Skocz do zawartości

Katalogi platne czy darmowe

jedoos

Rekomendowane odpowiedzi

Na to pytanie w związku z tym ze jest zbyt ogólne trzeba chyba spojrzeć z innej strony. Jak większość użytkowników tego forum się zorientowała, znaczenie linków w ostatnich czasach znacznie spadło, już nie wystarczy zapuścić publikera czy addera na miniaczki, czy podobne cuda, aby cieszyć się szybko i długo topami. Więc nawet jeśli te płatne katalogi dają coś więcej, pytanie, czy inwestycja kilkuset zł w sms kody zapewni nam topy. W szczególności jak są to multikody, z przenoszonych co kilka miesięcy na nowe domeny super katalogi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A kto jeszcze używa multikodów? Takie katalogi są najczęściej banowane, trzeba dodawać do wartościowych katalogów typu onet.pl wp.pl itp. a nie do sieci katalogów, lepiej wydać 100 PLN na mocne polskie katalogi VIP niż 100zł za kod do seoków, które zaliczą bana przy pierwszej nadarzającej się okazji

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

generalnie to nie problem multikodu, bo to tylko pewne usprawnienie w płatności, a płatność nie określa jakości w żaden sposób, co najwyżej można mieć tylko nadzieję...,

to bardziej problem listy tychże katalogów VIP, bo publiczne są albo nieaktualne (np ta mara obecnie pełna bananów), albo zmanipulowane/mało obiektywne, krótko mówiąc, najlepiej mieć własną i za bardzo się nią nie dzielić :)

Jeśli już szukać dobrych vip, to też na pewno nie po wyrażeniach związanych z "katalog stron", itp, a raczej szukać takich, które są w miarę wysoko z podstronami na każdą inną frazę, bo tylko takie mają jakikolwiek naturalny rych (naturalny w sensie nie tylko seowcy i boty). Warto też zerkać, czy katalog obsługuje dane strukturalne i jak wygląda w mediach społecznościowych, co też generalnie łatwo sprawdzić.

W moich część jest bardziej zintegrowana, część mniej, część wcale, część ma te dane strukturalne, część nie, raczej wdrażam dopiero, ale jak zajrzę w ga i gwt, to widzę różnicę jak na tacy, te z mediami i markerami mają znacznie lepszy jakościowo ruch, co ciekawe i bing się nimi bardziej interesuje. Co mi też wyznacza drogę dla pozostałych własnych. W sumie trudno tu mówić o regule, bo badana grupa jest dość mała i może ktoś tam kiedy zrobi poważniejszy test, ale wg mnie ma to bardziej sens, niż napierdzielanka linkami.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

jak dla mnie najlepsze są katalogi tematyczne. Są też darmowe, ale trzeba mieć stronę o danym profilu. I tez ciężko o taką listę. Jedynie na bieżąco szukać.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Pytanko do szanownego grona, ile szacunkowo kosztuje dodanie strony do listy CEZZY'go?

Chodzi o 100 katalogów.

300-400zł, ale wiadomo do 100 nie dodasz, dmoz(wiadomo) oraz parę innych nie aktualizowane od jakiegoś czasu, są tam dobre katalogi także oprócz SEO korzyści można też liczyć na wejścia bezpośrednio z katalogów na stronę. Przy dobrej jakości i branży wydatek ten zwraca się dosyć szybko

jakoś nie widzę sensu dodawania do katalogów czy to Polskich czy to słabych, mocnych i tak google się za nie weźmie :-)

fredri, napisałbyś mi na privie jakie ty masz metody pozycjonowania, skoro odrzucasz to co napisałeś? Zapłace Ci jak chcesz.

Pytanko do szanownego grona, ile szacunkowo kosztuje dodanie strony do listy CEZZY'go?

Chodzi o 100 katalogów.

300-400zł, ale wiadomo do 100 nie dodasz, dmoz(wiadomo) oraz parę innych nie aktualizowane od jakiegoś czasu, są tam dobre katalogi także oprócz SEO korzyści można też liczyć na wejścia bezpośrednio z katalogów na stronę. Przy dobrej jakości i branży wydatek ten zwraca się dosyć szybko

W jakiej branży spotkałeś się, że klienci przychodzili z katalogów? Pytam z ciekawości.

fredri, napisałbyś mi na privie jakie ty masz metody pozycjonowania, skoro odrzucasz to co napisałeś? Zapłace Ci jak chcesz.

Nie ma tu zbyt dużej filozofii - część linków możesz pozyskać np z Prolinka następnie z blogów tematycznie powiązanych z twoją branżą - artykuły sponsorowane - jedyne o czym musisz pamiętać strony/blogi do których chcesz dodać linki muszą być zadbane a nie do śmietników, muszą mieć po kilka lat i wysoki PR (podobno PR nie ma już znaczenia) linkuj po równo dofollow nofollow na co najmniej kilka anchorów.

W jakiej branży spotkałeś się, że klienci przychodzili z katalogów? Pytam z ciekawości.

Chociażby adwokat, wpisy z niektórych katalogów mają to do siebie, że wyskakują wysoko

Warto chyba dodać, że nikt tu nie mówi o katalogowaniu słabej jakości MFA czy stronek pod PP oferującej chwilówki

bez pitolenia...chcesz dodawać do katalogów no to dodaj ale do wartościowych nie do jakiegoś szajsu, po drugie jeśli chcesz osiągnąć jakiś efekt to nie tylko katalogi ale pozyskiwanie wartościowych linków różnymi metodami ( profile, komentarze, społecznościówki etc. ) zresztą jeśli czytałeś jakiś tam poradnik to zapewne powinno w nim być napisane, no chyba że to poradnik z przed kilku lat...

wartościowe linki są głównie tam gdzie nie sięgają masowo automaty i nie ma 650K komentarzy jak tu

https://ucowr.org/issue-153-water-data/determining-the-dynamics-of-agricultural-water-use-cases-from-asia-and-africa/Page-3971 , a to nie jest najgorsza miejscówka, widziałem i takie miejscówki gdzie jest ponad mln komentarzy, głownie witamin dla dorosłych chłopców, podróbek i fikołków dla dorosłych

Jeszcze rok temu był wielki bum na wp-katy. Dodawało się łztwo, efekt był widoczny ... ale skończyło się. Jestem ciekaw ile vgrup wp-katów jeszcze się ostało. Bo dość cicho teraz o nich. Ja też na pewnym etapie dałem się wciągnąć do korzystania z tych grup.

Nie ważne czy płatny czy darmowy. Ważne jak o katalog dba właściciel. Jak dba, to nawet darmowy będzie dobry.

Zdecydowanie, dba o katalog i wpisy swoich klientów.

Dla mnie moderacja to nie tylko sprawdzenie czy wpis jest 100% unikalny a potem tylko zatwierdzam albo wywalam do kosza.

Polega również na poprawieniu wpisu - w miarę możliwości i umiejętności. Oczywiście nie mam tyle czasu żeby pisać tekst od podstaw to zadanie dodającego.

Wyrzucam wpisy jeżeli są na 100% takie same jak na np. w 20 innych stronach ale z komentarzem "proszę poprawić wpis i zapraszam ponownie" Oczywiście w większości przypadków są to wpisy z dodawarek.

Jeżeli ktoś dodaje wpisy "bez głowy" powtarzające się to szkodzi nie tylko swojej stronie ale katalog zostaje śmieciem a więc głównie od moderatora zależy czym jest jego katalog.

Żołnierze Wyklęci kiedyś, dzisiaj Niezłomni 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności