Skocz do zawartości

Dwa nowe katalogi

CezAre

Rekomendowane odpowiedzi

Skryptem o którym rozmawiacie jest "Przyjazny", faktycznie podobny od Qlweba ale jednak inny:)

Pomysł z zastoswaniem tego skryptu jaki zwiekszenia wymaganej długości wpisów wziął się m.in. po ostanich ruchach Googla kiedy to wyindeksował sporą cześć katalogów.

Wychodze z założenia ze trzeba się maksymalnie wyrózniać aby takich problemow uniknąc w przyszłości.

tomek.l

Co z tego że będe miał wiecej podstron/kontentu jesli za miesiąć google i tak mi wszystko wyindeksuje...

Poza tym nikt raczej nie zrezygnuje z dodania wpisu w momencie gdy ma juz wszystkie pola wypełnione a brakuje mu tylko kilku wyrazów w opisie...

Ponadtto przypominam iż zalecana długośc tagu "description" wynosi 255 znaków.

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Z tego co pamietam takie zalecenie znalazło sie m.in. w książce Shari Turow, także Beerbant na swojej stronie web-marketing.pl pisze iż:

Staraj się stworzyć opis do 150 znaków (łącznie ze spacjami), choć większość wyszukiwarek bierze pod uwagę do 256 znaków.

Tak więc precyzując zalecana długośc tagu desription wynosi od 150 do 256 znaków.

Pozdrawiam i przypominam że wpisy do katalogów są dobrowolne :D

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Osobiście uważam, że wydłużenie obowiązkowego opisu ma jakiś tam sens. Może pozwoli to uniknąć wpisów typu "Strona zawiera informacje o...", które to wpisy namiętnie spamują qlweby. Szczególnie te nie moderowane. Nic mnie bardziej nie wkurza niż dodawanie własnej strony do tak zaspamowanego katalogu. Przy katalogach moderowanych też chyba jest sens, gdyż może choć trochę ułatwi to życie moderatorowi.

Nie wiem, może się mylę, ale takie mam odczucie.

Ucząc się języków obcych zaopatruj się w odpowiednie podręczniki. Księgarnia lingwistyczna zaprasza do zakupów.

Co do kontentu to w następnej wersji skryptu "przyjazny" ma być udotępniona dla użytkowników funkcja dodawania opisów dla podkategorii - oczywiśćie opisu zawierającego m.in. słowa kluczowe związane z daną podkategorią co jak mam nadzieje podniesie jakość kontentu jak i skuteczność linków :)

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności