Skocz do zawartości

Katalogi platne czy darmowe

jedoos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Siciliano - jeżeli masz możliwość możesz sprawdzać jakość poprzez parametry flow metric np w majestiseo, jeżeli nie masz takiej opcji to zawsze warto korzystac z rankingów katalogów które co jakiś czas są przygotowywane przez niektórych blogerów seo wraz ocenami, parametrami oraz kryteriami wyboru.

jak jest sprawdzony to dodaje i tyle, nie ma sensu tracić czasu na zastanawianiem się nad każdym linkiem :) i tak nie wiesz jak ten katalog ocenia algorytm

Jak chcesz znaleźć katalogi które są nieźle oceniane przez G to poszukaj te które pojawiają się na dalszych pozycjach na oblegane frazy

Moje grupy wp-katów istnieją i ma się dobrze :) PR nadal jest. Kwestia odpowiedniego zadbania i nie robienia jakichś wielkich grup. Dodaje również swoje strony do niej - oczywiście z umiarem i dbając o inne źródła linków i jestem zadowolony z efektów.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Unfair wybacz, że pytam, lecz czym dla Ciebie jest katalog najwyższej jakości? Jakimi kryteriami się kierujesz?

BL, jakość bl, ilość/unikalność treści, ile odnośników wychodzących na wpis, wiek domeny, skrypt na którym jest postawiony, PR dla mnie się powoli już nie liczy, bo Google przestaje go aktualizować, oczywiście linkowanie wewnętrzne, optymalizacja, do jakich stron wychodzą linki, no i oczywiście katalog musi być zaindeksowany, szybko się indeksować, pozycja w google na oblegane frazy... etc. (dużo do wymiany) Płacę wymagam.

Katalogi to dla mnie tylko i wyłącznie urozmaicenie linków, a nie sposób linkowania, dlatego dodaję stronę tylko do najlepszych ;)

Każdy robi jak mu się podoba i jak mu się opłaca :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności