Skocz do zawartości

Pytanie do wydawców chwilówek

libra

Rekomendowane odpowiedzi

Heh nie rozumiesz nadal, ale to już nic nie poradzę.

Ale podpowiem, w przypadku kobietyzkasa.pl da się złożyć wniosek kilka razy, w przypadku NetCredit tylko raz.

Edytowane przez Finan

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Ja myślę, że Ty nie rozumiesz (można tego nie zrozumieć, nic dyskredytującego). Nic mi nie wiadomo o możliwości dublowania wniosków w Kobieta z kasą a jeśli już to chyba nie jest tak w każdej innej chwilówce. Po prostu nastąpi info, ze klient już jest zarejestrowany i prośba o zalogowanie się. no przecież tak jest nie tylko w pożyczkach ale i na innego typu serwisach...

Tymczasem, tylko w NetCredit jest sięgający 100% odsetek akceptacji. A zatem (prawie) 100% osób składających wnioski dokonuje przelewu grosza... A w innych, o wiele niższy. To zakrawa na OSZUSTWO.

Czy Ty rozumiesz co się pisze , czy nie?

Przeczytaj uważnie warunki:

Kobietazkasa.pl

Model prowizyjny: LEAD 15 zł. netto (klient musi potwierdzić swoje dane przelewem 1 gr.), SALE 50 zł. netto (za każdą udzieloną pożyczkę).

A więc klient może zrobić to kilka razy, kilka razy może złożyć ten sam wniosek, w ciągu np 30 dni.

Oraz NetCredit

Model prowizyjny LEAD 57 zł. (netto) za rejestrację nowego użytkownika potwierdzoną przelewem 1 grosza.

System weryfikuje czy to jest NOWY klient.

NOWEGO a więc masz 99% szans na spełnienie warunków.

Rozumiesz różnicę czy nadal nie ?

EOT.

Edytowane przez Finan

Ja rozumiem od początku ale Ty dalej nie rozumiesz (w tym tego, że ta różnica nie ma znaczenia dla odsetka zaakceptowanych - z przelewem leadów...).. Jakoś tak jest bowiem, że każdy kto w Net credit złoży wniosek, to zarazem przelewu dokonuje. A w Kobieta z kasa i innych, NIBY tylko  co czwarty (super jak co drugi). Nie dziwi Cię to? To pytanie retoryczne.

EOT

uzupelnienie, dla tych, co to rozumieją: prawdopodobnie te inne firmy nas DYMAJĄ

Edytowane przez Linkman

Proponuję zrobić test z refa PP w którym Jesteś. Zrozumiesz wtedy.

Dopiero teraz sprawdziłem jakie posty zamieszcza @Linkman

https://www.forum.optymalizacja.com/user/21038-linkman/

Teraz już się nie dziwię że nie rozumie co piszę.

Edytowane przez Finan

Nie odbiegaj od tematu, to nie ma nic do rzeczy jakie ja inne posty pisze ( tak samo może ja moge o Twoich innych postach napisać). robienie testow ma się jak piernik do wiatraka. Temat jest prosty jak drut. Tłumaczę to po raz ostatni na przykładzie.

Składa 10 osób wniosek o NetCredit i każdy dokonuje przelewu grosza.

Składa 10 osób wniosek na przykład o Kobieta z Kasa i niby tylko 2 dokonuje przelewu grosza. ŚMIERDZACA SPRAWA - PODEJRZEWAM OSZUKIWANIE WYDAWCÓW

Nie ma żadnego znaczenia to, że (jak twierdzisz) o pożyczkę w Kobieta z kasa może ta sama osoba złożyć kilka wniosków. No OK, załóżmy że w tych 10 jest kilku takich, co już składali. No i co z tego? I (znów) złożyli ale niby przelewu nie dokonali.

Już nie mam siły tego Ci inaczej tłumaczyć wiec naprawde EOT.

P.S. Bo zupełnie bez sensu jest to, żeby któryś wysylał tylko  z twojego banera kilka wniosków, nieprawdaż?

Edytowane przez Linkman

Czytanie ze zrozumieniem polecam !

Zrozumiesz kiedyś to co napisałem: NETCREDIT WERYFIKUJE WNIOSEK PODCZAS JEGO SKŁADANIA

A więc TY widzisz tylko wnioski/leady które doszły do realizacji/skutku/złożenia.

Innych pomimo że miały miejsce nie ujrzysz w PP.

Jak mam Ci to wytłumaczyć?

,,NOWY KLIENT,,  tu wskazówka.

Edytowane przez Finan

@Finan, ja również podziwiam cierpliwość ;-) 

Składa 10 osób wniosek o NetCredit i każdy dokonuje przelewu grosza.

Nie, nie 10 osób składa wniosek, tylko np. 30 osób. System ich weryfikuje czy siedzą już w bazie danych. Z tych 30 okazuje się że 20 jest już zarejestrowanych, więc 10 jest uważanych jako nowych - i tylko tych 10 widzisz w swoich statystykach (mimo że 30 wypełniło wniosek). Z tych 10 9-10 wysyła przelew (bo to są nowi klienci, każdy liczy na pożyczkę, więc wysyła tego 1 grosza, żeby potwierdzić dane) i dlatego masz taki wysoki współczynnik (i nie tylko Ty).

• Like 1

Panowie :) wy się nawzajem nie słyszycie. Tak jak pisze @Finan, są programy w których inne leady, niż zaakceptowane nie są nawet zliczane, dlatego jest skuteczność 100%.

@Linkman, rynek nie jest przejrzysty – święta racja. Ale byłbym daleki od wyzywania partnerów biznesowych od oszustów. To jest co najmniej nie na miejscu. W tej branży nikt nikogo nie zmusza do współpracy: zobacz artykuł na naszym blogu nt. programów finansowych.

Nie podoba Ci się ACR% w programach finansowych? Spróbuj innej niszy – zobaczysz, że zyski mogą być podobne, a ACR będzie w granicach 90%. Tyle, że będzie to e-commerce z nieco niższymi stawkami, ale w odróżnieniu od finansów:

– mniejsz konkurencja

– znacznie (x10–100?) więcej ruchu –> więcej sprzedaży -> więcej kasy.

Dobrze zrobiona strona pod tematy produktowe (moda, elektronika, dom & ogrod), może robić 200–300 sprzedaży dziennie ze stawkami 15–50zł za sprzedaż. Warto spróbować? 

Sorry za ten offtopic. IMHO, póki w Polsce najwięksi gracze nie przejdą na ping tree (zarówno sieci jak i wydawcy) – programy finansowe będą na tym poziomie, na którym są teraz. Kilka firm już zaczyna coś w tym kierunku robić, ale nie widać niestety większej aktywności, a szkoda. 

Programy Partnerskie v2.0 - Najwięksi Reklamodawcy. Minimum formalności. Maksimum zysku dla Wydawcy. Zaawansowane API. 1mln produktów. Kupony. Unikatowe narzędzia. Unikatowy widget porównywarki.

W popularnych chwilówkach wysłanie wniosku jest zliczane - jest lead (niezależnie od wysłania przelewu z konta) przecież wiem, bo sam po kilka darmowych chwilówek wnioskowałem... I w Net Credit też. Ludzie... A to co Finan mi odpowiedział, to już nawet nie czytam... Zresztą, jemu przecież nie o to chodziło, przeczytaj dokładnie co pisal wcześniej.

Edytowane przez Linkman

@libra tak się składa że od dziś nasz program partnerski oficjalnie współpracuje z solutions4ad. Podaj jakie kampanie Cię interesują, chętnie podam do publicznej wiadomości statystyczny % wniosków zaakceptowanych w poszczególnych kampaniach.

Czy jest tu ktoś tak życzliwy żeby mi pomógł w temacie AdWords?

Mam spore problemy z nimi. Najpierw reklama zatwierdzona a po kilku dniach "odrzucona"

Jeżeli jest ktoś taki, to proszę bardzo o kontakt na PW.

Niestety nikogo takiego nie ma i widać że byłem zbytnim optymistą!

Jest oczywiste że każdy sobie skrobie i nikt nie będzie się dzielił doświadczeniem, które zdobywał mozolnie.

Dodam tylko, że rozmowa telefoniczna z Adwords jest taka sama jak dziada z obrazem. Konsultant swoje a analitycy swoje. A efekt i tak blokada konta.