Skocz do zawartości

Niebezpieczny mail z serwera jupe.pl

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To taka przestroga.

Ale chyba tez powinienem to zgłosić.... Na policję biegać nie będę, ale może do hekko (jupe) napisać? Co myślicie?

W pierwszej kolejności należy jednak skontaktować się poprzez oficjalne kanały komunikacji.

A, ze niby co to znaczy "należy". Nie ma takiego prawa ani zalecenia. Jeśli napisałem tu, a człowiek z hostingu był łaskaw to przeczytać, to już wiecej niż trzeba by podziekować i obiecać że się tym firma zajmie.

Że niby ja go mam prosić łaskawie? To przecież śmieszne.

Mogłem od razu zgłosić na policję, i taki nawet był zamiar mojej małżonki, która z natury bardzo wystrzega się wszelkiej publikacji swoich danych.

Postanowiłem ostrzec, a że ktoś z firmy sie tu pojawił, to już całkiem nie widzę potrzeby osobnego kontaktowania się z nią.

Jeśli firma, czy jej przedstawiciel widzi to inaczej, to już niech wytłumaczy to Policji.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

a w poniedziałek złożę zawiadomienie na komendzie w Gdyni, załączając odpowiedni materiał.

Ot taka zwykła obywatelska postawa.

Nie żebym nie przyznał Tobie racji, ale nie szkoda na to czasu znając polskie realia?

Mnie nie szkoda, bo niewiele go stracę. Do komendy mam dwa kroki, a znam tam wiele osób i nie muszę chodzić od drzwi do drzwi. A jak jeszcze zadzwonię wcześniej, to już w ogóle będzie parę minut.

Za to będę miał czyste sumienie i może komuś zaoszczędzę mnóstwo kłopotów.

To jest tak samo, jakbyś widział, że kogoś słabego biją na ulicy. No wiem, właśnie większość mówi "szkoda czasu", "szkoda nerwów", "po co ryzyzykować". Ale ze mną akurat tak nie jest.

Hekko zareagowało w stylu naszego nieodżałowanego kolegi Kojotka (nudy bez niego!). Korzystam z usług Hekko, jestem zadowolony z obsługi, nie mam problemu z kontaktem, pomocą itd. W tym temacie jednak nie wykazali się profesjonalizmem, wiocha i wstyd!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@up bo niestety liczy się kasiora.. w końcu spamer zapłacił 19.99/rok..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

W tym temacie jednak nie wykazali się profesjonalizmem, wiocha i wstyd

Nie do koñca wiocha i wstyd.

W takich przypadkach konieczne jest zachowanie procedury czyli bezpośredni kontakt zainteresowanego z hekko i przedstawienue dowodów. Wpis na forum nie jest wiążący. Każdy noże sobie smarować do woli. To, że dargre sobie tu napisał to nic nie znaczy.

Tylko bezpośredni kontakt z hekko a później ewentualnie na policję taka powinna być kolejność.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Szlaf dokładnie taka sama reakcja jest wtedy gdy na ich życzenie przesyła się im spamerskie maile wraz z nagłówkami..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Panie kolego z Hekko, ja z dobrej woli zacząłem wątek, by dać Wam szansę odnieść się do sprawy i dać możliwość odpowiedniej reakcji.

Jednakże wobec pańskiej butnej postawy nie mam wyboru. Jutro powiadomię Allegro, a w poniedziałek złożę zawiadomienie na komendzie w Gdyni, załączając odpowiedni materiał.

Ot taka zwykła obywatelska postawa.

Dałeś nam szansę? Proszę Cię, bez żartów. Forum nie jest jakimkolwiek kanałem komunikacji z firmą. Trafiliśmy tu przez przypadek, po przesłaniu linka do tego tematu przez dobrego człowieka i nie mamy żadnego obowiązku, aby zareagować.

Cieszę się, że obrałeś słuszną drogę. Pisałem Ci zresztą w poprzednim poście, że taki użytkownik nie istnieje ani nigdy nie istniał, zatem łaskawie spójrz w nagłówki, zanim znów zaczniesz czegoś żądać.

Jak już też napisałem, na wszystkie zgłoszenia tego typu reagujemy, zatem wszystkich pozostałych piszących, że nie wykazaliśmy się profesjonalizmem czy czymkolwiek innym, proszę o powstrzymanie się przed komentarzem. Nie znacie realiów ani obowiązujących nas przepisów, nie prowadzicie tego typu biznesu, to nie komentujcie proszę.

mcmagik przestań kłamać i oczerniać bezpodstawnie firmę.

@up pozwij mnie do sądu. na życzenie sądu przedstawię naszą jakże miłą i profesjonalną konwersację, w której całą winą za spam z waszych dziadowskich serwerów obarczacie konsumenta - nawet wmawiacie, że to to na 101% konsument zapisał się do spamerskich list waszych spamerskich użytkowników za 19.99

dyskusji na forum prowadził z wami nie będę - przecież dla was, amatorów "z 7 letnią praktyką" forum to nie kanał komunikacji - via mail możecie sobie pozwolić na więcej prawda..?

Forum nie jest jakimkolwiek kanałem komunikacji z firmą. Trafiliśmy tu przez przypadek, po przesłaniu linka do tego tematu przez dobrego człowieka i nie mamy żadnego obowiązku, aby zareagować.

Jednak zareagowałeś i w tym problem. Twoja postawa nie jest profesjonalna a swoim zachowaniem zniechęcasz innych do korzystania z usług Hekko. U mnie wyleciałbyś z roboty za takie numery. Klient ma zawsze rację!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 2 tygodnie później...

Zwykłe bicie piany. Chyba ktoś kogoś tu nie lubi. Przecież to nie Hekko rozsyła spam, a nie pytają się każdego nowego klienta, czy oby nie jest spamerem. Sam kożystam od lat z ich usług i jest ok. Zrezygnowałem z innych hostów na ich rzecz bo jest naprawdę lepiej...

Normalnie prawie jak politycy ;)

ten temat powinien trafić do kosza razem z @dargre, skargi,zażalenia składa się droga mailową na stronie hekko czy jupe, ze swojej strony muszę dodać, że kontakt z BOK hekko jest super

Szkoda komentować takie prymitywne teksty, równie prymitywne jak już tu zaprezentewał człowiek z Hekko.

Jedynie Allegro zareagowało właściwie, w odpowiedni sposób odpisując z podaniem króków bezpieczeństwa i prosząć o podanie szczegółów próby pishingu, co tez uczyniłem.

Kolega zdaje się faktycznie wierzyć we własną maksynę:

wszyscy jesteśmy oszustami, wszyscy próbują zakombinować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności