z mapki-chmurka znika).

Obawiam się, że do stworzenia czegość takiego będzie potrzebne połączenie narzędzi graficznych i programistycznych ale wolę nie gdybać i zdać się na Waszą pomoc.

Z góry serdeczne dzięki za wszelką pomoc.

Tutaj masz efekt po najechaniu na całe województwo. Jeśli szukasz czegoś takiego to tutaj masz gotowca

https://winstonwolf.pl/clickable-maps/poland.html

- jest też wiele innych podobnych rozwiązań czy tutoriali. Można to również dosyć prosto ogarnąć we flashu.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności