Skocz do zawartości

Pytanie do wydawców chwilówek

libra

Rekomendowane odpowiedzi

Zadłużanie jest świadome, nie róbmy sobie jaj
Nie tak dawno czytałem analizy Biura Informacji Kredytowej, z których wynikało, iż bodaj 20% Polaków żyje w permanentnym kredycie - główną przyczyną takiego stanu rzeczy nie było wcale przesadne zamiłowanie do zaciągania coraz to nowych zobowiązań a nieustanne rolowanie, czyli konsola już posiadanych kredytów.

Pytanie jak duży % kredytobiorców (w tym głównie ludzi starszych o stabilnych dochodach stanowiących ulubioną grupę dla każdego banku/parabanku) ma rzeczywistą wiedzę na temat tego czym jest konsolidacja i jakie koszty wiążą się z braniem kredytu na spłatę innych kredytów.

Rolowanie to pierwszy i największy krok do wpadnięcia w spiralę zadłużenia - sytuacji w której zdecydowana większość kredytobiorców wykonuje paniczne ruchy (dobieranie nowych zobowiązań, branie chwilówek na spłatę rat bankowych, itd) i podnieść się z niej potrafią nieliczni.

Nie wiem czy zaostrzenie ustawy antylichwiarskiej pomoże w zwalczeniu powyższych patologii - bardziej należałoby postawić na edukację społeczną odnośnie korzystania z kredytów bo to, że ludzie je namiętnie biorą i osobiście papiery podpisują nie oznacza wcale, iż wiedzą jakie będą tego konsekwencje.

Moje przykładowe teksty: https://mojeteksty123.wordpress.com/

@mcmagik, świadomie/nieświadomie to już nieważne. Ważne jest to, że na dorosłym rynku, gdzie leady po API latają od hm 15(?) lat firma "A" nie może udzielić pożyczki jeśli klient już ma X szt. niespłaconych pożyczek w dowolnych innych firmach. I to jest zdrowe podejście. 

Programy Partnerskie v2.0 - Najwięksi Reklamodawcy. Minimum formalności. Maksimum zysku dla Wydawcy. Zaawansowane API. 1mln produktów. Kupony. Unikatowe narzędzia. Unikatowy widget porównywarki.

na dorosłym rynku [...] 

firma "A" nie może udzielić pożyczki jeśli klient już ma X szt. niespłaconych pożyczek w dowolnych innych firmach

Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

Patrz wyżej - w PL nie ma takiej możliwości przez najbliższych X lat.. parabanki nie będą chciały uczestniczyć w takiej opcji a banki nie pozbędą się konsolidacji z oferty. 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 2 tygodnie później...

u Was też taka bieda z PDM? Maksymalnie łapię od 1.54 do 1.86 $

U mnie podobnie ale jest znacznie lepiej niż było ze względu na duży ruch. U mnie akurat grudzień jest super. Jakby jeszcze wpadły jakieś dobre sprzedaże ... Ale szkoda gdybać. Po drodze próbowaliśmy znowu Novema, porażka. Kiedyś to przynajmniej 50% nam wypłacali tego co uzbieraliśmy. Więc ja jestem zadowolony. Lepsze to niż chodzić do pracy codziennie :)

Dla chętnych kod do rejestracji w PDM: 3bc16528ce125db14ca939cc5d09ef35, 5f32de875d45525ce40d6c2595ddaea6

Jak ktoś będzie chciał jeszcze spróbować to piszcie na priv, dam mojego refa z zaproszeniem

• 4 tygodnie później...

Tak jest zawsze, zmienia się na drugi dzień dopiero. 01. i 16. dnia są trzy emaile (1: processed (z kwotą), 2. in_progress i 3. paid (zazwyczaj koło 10-11 rano), przelewy idą przez polskiego pośrednika więc zazwyczaj są 2. lub 3. sesją elixir.

• Like 1

1 godzinę temu, noupe napisał:

Tak jest zawsze, zmienia się na drugi dzień dopiero. 01. i 16. dnia są trzy emaile (1: processed (z kwotą), 2. in_progress i 3. paid (zazwyczaj koło 10-11 rano), przelewy idą przez polskiego pośrednika więc zazwyczaj są 2. lub 3. sesją elixir.

Dokładnie jak napisałeś.Wiem o tym bo działam tam już bardzo długo.Niestety, ale od jakiegoś czasu tak już to nie funkcjonuje, niestety są opóźnienia.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Ja to widzę tak że jak przestałem u nich działać w większej skali jakiś czas temu to PDM stwierdziło że chyba nie warto dbać o kogoś kto ma do wypłaty 40$

EDIT: Kiedyś nawet do nich pisałem czemu nie ma wypłat w terminie, do dziś nie dostałem odpowiedzi, a minęło ze 3 miesiące już.

Żeby nie było oczywiście wypłacili to, nie mam zamiaru oczerniać ich jako konkurencja.Kiedyś jak pamiętam to wypłacali nawet kilka dni przed terminem jak np. 16 czy 1 wypadało święto lub dzień wolny od pracy.

Edytowane przez Finan

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.