Skocz do zawartości

Pytanie do wydawców chwilówek

libra

Rekomendowane odpowiedzi

Baaa nawet powtarzające się IP nie mają wpływu na rozliczenia. Albo dyskutujemy poważnie, albo klepiemy głupoty bo a nóż do NovaCash ktoś się zapisze

A skąd wiesz czy powtarzające się IP ma wpływ na walidację? To są kwestie umowy pomiędzy reklamodawcą a siecią, a widzę że chyba znasz wszystkie.

Nie napisałem tego aby ktoś się u nas rejestrował,ale po to aby pogadać o tym co piszesz.

Skoro nie chcesz poważnie rozmawiać, dziękuję za uwagę.

EDIT: I tak dla Twojej wiedzy jeśli reklamodawca kategorycznie zabrania składania wniosku z jednego IP, TY jako Wydawca nawet nie zobaczysz takiego wniosku bo jest blokowany w statach z automatu na poziomie systemu trackingowego danej sieci.

Oczywiście sieć powinna dać takie info przy opisie kampanii.

Edytowane przez Finan

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Witam forumowiczów.

Niedawno sam zacząłem zarabiać na promowaniu różnego rodzaju ofert finansowych w programach partnerskich, generalnie wychodzę na plus, moje strony docelowe nie są jeszcze odpowiednio dopracowane i nie chcę inwestować w to (w reklamę) większej ilości pieniędzy skoro z powodu strony mogę tracić część zysku, chciałbym zapytać o pewne zastanawiające mnie bardzo i kluczowe kwestie, nie musicie podawać adresów stron, ani jak reklamujecie (przez jaki rodzaj stron / źródła) swoje oferty, chciałabym mieć odniesienie. Każdy może się pochwalić (-; , pytania:

1)      Jaki procentowo udział w waszym systemie (zysku), ma reklama płatna, a ruch własny ? (z własnych stron / baz danych / mailingowych , etc. za który „nie płacicie” nikomu).

2)      W przypadku ruchu kupionego, jak AdWords, etc. jaki macie ROI w skali miesiąca?

3)      Tak samo w przypadku ruchu własnego, jaki macie ROI w skali miesiąca?

Chodzi mi o średnią z kilku miesięcy, najlepiej roku, wiem że są lepsze i gorsze miesiące. Obecnie reklamuję tylko chwilówki, i tylko poprzez AdWords, jednak po ostatnich zmianach w google stało się to trochę problematyczne, jednak ruch z AdWords jest o tyle dobry że jest wysokiej jakości pod warunkiem dobrego ustawienia kampanii, wiec można na szybko sobie sprawdzić jak Twoja strona zarabia z dobrym ruchem, a potem spróbować sobie poszukać mniej więcej takiego samego ruchu z innego źródła, bo w AdWords jak nie masz idealnej strony sprzedażowej / serwisu, i idealnie skonfigurowanej kampanii i kogoś dobrego kto tego pilnuje to raczej szanse są marne na powodzenie według mniej jeśli chodzi np. o chwilówki.

P.S Zdaję sobie sprawę że nie ma czegoś takiego jak darmowy ruch, ruch możesz wykupić u kogoś albo mieć własny, jednak w tym przypadku własnego pochodzi on najpewniej z wypozycjonowanej strony lub bazy mailingowej? Co jest bardzo drogie na początku, ale potem pozwala to mieć dobry ruch stosunkowo niskim kosztem (pozycjonujesz tyle żeby strona ci nie spadła) – jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi.

A procentowo w przypadku ilu wysłanych wniosków macie cokolwiek ? Tzn. nawet najniższą stawkę, cokolwiek.

Nie da się postów edytować, chodzi mi oczywiście o PDM, w przypadku niektórych SALE jak było 10-15% to było normalne, ale tu zakładam że procent jest większy ale dopiero zaczynam w przypadku tego systemu to nie wiem.

@Damino, PDM tak nie działa. Każdy wysłany wniosek to jest jakiś $, chociażby te 0.80$. Potem masz wniosek wysłany i kilka/kilkanaście(dawno nie widziałem) dolarów albo nic.

Ostatnio to właśnie jest nic. Miały być gruszki na wierzbie (wnioski po kilkadziesiąt dolarów, ale chyba oprócz jednego bonusa (?) przyznanego dziwnym trafem niektórym wydawcą akurat w tym samym momencie... nie ma więcej).

Miały być gruszki na wierzbie (wnioski po kilkadziesiąt dolarów, ale chyba oprócz jednego bonusa (?) przyznanego dziwnym trafem niektórym wydawcą akurat w tym samym momencie... nie ma więcej).

no niestety muszę potwierdzić, choć z drugiej strony muszę jednak powiedzieć że cenię sobie współpracę z nimi, bo jednak za każdy wniosek coś tam spłynie, raz miej a raz więcej no i do tego płatności w terminie. Jednak przydałaby się ta wisienka na torcie o której tak głośno było na forum, a póki co był tylko wspomniany bonus.

Edytowane przez aragz

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Hmmm czyli tak jak myślałem, współczynnik konwersji musi być duży. Niby to 0.5 $, ale kluczowe jest to przy jakim współczynniku konwersji, jak jest nawet to 0.5$ ale za właściwie każdy wniosek jak piszesz, a macie tani ruch to może się to nieźle opłacać. Są programy co jest za sale 200 czy 250 ale przy takim współczynniku konwersji, że nie da się w żaden sposób na tym zarobić - i jak zauważyłem, programy co mają słabą walidację z niezbyt atrakcyjną stawką, wylatują z PP, po prostu musi się to każdemu opłacać (mam na myśli sieć afiliacyjną i wydawców)

Więc czy przy tych stawkach i "prawie" każdym zaakceptowanym wniosku, z źródłami ruchu które macie nadal wam się opłaca czy nie ? (-;

Zastanawia mnie czemu jest tak mało (a raczej nie ma jak piszecie), wniosków po kilka dolarów i więcej, one oznaczają że było sale a nie tylko lead, czy żaden klient nie dostaje pożyczki po złożeniu wniosku ?? Wydaje mi się że nie jest to wina PDM albo pożyczkodawców którzy zaczeli lecieć w kulki, wydaje mi się że albo zmieniły się generalnie kryteria by dostać pożyczkę, ale ci wszyscy klienci z internetu są już tak przeorani że ciężko jest im dostać pożyczkę.

No tak, ale dlaczego nie ma tej sprzedaży, oto jest pytanie, gdzie jest problem ? No nic pod koniec listopada do połowy grudnia żniwa będą, może będzie leppiej.

P.S Przejęzyczyłem się w poście wyżej, chodziło mi o to że kilka USD pojawia się dopiero za sale, a nie lead.