Skocz do zawartości

Podstawy audyt seo - wzór

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

dokument jest z 2008

Sądzisz, że gdyby w temacie coś się diametralnie zmieniło to nie ruszyli by tego dokumentu ? Sugerujesz , że googlasy mają sklerozę tudzież są tacy naiwni ?? :D

niż Beer ( słitfocia z Dominikiem )

odciurlaj się, moja jest znacznie czytelniejsza :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Beer - zmieniło się to, że nagłówki H niewiele dają, nie są konieczne, natomiast można za ich nadmierne używanie dostać karę...

Osobiście polecam regułę: na jednej stronie maksymalnie tyle H jaki jest numer H, czyli H1 - tylko jedno, H2 - maks dwa i tak dalej. Przy czym H1 zawsze powinno być tylko jedno ale dalszych numerów może być więcej jeżeli jest wystarczająca ilość treści.

W sumie tak samo nie można przesadzać z np. H6, generalnie musi być odpowiedni stosunek ilości treści do tych "ważnych" nagłówków.

INOMan - każdy element jak jest zoptymalizowany coś daje, w końcu liczy się suma wszystkich elementów . Jedne mają kluczowe znaczenie a inne marginalne . Jednak wszystkie do kupy jak są ok to daja "przewagę" nad konkurencją która ich nie ma zoptymalizowanych.

W sumie opisując swoje doświadczenia z nagłówkami zastosowałeś się do zawartych wskazówek w dokumencie ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Mam pytanie odnośnie nagłówków title i description (keywords jest już ponoć nietrendy). Najistotniejszy zwłaszcza w title jest początek i tu mam dylemat. Jeśli chcę wbić w G jakieś słowo (SŁOWO) i jednocześnie nie zostać ukarany za DC to nagłówek ma wyglądać tak:

"SŁOWO reszta treści" czy "reszta treści SŁOWO". W pierwszej wersji pokazuję G co mnie boli, ale jednocześnie początek nagłówków title i description wciąż jest taki sam, w drugim przypadku mam róźne nagłówki, ale to co dla mnie bardzo istotne może zostać przez G pominięte.

@jamcito analogicznie nie patrz na infografiki, szkolenia, poradniki i kursy tylko na serpy - więcej się dowiesz.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Unikaj:

-tworzenia ogólnych tekstów odnośników, takich jak: „strona”, „artykuł” lub „kliknij tutaj”;

-wykorzystywania tekstu nie na temat lub niezwiązanego z treścią strony, do której prowadzi link;

-używania jako tekstu odnośnika adresu URL (czasami jednak jest to pożądane, np. przy promowaniu lub odnoszeniu się do nowego adresu witryny).

To się chyba trochę zdeaktualizowało :)

To się chyba trochę zdeaktualizowało

Potrafisz czytać ze zrozumieniem ? ;) Nie zauważyłeś , że to odnosi się do linków wewnętrznych ? :D (tak to jest jak szuka się na siłę dziury w całym ) .

Tak oto właśnie przez brak podstawowego zrozumienia tekstu powstają "SEO urban legends" , przestaję się dziwić powstawaniu infografik czy piktogramów skoro ludzie nie potrafią czytać tekstu ze zrozumieniem ...

Optymalizacja pod kątem wyszukiwarki często polega na wprowadzaniu niewielkich modyfikacji we
fragmentach witryny

Chyba jasno jest wyrażone czego ten dokument dotyczy ? ;)

To się chyba trochę zdeaktualizowało

Potrafisz czytać ze zrozumieniem ? ;) Nie zauważyłeś , że to odnosi się do linków wewnętrznych ? :D (tak to jest jak szuka się na siłę dziury w całym ) .

Tak oto właśnie przez brak podstawowego zrozumienia tekstu powstają "SEO urban legends" , przestaję się dziwić powstawaniu infografik czy piktogramów skoro ludzie nie potrafią czytać tekstu ze zrozumieniem ...

\

Ja potrafię, a Ty?

Tekst ten dostarcza użytkownikom oraz Google informacje o stronie wskazywanej przez link. Linki na stronie mogą być wewnętrzne (wskazujące inne strony w witrynie) lub zewnętrzne (prowadzące do treści w innych witrynach). W obydwu przypadkach im dokładniejszy jest tekst odnośnika, tym łatwiej będzie użytkownikom nawigować, a Google zrozumieć tematykę strony, do której prowadzi link.

Swoich Klientów też z taką uwaga wysłuchujesz?

im dokładniejszy jest tekst odnośnika, tym łatwiej będzie użytkownikom nawigować, a Google zrozumieć tematykę strony, do której prowadzi link.

I przywalić karę jakościową za exact match keyword stuffing.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Co nie zmienia faktu, że mam kilka stron "walonych" exact'ami i jakoś od dwóch lat (odpukać) nic się nie dzieje :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności