Skocz do zawartości

Wpisywanie głównej frazy + adres strony - jaki da efekt?

Mikix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !
Mam do was pytanie otóż zastanawiam się jaki efekt dałoby wpisywanie w wyszukiwarce google głównych słów kluczowych (pod które chcę wypozycjonować stronę) oraz adres mojej strony w google a następnie znalezienie mojej strony i wejście na nią. Czy taka operacja wykonana przez tysiące różnych ludzi podniosła by pozycje mojej strony ?
Czy po jakimś czasie gdy już tysiące ludzi tak zrobi a następni będą wpisywać same słowa kluczowe (bez adresu strony) to czy moja strona będzie wysoko ?
Wiem że to zależy od wielu czynników, jest to czysto teoretycznie pytanie

Podam przykład
Załóżmy że moja strona to pcforever.pl
Tysiące osób wpisuje w google " Jak zrobić formata - pcforever.pl"
Po jakimś czasie kolejne osoby wpisują "Jak włączyć komputer ?"
Wtedy czy moja strona będzie wysoko ?

Pytam ponieważ jakiś rok temu miałem stronę i ludzie wpisywali dokładnie tak jak podałem wyżej i moja strona była na 1 miejscu pod danymi frazami, ciekaw jestem czy jest to nadal możliwe ?

A teraz pomyśl sam że ten sposób jest idealny na darmowe pozycjonowanie i nagle wszyscy zaczynają klikać swoje frazy w wyszukiwarce googla :killer: jakie skutki to przyniesie ?

W ubiegłym roku to działało choć nie przez cały a w tym uhmmmm...... algorytm jest dużo bardziej zaawansowany !

Ale to by było bez sensu gdyby każdy klikał w swoje frazy w wyszukiwarce google.
Ja mówię o unikalnych kliknięciach z unikalnych ip i różnych komputerów :)

Okey o to mi chodziło właśnie, bo tak jak mówię rok temu takie zjawisko miało miejsce.

Dzięki za pomoc :)

A czy problem byłoby pobrać tysiące adresów IP i ustawić boty, które identyfikowałyby się jako człowiek z różnych systemów, sicie, dostawców internetu itp. itd. i "samemu klikać" w takie frazy? Wszystko jest do zrobienia. jedyne co może się stać to to co ja kiedyś miałem.

Byłem pierwszy na frazę pozycjonowanie domena pozycjonowaniewww.org.pl

Ludzie jak wpisywali w Google pozycjono to w podpowiedzi wyskakiwała im moja domena :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności