Skocz do zawartości

Pytanie do wydawców chwilówek

libra

Rekomendowane odpowiedzi

500 zł od wniosku :D albo pożyczkodawca nie zapłaci, albo leci szwindel na hipoteki, weksle, itp :)

Patrzysz na lead pożyczkowy tylko pod kątem klienta pożyczkowego, natomiast my widzimy lead jako klienta. I tu jest

zasadnicza różnica, która pozwala nam dokładnie zaplanować przy współpracy z pożyczkodawcami taki model biznesowy, który maksymalnie

zwiększy cenę za lead, jaką otrzyma wydawca. W takich sytuacjach firmy bardzo chętnie płacą dobre pieniądze za lead.

Dodatkowo zwróć uwagę na fakt, że pożyczkodawcy m.in. budujący świeże portfele mają inne cele biznesowe i poszukują sprawdzonych partnerów aby zrealizować założony plan marketingowy. Przy współpracy z nami, gdy argumentujemy swoje rozwiązania pokazując dotychczasowe wyniki, to tak modelują swój business plan aby móc sprawdzić rozwiązania, które im przedstawiamy.

No sorry ale czytać się nie chce takiego bełkotu. W Polsce jest kilkadziesiąt firm pożyczkowych mające większe zasoby finansowe i głębsze kieszenie które gdyby był taki cudowny model to by go stosowały. W tych realiach i przy takiej konkurencji takiej opcji nie ma.

Mam rozumieć że nagle pojawił się nowy klient który płaci więcej od Vivusa, Wongi? 

Sorry ale śmierdzi wałem, nie wiem tylko od kogo.

Z resztą wieczorem się przekonam na spokojnie i zobaczę co to za tajemniczy klient, którego nazwy podać nie chcecie.

Edytowane przez szfab
  • Like 1

O_o

500 zł od wniosku :D albo pożyczkodawca nie zapłaci, albo leci szwindel na hipoteki, weksle, itp :)

Patrzysz na lead pożyczkowy tylko pod kątem klienta pożyczkowego, natomiast my widzimy lead jako klienta. I tu jest

zasadnicza różnica, która pozwala nam dokładnie zaplanować przy współpracy z pożyczkodawcami taki model biznesowy, który maksymalnie

zwiększy cenę za lead, jaką otrzyma wydawca. W takich sytuacjach firmy bardzo chętnie płacą dobre pieniądze za lead.

Dodatkowo zwróć uwagę na fakt, że pożyczkodawcy m.in. budujący świeże portfele mają inne cele biznesowe i poszukują sprawdzonych partnerów aby zrealizować założony plan marketingowy. Przy współpracy z nami, gdy argumentujemy swoje rozwiązania pokazując dotychczasowe wyniki, to tak modelują swój business plan aby móc sprawdzić rozwiązania, które im przedstawiamy.

No sorry ale czytać się nie chce takiego bełkotu. W Polsce jest kilkadziesiąt firm pożyczkowych mające większe zasoby finansowe i głębsze kieszenie które gdyby był taki cudowny model to by go stosowały. W tych realiach i przy takiej konkurencji takiej opcji nie ma.

Mam rozumieć że nagle pojawił się nowy klient który płaci więcej od Vivusa, Wongi? 

Sorry ale śmierdzi wałem, nie wiem tylko od kogo.

Z resztą wieczorem się przekonam na spokojnie i zobaczę co to za tajemniczy klient, którego nazwy podać nie chcecie.

Dokładnie tak jak piszesz.

W ogóle ciężko mi zrozumieć Twoje zdziwienie, przecież poza wymienionymi firmami są tez inne firmy na tym rynku.

@szfab, bardzo chętnie podalibyśmy nazwę pożyczkodawcy jednak zrozum, że jednym z jego wymogów jest to abyśmy nie informowali na razie o nazwie firmy.

Edytowane przez PaydayMansion

@aragz A też od momentu spadku zaczęły się pojawiać u Ciebie wnioski odrzucone z mniej więcej taką samą częstotliwością co kiedyś wnioski premium? Do tego czasu odrzucone zdarzały się bardzo rzadko, teraz pojawiają się codziennie tak jak kiedyś te więcej płatne i wygląda to tak jakby to były te premium tylko nie było za nie płacone. 

tak, odrzucone pojawiają się częściej niż miało to miejsce przed kilkoma miesiącami, kiedyś średnio odrzucony był gdzieś 1 na 30 wniosków, teraz to średnio 3 na 30, no i niestety rzadziej niż kiedyś zdarzają się stawki premium powyżej 10$, stąd też ta niska średnia

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Parę miesięcy z CityAds:

- Nie odpisują na pytania.

- Obiecują, że zrobią coś w trakcie rozmowy telefonicznej. Na moje pytanie: kiedy? Jeszcze dziś - oczywiście nie zrobione (mija ponad tydzień)

- Leady od czerwca wiszą sobie jako otwarte, ani nie zatwierdzone ani nie odrzucone. Dopiero telefonicznie otrzymałem informację, że z Kredyt5 mimo że są otwarte, to tak naprawdę są odrzucone. Zapewniali, że ten błąd zostanie usunięty. Oczywiście nie został.

Gdy wchodzę do panelu, nie wiadomo czemu zawsze pokazują mi się statystyki z "czasu rzeczywistego". Tak jakby to było najważniejsze. Gąszcz podstron, totalnie leży użyteczność serwisu.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

• 3 tygodnie później...

Witam.Jesteśmy jednymi z lepszych wydawców w Polsce,proszę o nie wypowiadanie się osób z małym doświadczeniem i tym samym małą ilością przekazanych leadów do SP. SP Bankier jak oceniacie? Ja ? Stare dobre firmy płacą w miarę, nowe szity 1 wniosek na 50 .Czy oni tego nie widzą ,że jest taka różnica w walidacji? Współpracuje jeszcze z Paydayem ,też trzeba walczyć o swoje! S4ads  na początku problem z terminem,nie wiem jak teraz? I masa nowych ,starych firm po goafiliate i podobnych,którym nigdy nie można ufać! Śmiał piszcie prawdę bo o to chodzi !

@santi1000 ciężko wywnioskować o co Ci chodzi, ale ja w poniższej kwestii:

S4ads na początku problem z terminem,nie wiem jak teraz?

Proszę podaj mi na PW kiedy miałeś problem z terminem płatności?Bardzo mnie to interesuje bo jedyne nasze opóźnienie było przed świętami bożego narodzenia ubiegłego roku.Jakoś tak z 7 dni chyba, ale cóż w święta mało kto pracuje, włączając w to elixir za pomocą którego są realizowane przelewy.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Witam.Jesteśmy jednymi z lepszych wydawców w Polsce,proszę o nie wypowiadanie się osób z małym doświadczeniem i tym samym małą ilością przekazanych leadów do SP. SP Bankier jak oceniacie? Ja ? Stare dobre firmy płacą w miarę, nowe szity 1 wniosek na 50 .Czy oni tego nie widzą ,że jest taka różnica w walidacji? Współpracuje jeszcze z Paydayem ,też trzeba walczyć o swoje! S4ads  na początku problem z terminem,nie wiem jak teraz? I masa nowych ,starych firm po goafiliate i podobnych,którym nigdy nie można ufać! Śmiał piszcie prawdę bo o to chodzi !

To jaką sieć polecasz, lub z jakiej jesteś zadowolony?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Współpraca z Bankier - dla mnie OK, martwi mnie jedynie to, że rozliczenia z miesiąc na miesiąc wyglądają co raz gorzej, niby firmy pożyczkowe zwiększają stawki do na prawdę fajnych kwot ale niestety liczba rozliczonych wniosków jest niższa niż kiedyś...

Edytowane przez aragz

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Spadki z bankiera zauważyłem także u siebie. Jednak adtraction przebił wszystko, po podpięciu ich systemu 0 wniosków. Nawet panelu wydawcy nie spolszczyli porządnie. 

Czasami skrobię coś na blogu o tematyce finansów osobistych, bankowości i wydarzeń ekonomicznych https://bankuje.pl/ 

Reklamodawcy:

- nie radzą sobie z Adblockerami

- mają niefunkcjonalne landingi

- kompletnie niezrozumiale tłumaczą klientom konieczność wysłania przelewu weryfikacyjnego

- po 11 marca (bardzo) mocno ograniczyli przyznawalność, co szczególnie doskwiera przy rozliczeniach CPS

- oczywiście są bardziej i mniej uczciwi reklamodawcy

- nie płacą za powracających klientów, co jest kuriozalną sytuacją bo ich bazy aż puchną od klientów (bez względu na to czy doszło do podpisania umowy czy nie to klient w bazie jest)

Sieci afiliacyjne nie robią zaś tego co najprostsze - nie weryfikują IP klienta przechodzącego na LP z IP uruchamianej umowy. Samo IP nie jest daną osobową, więc do dziś nie potrafię zrozumieć w czym problem.

Zrezygnujcie lub odpowiednio ograniczcie ruch do brokerów pożyczkowych. Dostaniecie (lub nie) kilkanaście zł za CPL a zablokują Wam zarobki w połowie firm pożyczkowych.

Na zakończenie zaś dodam, że duża część pożyczkodawców nie wyrabia planów sprzedażowych. Stąd wyższe stawki. Tylko co z tego skoro o nowego klienta coraz trudniej.

Reklamodawcy: - nie radzą sobie z Adblockerami

imo wydawca powinien się o to zatroszczyć :)

A Reklamodawca to nie? Dawno minęły czasy, gdy adbloker blokował jedynie proste banery i adwordsy ważne jedynie dla Wydawców. Teraz mają duży wpływ na analitykę. Przykład choćby tutaj ładnie opisany 

https://adnext.pl/reklamodawco-uwazaj-na-google-analytics/

Reklamodawcy: - nie radzą sobie z Adblockerami

A możesz wyjaśnić co ma to wspólnego z trackingiem?

Matulko, stara i oklepana gadka sieci - na tracking nie mają wpływu ustawienia systemu, przeglądarki, cookie, blockery, tryby prywatne. Baaa nawet powtarzające się IP nie mają wpływu na rozliczenia. Albo dyskutujemy poważnie, albo klepiemy głupoty bo a nóż do NovaCash ktoś się zapisze

Gdyby sieci zaczęły poważniej traktować Wydawców to i pojawiłoby się miejsce na wspólne działania względem Reklamodawców. A tak to każda sieć chwali się, że ma najlepszą walidację, co jest błędem logicznym, bo przy identycznych umowach walidacja powinna być niemal identyczna. I tak wszyscy bawimy się szpadelkami w polskiej małej piaskownicy zamiast przejść na plażę która jest tuż obok