Skocz do zawartości

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :)

Udało mi się skonfigurować swój pierwszy sklep oparty na prestashop, ogólnie już bardzo dużo zrobiłem czytając różne porady w googlach oraz na forum prestashop.

Pozostało mi kilka pojedynczych rzeczy, które nie wiem jak zbytnio ogarnąć i potrzebowałbym jakiś wskazówek od osoby, która zna się na rzeczy:

- wprowadzenie modułu abym mógł dodawać artykuły i uzupełnić treść na różnych podstronach
- zmiana podkategorii aby po wejściu w główną kategorię pokazywało układ kafelkowy wszystkich produktów, a nie podkategorie tak jak jest teraz zrobione
- dodać moduł do zakładki kontakt (formularz kontaktowy)
- poprawić czcionkę w opisach produktów itd. ponieważ źle pokazuje polskie znaki
- jak sprawdzić kto się zapisał do newslettera
- dodałem tekst na głównej stronie (na sztywno) gdzie użyłem znaczników h1, h2, h3 i jak sprawdzam w źródle strony, to tych tekstów nie pokazuje i robot nie widzi tych znaczników
- dodałem moduł social network links, który wyświetla facebook, google+, youtube lecz podczas sprawdzania optymalizacji strony nie pokazuje aby były te rzeczy wykrywalne

Będę wdzięczny za udzielenie wskazówek jak to zrobić ponieważ to jest mój pierwszy sklep oparty o ten skrypt i nigdy nie miałem z tym styczności.

Mogę również zlecić to komuś do poprawki odpłatnie (za jakąś rozsądną kwotę).

Pozdrawiam serdecznie,
Artur

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Mam nadzieję, że pomogę:

Ad2. Najprościej dodać produkt do kategorii głównej i podkategorii.

Ad3. Zależy co chcesz tam zmieniać, ale generalnie sprawdź contact-form.tpl.

Ad4. To chyba proste przy dodawaniu/edycji produktu masz pełną edycję tekstu.

Ad5. Panel Admina Klienci -> Klienci Tam jest opcja sortowania po Newsletterze itp.

Pozdrawiam Modini

Udało mi się to wszystko już ogarnąć, lecz wystąpił pewien problem z optymalizacją... Czy ktoś ma pojęcie na temat ingerencji w optymalizacje kodu w prestashop?

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

• 1 rok później...

Również próbowałem samodzielnie postawić sklep w PrestaShop, jednak nie jest to takie proste. Zleciłem to zadanie profesjonalistom ze strony marnaszeptanka.pl i jestem mega zadowolony z efektów.

Taaak a Ty zarejestrowałeś się specjalnie żeby nam to obwieścić

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Również próbowałem samodzielnie postawić sklep w PrestaShop, jednak nie jest to takie proste. Zleciłem to zadanie profesjonalistom ze strony marnaszeptanka.pl i jestem mega zadowolony z efektów.

Taaak a Ty zarejestrowałeś się specjalnie żeby nam to obwieścić

No no, a nazwa tej strony jest naprawdę bardzo zachęcająca, aby skorzystać z ich usług :) domena sklepu natomiast pewnie według ich sugestii, to  coś w rodzaju marnaobsługa.pl :) Co by nie być bardziej dosadnym.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 2 lata później...

Temat był pisany podczas meczu Ekwador - Francja (0:0) podczas mistrzostw w Brazylii (chodzi oczywiście o piłkę nożną). A na dniach kolejne już mistrzostwa (PS. będzie typowanko , skrypt mam z poprzedniej imprezy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności