Skocz do zawartości

Pytanie do wydawców chwilówek

libra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pytanie, ponieważ moja firma musi przejść na podatek vat i do tej pory wystawiałem rachunki a teraz muszę wystawiać faktury. chodzi mi o Paaydaya jak to ogarnąć? Oni nie są płatnikami vatu. Dzięki i pozdrawiam.

Domyślam się że firma PayDay spoza Polski? Wystawiasz fakturę z 0% Vat bo nie są podatnikami więc jak go mają potem odprowadzić do polskiego US?

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Tak się domyślałem ze Cypr, chyba PaydayMansion?Nie ważne, w każdym razie faktura z 0% Vat bo oni nie odprowadzają Vatu.Zresztą jak księgowa tego nie wie to jak najszybciej bym ją zmieniał.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 4 tygodnie później...

Widać odczuwalny wpływ 500+ na zainteresowanie pożyczkami.

Wydaje się, że zbiory w tym sezonie będą bardzo niskie.

Sprawa jest dość oczywista, po co komu pożyczka 500zł czy 1.000zł jak on ma 500+ często x2 lub x3.

Co o tym sądzicie, może się mylę?

Może to tez wynikać z:

• okresu wakacyjnego, w którym są spadki ilości leadów
  • zwiększenia wymagań by otrzymać pożyczkę (teraz są takie wymagania jak na kredyty w bankach, a jak ktoś by miał otrzymać chwilówkę to pewnie i w banku by dostał dużo tańszy kredyt)
  • większa liczba negatywnych wniosków (sprawdzanie wszystkich baz tj. KRD, Erif, Infomonitor i z BIK na czele, teraz jeszcze dochodzi baza firm pozabankowych, które wymieniają się informacjami o dłużnikach

Ale wiadomo też, że może być tak jak mówicie - wpływ pyńćset (500, 1000, 15000...) plus.

Ja to czekam tylko jak komuś zarobki w adsense spadną i zgoni to na 500+ :D

Post z serii "nie znam się, ale wypowiem się". Dziwi mnie, że ludziom się chce pisać głupoty dla samego pisania

Jeśli Was to pocieszy to sprzedaż w pozabankówce idzie słabo nie tylko w internecie, w innych kanałach sprzedaży podobnie. I to nie tylko z uwagi na 500+, ale również z uwagi na marcowe zmiany. W najbliższym czasie firmy nadal będą odchodzić od sprzedaży chwilówek a poszerzać ofertę ratalnych. Wiązać się to będzie w wnikliwszą oceną klientów (bazy, bazy, bazy...), ale za to kwoty będą wyższe. Stawki w afiliacji również wzrosną. Czekajcie spokojnie :) Będzie mniejszy wolumen, ale FV nie powinna spadać.

Post z serii "nie znam się, ale wypowiem się". Dziwi mnie, że ludziom się chce pisać głupoty dla samego pisania

Ten post miał pokazać, że ludzie za wszystko obecnie obwiniają program 500+,

-ktoś odszedł z pracy wina 500+,

-spadek zarobków w pp - wina 500+,

-ludzie nie chcą pracować - wina 500+,

-tłoczno nad morzem - wina 500+

itd.

Nie biorą natomiast pod uwagę innych możliwych przyczyn bo najłatwiej zgonić na 500+.

Edytowane przez janekszeryf

Ten post miał pokazać, że ludzie za wszystko obecnie obwiniają program 500+,

-ktoś odszedł z pracy wina 500+,

-spadek zarobków w pp - wina 500+,

-ludzie nie chcą pracować - wina 500+,

-tłoczno nad morzem - wina 500+

itd.

Nie biorą natomiast pod uwagę innych możliwych przyczyn bo najłatwiej zgonić na 500+.

Jak chcesz o 500+ pogadać to poszukaj forum politycznego. Ekonomicznego nie polecam bo Cię tylko zjadą za pozytywne (jak wnioskuję) nastawienie do tego rozdawnictwa na kredyt.

I tutaj rozmawiamy o chwilówkach. Nikogo nie obchodzi morze, odejścia z pracy i inne rzeczy o których piszesz