Skocz do zawartości

Pytanie do wydawców chwilówek

libra

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro już szambo wylało, to i warto wspomnieć, że sieci i reklamodawcy też mają sporo za uszami, o czym zresztą dawno pisałem. I wiele do dziś się nie zmieniło.

Mail z jednej z sieci ws. nowej (starej) kampanii:

Cytat

Wynagrodzenie XXX zł CPS przyznane będzie za poprawny wniosek na podstawie którego udzielona pożyczka, pod warunkiem, że zostanie ona udzielona nowemu klientowi (tj. takiemu, który nie miał wcześniej pożyczki w ZZZ), który został przekierowany przez kod reklamowy przez Wydawcy i zrealizował pomyślnie proces zakupu w trakcie trwania jednej sesji. 

I nikt nie widzi tu problemu. A jest ich kilka. Po pierwsze reklamodawca weryfikuje wnioski telefonicznie, raz szybko raz wolno. Pierwsze ryzyko zerwania sesji. Po drugie, nikt wieczorem, w nocy czy w niedziele nie będzie weryfikował wniosków. To drugie ryzyko zerwania sesji. Po trzecie, nie zawsze konto bankowe weryfikowane jest online, czasem potrzebny jest przelew, co trwa czasem i 2-3 dni (weekend). To trzecie ryzyko zerwania sesji. Po czwarte, reklamodawca lubi obniżać klientom kwotę pożyczki (względem wnioskowanej), wtedy należy zalogować się na konto klienta i zaakceptować nowe warunki. I to jest kolejne ryzyko zerwania sesji. Więcej wymieniać nie mam siły.

Na reklamodawcy jakiś czas temu robiłem duże testy na realnych klientach. Generalnie wypadali lepiej od konkurencji, ale sporo wniosków też ginęło.

Idziemy dalej. Narzekacie, że coraz mniejsze zarobki. Otóż są coraz mniejsze zarobki, gdyż rynek jest przebrany. Rynek jest przebrany, gdyż sieci dopuszczają reklamodawców (a Wy ich chętnie promujecie), którzy np.

- mają w poważaniu, że klient zaznacza "NIE" w zgodach marketingowych, i tak spamują e-mailami i SMSami (i nie tylko swoją ofertą, ale i konkurencyjną),

- po decyzji negatywnej (a rozliczenie CPS, więc 0 zł) przesyłają na stronę z innymi ofertami pożyczek,

- dziś nie uruchamiają pożyczki, za tydzień dzwonią i uruchamiają, ale nie płacą,

- zmniejszają kwotę pożyczki, ale każą złożyć nowy wniosek i już nie płacą (a wystarczyło by ID klienta podpiąć pod ID wydawcy i zapłacić mu, gdy klient uruchomi cokolwiek w ciągu X dni od złożenia wniosku),

- nie płacą, gdy klient pożyczkę uruchomił, ale miał już coś w firmie z grupy kapitałowej,

- nie płacą, bo w bazie mieli nr telefonu lub e-mail klienta (które kupili bez jakichkolwiek innych danych, wniosek zaś nigdy nie był złożony)

No i sytuacje, która mnie bardzo drażni. Klienta pozyskujemy, trafia do reklamodawcy, przechodzi przez pierwszą stronę wniosku, ale nie kończy go. Reklamodawca i tak zapisuje dane klienta, najczęściej nr telefonu, e-mail. Potrafi go spamować e-mailami, czasem telefonami. Klient składa wniosek, ale za niego nie zapłacą, bo np. inna sesja, ale... jak klient wejdzie jeszcze raz przez www wydawcy, to też nie zapłacą. Bo klient znany. Często też nie złoży wniosku, bo okazuje się, że konto klienta wcześniej zostało założone i musi się na nie zalogować. Jak się zaloguje, to klient wewnętrzny. Dlaczego w ogóle konto zostało otwarte skoro klient nie skończył pierwszego wniosku?

Takie i inne kwiatki przez kilka lat wychodziły mi podczas testów. Także apeluję. Panowie i Panie z sieci, weryfikujcie dokładnie kogo wpuszczacie. Wy zaś Wydawcy weryfikujcie co promujecie.

Nieuczciwi nie są jedynie Wydawcy. Każda ze stron ma bardzo dużo za uszami.

PS

Jednym z najuczciwszych reklamodawców było Feniko. Niestety już padło. 

• Like 1
  • Thanks 1

Jawnie, co teraz? Kto jest uczciwy? Novacash, convertiser?

Wywaliłem kody aff44, nie wiem chyba zostaje prezentować reklamy adsense na www, żeby wyrwać od reklamowdawców jakąś kasę

@bennie_amin my jesteśmy uczciwi – nie mamy ani shaving'u wydawców ani stuffingu reklamodawców :)  Tworzymy tą firmę myśląc globalnie i długoterminowo. Oszustwa partnerów biznesowych, to najgorsze co może być. Karma istnieje.

Programy Partnerskie v2.0 - Najwięksi Reklamodawcy. Minimum formalności. Maksimum zysku dla Wydawcy. Zaawansowane API. 1mln produktów. Kupony. Unikatowe narzędzia. Unikatowy widget porównywarki.

1 godzinę temu, bennie_amin napisał:

Kto jest uczciwy? Novacash,

100 % zaakceptowanych wniosków i to trzy miesiące z rzędu  chyba o tym świadczy wprost proporcjonalnie ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1 minutę temu, AdamBoganD napisał:

Ja wywaliłem wszystkie widżety i pule ze stron i ze wszystkich sieci. Tylko czyste linki. I od razu ruszyło :-)

Lepsza konwersja z czystych linków niż zamieszczonych widgetów? Czy masz na myśli tylko Af44 czy wszystkie sieci?

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

1 godzinę temu, matoo napisał:

Aff44 poszedł po bandzie. Wszystko miałem pod ich kody. Wywaliłem i w Bankierze zarobiłem w miesiąc więcej niż u nich przez pół roku. Żenada.

ja tez podpinam się ! Dokładnie!

Super.napewno sie odezwe w sprawie widgetu! chociaż na początku naszej współpracy pojawiły sie schody,teraz to rozumię.

Napisze jeszcze o Payday coś? Od kąd Paydaj manson był ok , Od lead mansion wszystko padło.Miałem umówione stawki na trochę wyższe po wyslaniu 1000 leadów,tak kiedyś bez problemu dawałem tyle ruchu na tą sić,potem zaczeli walić w syf,więc wynegocjowałem taką stawkę bez limitu leadów,Teraz dzwoni do mnie ziom z PM i mówi,że z tymi dopłatami to już się nie da,bo wysyłam za mało frajerów za darmo, Szkoda bo ceniłem tą sieć za regularne wypłaty i za o dziwo tani głupi prezent ,który dostawałem co rok

22 minuty temu, AdamBoganD napisał:

Jakiej współpracy? Z kim? Jakie schody.

Nie jestem autorem pluginu. Po prostu kiedyś znalazłem taki jako samodzielny twór. Pogadałem z autorem czy by pluginu pod Wordpress nie zrobił (może w przyszłości pod inne platformy). Na razie jest w fazie testów. Wysłałem już swoje pierwsze uwagi, chodzi o to by zebrać to co najlepsze było w dotychczasowych widżetach jakie oferowały sieci ale mieć go we własnej domenie, z własnymi linkami (maskowanymi), bez żadnych dodatków a`la kod GA, ciastka zliczające emisję itd. Poza tym zawsze będzie działać, oparty jest na postach spiętych kategoriami. Dam znać jak będzie w sprzedaży. 

ze 

ALE O CO CHODZI?

• 2 miesiące temu...

Czy takie zachowanie to norma? Sprytnapozyczka.pl – mało tego, że korzysta z wtyczki Convertiser, którą przerobiono na współpracę z ciastkarzami (co nie jest nielegalne, ale zwyczajnie chamskie), to jeszcze kopiuje praktycznie 1 do 1 landingi naszych wydawców. Wstyd.

p.s. Ukryta reklama wtyczki – https://pl.wordpress.org/plugins/convertiser-widgets/

oryginal-2.png

oryginal-1.png

Sprytna pożyczka 2019-01-24 00-33-46.png

Sprytna pożyczka 2019-01-24 00-33-05.png

Programy Partnerskie v2.0 - Najwięksi Reklamodawcy. Minimum formalności. Maksimum zysku dla Wydawcy. Zaawansowane API. 1mln produktów. Kupony. Unikatowe narzędzia. Unikatowy widget porównywarki.

• 4 tygodnie później...
Dnia 24.01.2019 o 04:35, AdamBoganD napisał:

I sprytnie nie wiadomo czyja to strona :-)

A można kupić inna wtyczkę .....

Ludziska zawsze będą iść na łatwiznę, kiedyś znalazłem stronę gdzie była treść z mojej strony, obrazki oraz kilka linków afiliacyjnych bo się zapomniało komuś podmienić po kradzieży treści.

Co sądzicie o programie S4AD. Leady idą a zarobek 0.

Zaczynam mieć wątpliwości co do ich rzetelności. Może się mylę.

• 4 miesiące temu...
  • 2 lata później...

Czy Paydaymansion nadal działa? Wróciłem do afiliacji u nich po paru latach przerwy. Pisałem w pewnej sprawie emaila do opiekuna, do supportu,  bez odzewu. 

Leady wpadają, mam nadzieję że z wypłatami nie będzie problemu.

Ktoś coś wie?