Skocz do zawartości

Jaki wybrać system płatności internetowych do sklepu?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dotpay dla mnie odpada (po kilku mies. kazali sobie oddawać kasę za reklamacje płatności kartami + mieli problemy z wypłatami).

Z przelewy24 i payu nie miałem problemów.

Payu jako jedyne swego czasu przejmowało pełną odpowiedzialność za płatności kartami - nie wiem jak jest teraz, dawno nie sprawdzałem nowych ofert.

• 5 miesięcy temu...

System płatności to naprawdę rozległy temat i nie ma tutaj prostych odpowiedzi.
Podczas wyboru powinieneś kierować się szeregiem czynników tak, aby dopasować ofertę systemu do swoich potrzeb.
Inne wymagania mają podmioty nisko-marżowe, dla których najważniejsza jest cena, a inne sklepy z odzieżą czy usługami, dla których najważniejsze są wygoda dla kupujących i obsługa na najwyższym poziomie.

Jeżeli chodzi o najbardziej charakterystyczne elementy oferty, należy zwrócić uwagę na:
-ilość obsługiwanych banków - różnice tutaj są naprawdę duże - popularne payU obsługuje obecnie jedynie 23 kanały podczas gdy inne systemy nawet ponad 50 - przekłada się to na konwersję zakupów bo klienci mogą skorzystać z natychmiastowej płatności w swoim banku.
-czas oczekiwania na wypłatę środków - w wielu miejscach można przeczytać, że w przypadku dotpay może to w praktyce być nawet kilkanaście dni roboczych co ma wpływ na płynność finansową.
-obsługiwane moduły sklepowe - im mniej roboty przy integracji w swoim sklepie tym lepiej - najpopularniejsze platformy są zwykle obsługiwane, ale zawsze warto się upewnić czy dany system wspiera naszą platformę.
-cena - w tej kategorii najłatwiej coś ugrać dla siebie - po otrzymaniu oferty od jednego systemu warto się zgłosić do innego - często zaproponują lepsze stawki. O wiele łatwiej negocjuje się takie rzeczy z nieco mniejszymi podmiotami niż molochami pokroju payU (dawne platnosci.pl), których nie obchodzą często mniejsze sklepy.
-oferta płatności kartą - tutaj nie można iść na kompromisy zwłaszcza jeżeli chce się przyjmować płatności z zagranicy - w tej sytuacji jest to jeden z najbardziej kluczowych czynników decydujących o udanej sprzedaży. Najlepiej jeżeli można płacić kartą jeszcze na stronie sklepu bez przechodzenia na jakieś zewnętrzne strony - większe zaufanie ze strony klientów.

To oczywiście tylko najważniejsze sprawy - potem dochodzą kwestie zwrotów, działania infolinii czy opłat stałych. Warto równiez zwrócić uwagę na certyfikaty i standardy bezpieczeństwa - jeżeli jakiś system nie spełnia jakichś wymogów, może to rodzić spore problemy i sam się przekonałem, że czasem są to problemy, których odkręcanie jest mocno kłopotliwe.

Spędziłem sporo czasu analizując wszystkie oferty, dzwoniąc i dopytując o szczegóły i porównując poszczególne elementy, żeby nie musieć potem zmieniać ileś razy systemu zanim trafię na dobre rozwiązanie. Dla mnie obiektywnie najlepsze jest Transferuj.pl - najwięcej banków, wypłaty na następny dzień i dobre ceny. Teraz mam spokój i mogę się skupić na sprzedaży.

• 7 miesięcy temu...

Ja bym polecał Transferuj lub DotPay (z usługą One Click Payment) - transferuj z kolei ma bardzo dobrze postrzeganą przez klientów moich klientów (wiem jak to brzmi) usługę FerBuy (kup teraz zapłać później), która z kolei bardzo korzystnie przekłada się na konwersję.

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

FerBuy (kup teraz zapłać później), która z kolei bardzo korzystnie przekłada się na konwersję.

Zgadza się to bardzo dobrze przekłada się na konwersję. Klient który nie ma kasy może na zakupy wziąć pożyczkę online tak jakby płacił od razu.Taka sprzedaż ratalna, tylko na maksa uproszczona. Dodam że FerBuy ma bardzo niskie wymagania co do danego pożyczkobiorcy, przechodzą nawet klienci co chwilówki by nigdzie nie dostali. Przynajmniej na razie.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 3 miesiące temu...

Ja bym polecał Transferuj lub DotPay (z usługą One Click Payment) - transferuj z kolei ma bardzo dobrze postrzeganą przez klientów moich klientów (wiem jak to brzmi) usługę FerBuy (kup teraz zapłać później), która z kolei bardzo korzystnie przekłada się na konwersję.

Korzysta ktoś może z DotPay? Jak to się sprawdza w praktyce ten system? Hula?

usługę FerBuy (kup teraz zapłać później),

Usługa dobra ale dla cywilizowanych ludzi. 

Ostatnio dzięki podobnej usłudze uchodźcy przekręcili niemieckie Zalando na około 180k €. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Też zastanawialiśmy się nad transferuj pl ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na payu który jest korzystniejszy pod względem finansowym oraz posiada rozbudowany system benefitowy. Odsyłam do: https://www.polskatimes.pl/artykul/9046271,jak-twoja-firma-moze-zyskac-dzieki-platnosciom-elektronicznym,id,t.htmlpiszą tam trochę więcej na ten temat.

Poza tym integracja ze sklepem jest bardzo prosta. Mają rozbudowaną dokumentacje, i właściwie wszystkie problemy jakie można spotkać po drodze zostały już opisane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności