Skocz do zawartości

Niebezpieczny mail z serwera jupe.pl

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

Jedynie Allegro zareagowało właściwie...

Do nich napisałeś bezpośrednio czy też na forum ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pisałem, że mail dostała moja żona, która z internetem, stronami, a zwłaszcza z wiedzą jak działają usługi hostingowe lub serwery ma niewiele wspólnego i nie musi mieć. i w imieniu takich osób odniosłem sie do zjawiska.

Wy panowie pozycjonerzy cżęsto macie klapy na oczach i wydaje wam się, że wszyscy winni myśleć tak jak wy, a jak ktoś czegoś nie wie albo nie rozumie w takim zakresie to musi być "idiota" i wysyłacie go do śmietnika.

A że niby gdzie jest prawo, że musze zgłaszać się do serwerowni? Was naprawdę pogięło. Ja nawet nie muszę wiedzieć co to jest serwer, co to są usługi hostingowe. Widzę próbę pishingu to zgłaszam czy opisuję tam gdzie uważam i tyle w temacie. Wobec opryskliwego potraktowania przez przedstawiciela hostingu tu na forum, nie widziałem żadnej potrzeby dalszej dyskusji z kimkolwiek z tejże firmy.. Zrobiłem zatem swoje, zgłosiłem w Allegro, które zareagowało natychmiast, zgłosiłem na policji, która też bez dyskusji przyjęła zgłoszenie.

Nie interesuje mnie jaki jest zakres odpowiedzialności hostingu czy Allegro. Wystąpiła próba wyłudzenia i odpowiednio ją potraktowałem. Nie interesują mnie wasze opinie czy wskazówki. Nie ma takiej opcji by ktokolwiek odsyłał mnie od drzwi do drzwi, od maila do maila. Nikogo nie pytałem sie tu o radę. Post napisałem jako ostrzeżenie i tyle.

Proszę o zamknięcie wątku, bo też i dla mnie sprawa jest zamknięta.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Dlaczego te dwie firmy- Allegro i Hekko potraktowałeś w różny sposób? Dlaczego w jednym wypadku zgłaszasz się bezpośrednio a w drugim smarujesz na forum zamiast skontaktować się bez pośredników?

Wy panowie pozycjonerzy cżęsto macie klapy na oczach i wydaje wam się, że wszyscy winni myśleć tak jak wy (..)

Akurat w tym temacie można odnieść wrażenie, że to Ty chcesz, żeby inni myśleli jak Ty i jak wskazują Twoje klapki. A tak w ogóle to:

Nie interesują mnie wasze opinie czy wskazówki. (...) Was naprawdę pogięło. (...)

Narzekasz na poziom dyskusji a sam go w tym temacie mocno zaniżyłeś. Jeśli czyjeś wypowiedzi w tym temacie są opryskliwe to z pewnością Twoje.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

To że nawet mail poleciał z domeny Jupe nic nie oznacza - bo pod czyjś adres łatwo się podszyć, nawet były do tego gotowe darmowe programy. Nie wiem czemu naskoczyliście na gościa. Ja np. dzisiaj dostałem maila z fakturą elektoniczną z TP, którego nigdy nie byłem klientem. Oczywiście kolejna próba oszustwa.

To że nawet mail poleciał z domeny Jupe nic nie oznacza - bo pod czyjś adres łatwo się podszyć,

no przecież podszyli się ... ale pod Allegro używając juppe. :).

@dargre` - ode mnie mnie plusik za dobrą postawę obywatelską. Jeśli ktoś udostępnia narzędzie mogące być środkiem do oszustwa - musi się liczyć z tym że czasem się przejdzie na komendę złożyć zeznania .

Jeśli ktoś udostępnia narzędzie mogące być środkiem do oszustwa - musi się liczyć z tym że czasem się przejdzie na komendę złożyć zeznania

Podobnie jest z nożem, który służy do krojenia a można też nim kogoś zabić. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

plusik za dobrą postawę obywatelską.

W ramach tej obywatelskiej postawy trzeba też wezwać na Policję dostawcę internetu, producenta oprogramowania kompa, oraz producenta wody mineralnej, którą się delektował internetowy bandyta.

Podobnie jest z nożem

dokładnie - zostaw nóż w otwartym samochodzie i niech ktoś nim kogoś dziabnie - będzie tłumaczenie.... ( dlatego nie wożę noży na widoku )

W ramach tej obywatelskiej postawy

no lepiej zamknąć oczy i udawać że nas nie ma - może następnym razem na nas nie padnie a inni niech się gimnastykuja jak zostaną oszukani. Jeśli policja dojdzie do wniosku że juppe nic nie zawiniło to przecież nie będą ich ciągać po komisariatach :lol2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności