Skocz do zawartości

Jak zacząć - kilka pytań

Pajalock

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam serwis internetowy przetlumacz.eu i chciałbym go wy pozycjonować pod kilkoma frazami. Szczególnie pod frazą "tłumaczenia online".

Jest to moja pierwsza firma więc nie mam za dużo środków aby zakupić profesjonalne pozycjonowanie u jakiejś firmy. Dlatego przychodzę na to forum aby uzyskać pomoc.

Powiedzcie mi kochani użytkownicy jak zacząć. Podeślijcie kilka poradników i wytłumaczcie na czym głównie to polega. Dowiedziałem się tylko czegoś o linkach. Jak takie linki umieszać, gdzie i co one dokładnie dają?

Czytałem poradnik wyżej o podstawach. Znaczy Tagi, nagłówki itd. To już zrobiłem na swojej stronie.

Pozdrawiam,

Patryk Zawadzki

[OT]

Co do liczenia stawki za 1 słowo, przypomniała mi się anegdota Juliana Tuwima

Pewnego dnia, Hotentoci (Hottentotten) zatrzymują mordercę (Attentäter), oskarżonego o zabójstwo pewnej matki (Mutter) hotentockiej (Hottentottenmutter), która w dodatku jest matką miejscowego głupka i jąkały (Stottertrottel). Taka matka po niemiecku zwie się Hottentottenstottertrottelmutter, zaś jej zabójca nazywa się Hottentottenstottertrottelmutterattentäter. Policja schwytała mordercę i umieściła go prowizorycznie w kufrze na kangury (Beutelrattenlattengitterkoffer), lecz więźniowi udaje się uciec. Rozpoczynają się poszukiwania. Po chwili do wodza przybiega hotentocki wojownik krzycząc:

— Złapałem zabójcę! (Attentäter). — Tak? Jakiego zabójcę? — pyta wódz. — Beutelrattenlattengitterkofferattentäter — odpowiada wojownik. — Jak to? Tego zabójcę, który jest w klatce z plecionki, na kangury? — pyta hotentocki wódz. — Tak — odpowiada tubylec — to jest ten Hottentottenstottertrottelmutterattentäter (zabójca hotentockiej matki głupka i jąkały). — Aha! — rzecze wódz Hotentotów - trzeba było od razu mówić, że schwytałeś Hottentottenstottertrottelmutterbeutelrattenlattengitterkofferattentäter!
:)

[/OT]

No i literówka prztłumaczyli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności