Skocz do zawartości

Bieda czy kiepski towar?

jolan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

i ten warzywniak też nie wejdzie :) albo jak już wejdzie, to i szybko zleci, razem z całą domeną. Pomyślmy logicznie, kilkaset linków za 10 zł, to nawet nie jest cena dobrego tekstu, nie mowa o samym linkowaniu. Kupując taką "usługę" nie ma co liczyć na jakość i efekty. No ale wiadomo, alledrogo, i polska mentalność dotycząca wydawania mało i oczekiwania na dużo robią swoje, dlatego aukcji tego typu jest masa.

Chyba wcześniej wyraziłem się mało precyzyjnie. Nie chodzi o jakieś super promocje "kilkaset linków za 10 zł". Raczej po przeliczeniu różnych ofert wychodzi link za 1-2 zł :)

Większość sklepów SEO oferują podobny towar w podobnej cenie. Precle, linki trust rank, linki z ogłoszeń, profile i kombinacje powyższych w postaci piramid.

Nie wiem czy często, nie obserwuję wnikliwie, ale przynajmniej niektóre sklepy SEO oferują swoje usługi również na allegro. W sumie nie wiem po co skoro ilość transakcji raczej odstrasza niż zachęca do kupna usługi :)

I teraz zastanawiam się czy ta marna ilość transakcji na allegro pokazuje ogólną kiepską kondycję przynajmniej niektórych SEO sklepów, a jeśli tak to czym to jest podyktowane.

Lub może inaczej, czy jeśli sklep oferuje się również na allegro tzn. że lepiej w nim nic nie zamawiać?

I teraz zastanawiam się czy ta marna ilość transakcji na allegro pokazuje ogólną kiepską kondycję przynajmniej niektórych SEO sklepów, a jeśli tak to czym to jest podyktowane.

Lub może inaczej, czy jeśli sklep oferuje się również na allegro tzn. że lepiej w nim nic nie zamawiać?

No już zostało wyjaśnione - na allegro sprzedawcy mają w d.u.p.i.e wszystko i wszystkich byleby znaleźć jelenia i sprzedać mu nic nie warty towar.

na allegro sprzedawcy mają w d.u.p.i.e wszystko i wszystkich byleby znaleźć jelenia i sprzedać mu nic nie warty towar.

I czym sprzedawcy z allegro różnią się od sprzedawców z tego forum?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie czarujmy się nikt normalny kto siedzi w branży SEO nie kupi nic na allegro @jimmi jeśli ktoś z tego forum sprzedaje na allegro to usługa jak każda inna a ,że są jelenie i kupują to, to jak nie sprzedawać ? Nie świadczę takich usług... ale jak się da zarobić :D

bo w większości klient kupuje na allegro usługę seo tylko raz, a liczba jeleni jest ograniczona.

Lub.... świadomość klientów rośnie? :>

1. Mam tylko jedno pytanie - ile zapłaciłeś?

2. I czym sprzedawcy z allegro różnią się od sprzedawców z tego forum?

1. Jak najtaniej

2. Kupujesz rower w Carrefourze na hali albo kupujesz ten sam rower w sklepie rowerowym :)

Na allegro kupiłęm 2 razy linki i 3 razu nie będzie :) . Większośc to [ nierzetelni partnerzy ] - taka jest prawda chociaż nie wszystkim się podoba.

Nie wszystkim bo [ nierzetelni partnerzy ] też są wśród nas :)

P.S. Miałem jeszcze zacytować Araszke nt. tych fraz za 9,90 PLN ale... nie mam słów.

allegro wiadomo ściema ale sprawdźcie sobie oferty na gruponie i tego typu portalach. Przecena z ok. 6 tysięcy do niecałych 200 zł za rok pozycjonowania 10 fraz <lol2> to się nazywa ściema.

Po takim pozycjonowaniu profil linków jest jak mielonka, albo wcale go nie ma ;-)

Wcale nie ma. Ze 2 lata temu klientka, ktorej robilem strone skorzystala z czegos takiego i nie przybyl jej ani jeden link.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Widzę, że niektórzy chcą stworzyć wrażenie, że wszystkiemu winne "jelenie" kupujące oferty na allegro, a zapominają, że w przynajmniej niektórych SEO sklepach oferuje się dokładnie ten sam towar. Z tą jedną różnicą, że w allegro widać, że tego towaru (SEO) prawie nikt już nie kupuje.

Na końcu taki smaczek :) Pakiet 40 tys. ogłoszeń za 16 tys. netto. Pychotka.

https://www.netgrzegal.pl/urzadzenia.html

Na końcu taki smaczek :) Pakiet 40 tys. ogłoszeń za 16 tys. netto. Pychotka.

wyślij im zapytanie, a potem twój email wyląduje w ich bazie emaili na sprzedaż....

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności