Skocz do zawartości

Bieda czy kiepski towar?

jolan

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ostatnio kilka usług na allegro, ale w rezultacie uzyskałem ruch witryny nie w tym kierunku, który oczekiwałem. Przyjrzałem się różnym licytacjom i zauważyłem, że w większości zainteresowanie klientów ofertami jest znikome.

Teraz się zastanawiam, czy to znikome zainteresowanie wynika ogólnie z małego popytu na SEO, czy po prostu ludzie na allegro nie kupują, a jeśli tak to czy wynika to z kiepskich ofert, które są tam zamieszczane?

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kupiłem ostatnio kilka usług na allegro

Mam tylko jedno pytanie - ile zapłaciłeś?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mam tylko jedno pytanie - ile zapłaciłeś?

Na alledrogo pewnie niewiele. Tam jest tendencja zaniżania cen oraz jakości usług, towaru.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja przerabiałem jednego specjalistę SEO z allegro gdy zaczynałem ze swoją firmą i trochę trzeba było go postraszyć aby w końcu wziął się do roboty a i tak efekty były marne.

Teraz po tym doświadczeniu wiem że wolę zapłacić więcej za usługę SEO i mieć kogoś z polecenia niż gimbusa z allegro.

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Nie do końca jest tak jak piszecie. Nie mówię o ofertach od jasia anonima. Na allegro sprzedają też sklepy, w tym i takie, które tu na forum się promują. Uważałem, że nie ma znaczenia, czy kupię w SEO sklepie, czy skorzystam z jego oferty na allegro.

Zdziwiło mnie tylko jak usłyszałem, że z powodu zapracowania moja usługa musi poczekać, a na allegro pokazuje 1 sprzedaną ofertę, ale może ludzie kupują w sklepie. Może w sklepie jest lepszy towar niż tez wystawiany na allegro?

To nie bieda tylko te linki, które każdy może sobie kupić za kilkanaście złotych w ogóle nie działają. Z każdym dniem kolejna osoba się o tym przekonuje, co jakiś czas się jakiś jeleń trafi jeszcze. W dobie różnego rodzaju softów nawet już pozycjonerzy nie chcą tym linkować swojego zaplecza. Jak masz dobry produkt (linki) to zacznie się z czasem sprzedawać a gdy zacznie sprzedawać sie na tony to w tym momencie przestaje być dobry :) Tak to już jest. Ktoś kto ma dobre zaplecze z pewnością nie chce załatwić go w ten sposób.

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

ekonomia jest bezlitosna, masz dobre zaplecze dzięki któremu robisz trudne frazy robisz kasę na wbijaniu tych fraz w topy za porządną kasę, masz tylko automacik z bazą mini, easy i podobnych cudeńków, to oferujesz jelonkom pozycjonowanie za 9,90PLN fraz z gatunku warzywniak Grójec.

i ten warzywniak też nie wejdzie :) albo jak już wejdzie, to i szybko zleci, razem z całą domeną. Pomyślmy logicznie, kilkaset linków za 10 zł, to nawet nie jest cena dobrego tekstu, nie mowa o samym linkowaniu. Kupując taką "usługę" nie ma co liczyć na jakość i efekty. No ale wiadomo, alledrogo, i polska mentalność dotycząca wydawania mało i oczekiwania na dużo robią swoje, dlatego aukcji tego typu jest masa.

Profesjonalne synonimy i teksty SEO na zamówienie. Audyty oraz optymalizacja stron! Kontakt: damian@seo-synonimy.pl

Copywriting i usługi SEO - Seo-synonimy.pl

i polska mentalność dotycząca wydawania mało i oczekiwania na dużo robią swoje, dlatego aukcji tego typu jest masa.

Tutaj niestety masz sporo racji i na dodatek te wszystkie linki są robione na jeden anchor.

tego akurat nie wiem, bo nigdy nie korzystałem i nie oferowałem takiej jakości usług, ale podejrzewam, że tam pewnie "cuda" się dzieją w tych cenach ;) i to nie tylko z anchorami

Profesjonalne synonimy i teksty SEO na zamówienie. Audyty oraz optymalizacja stron! Kontakt: damian@seo-synonimy.pl

Copywriting i usługi SEO - Seo-synonimy.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności