Skocz do zawartości

Pytanie do wydawców chwilówek

libra

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Hicarian napisał:

Bo wątek zaczyna się przeradzać w "kto ma większego".

właśnie za offtop korzystających z niego przepraszam, nie będę edytował ani poprawiał już wypowiedzi bo napisałam to zgodnie z moją najlepszą wiedzą a to, że facet od wtyczki zamiast z niej skorzystać chce mnie do sądu podać za używanie przeglądarki ( :D ) to już jego sprawa

pozdr

• Like 1

@Convertiser  umiesz czytać ze zrozumieniem? Czemu mnie tu wplątujesz skoro ani słowa nie powiedziałem?

EDIT: O Twojej wtyczce ani razu nic nie powiedziałem, a teraz powyżej mnie tu wplątujesz? Czekam na wyjaśnienie, jak go nie będzie uznaję to za czarny PR innej firmy konkurencyjnej.

Edytowane przez Finan

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@Finan w żaden sposób nie wplątuję Ciebie do tej sprawy. Ta cała sprawa to nieporozumienie, a ja niepotrzebnie wdałem się w dyskusję z trollem.

Fakty są takie, że w SERPach tej branży są strony o bardzo kiepskiej jakości, a takie które wyglądają porządnie, zawierają aktualne dane, ładują się szybko i skalują się na mobile można zliczyć na palcach jednej ręki. I właśnie tacy wydawcy zarabiają x100 razy więcej niż ci przeciętni. 

Wyszliśmy naprzeciw wydawcom i stworzyliśmy darmowe narzędzie (+ Data API), pozwalające przygotować atrakcyjnie wyglądający landing bez większych nakładów pracy. W skrócie wydawca dostaje za free:

1. Dostęp do API z aktualną bazą danych wszystkich pożyczek.

2. Nowocześnie wyglądające rankingi które można dowolnie dostosowywać do strony (wygląd, własne szablony, kolejność ofert, włączenie/wyłączenie ofert itp)

3. Możliwość automatycznego dostosowania kolejności ofert w zależności od swojego EPC

4. Automatyczne aktualizacje danych w ofertach (loga, warunki, promocje, nowe oferty)

5. Perfekcyjne dopasowanie wyglądu do urządzeń mobilnych

6. Możliwość reklamowania się w Google AdWords

7. Głęboka integracja z Google Analytics (jakie słowa kluczowe prowadzą do sprzedaży, jakie pozycje w jakich lokacjach konwertują itp)

8. Szybki start nowych kampanii i wyłączenie wygasających

9. Możliwość podpięcia zewnętrznych ofert, pochodzących od innych partnerów niezwiązanych z Convertiserem

Czy warto korzystać? Na to pytanie niech każdy odpowie sobie sam. Można przecież to wszystko robić manualnie i dalej marnować swój czas. A można działać profesjonalnie - automatyzować wszystkie procesy biznesowe, a zaoszczędzony czas przeznaczać na bardziej priorytetowe zadania, które na pewno przełożą się na większe zyski: Realizacja strategii SEO; SEM/Arbitraż; Generacja leadów & E-mail marketing, etc, etc, etc. 

Nam jako sieci afiliacyjnej zależy przede wszystkim na budowaniu grona profesjonalnych marketerów i to właśnie dla nich regularnie wypuszczamy unikatowe produkty. 

Kwestia bezpieczeństwa: Zdajemy sobie sprawę, że błędy zdarzają się najlepszym, nawet najbardziej doświadczonym zespołom. (Tak jak np. ostatnia wpadka w GitLab podczas której zostały usunięte wszystkie dane tysięcy klientów). Dlatego kładziemy duży nacisk na bezpieczeństwo i stabilność naszych produktów. W związku z zaistniałą sytuacją zrobiliśmy jeszcze jeden audyt aplikacji i nie wykryliśmy żadnych luk bezpieczeństwa w jej działaniu. Na tą chwilę nie mamy programu Bug Bounty (tzn nie rozdajemy nagród za znalezienie błędów), lecz w przypadku wykrycia i przekazania informacji na temat nieprawidłowego działania jakiejkolwiek części systemu zawsze staramy się naprawić usterkę w trybie natychmiastowym.

Programy Partnerskie v2.0 - Najwięksi Reklamodawcy. Minimum formalności. Maksimum zysku dla Wydawcy. Zaawansowane API. 1mln produktów. Kupony. Unikatowe narzędzia. Unikatowy widget porównywarki.

3 godziny temu, Convertiser napisał:

@Finan w żaden sposób nie wplątuję Ciebie do tej sprawy. Ta cała sprawa to nieporozumienie, a ja niepotrzebnie wdałem się w dyskusję z trollem.

Fakty są takie, że w SERPach tej branży są strony o bardzo kiepskiej jakości, a takie które wyglądają porządnie, zawierają aktualne dane, ładują się szybko i skalują się na mobile można zliczyć na palcach jednej ręki. I właśnie tacy wydawcy zarabiają x100 razy więcej niż ci przeciętni. 

Wyszliśmy naprzeciw wydawcom i stworzyliśmy darmowe narzędzie (+ Data API), pozwalające przygotować atrakcyjnie wyglądający landing bez większych nakładów pracy. W skrócie wydawca dostaje za free:

1. Dostęp do API z aktualną bazą danych wszystkich pożyczek.

2. Nowocześnie wyglądające rankingi które można dowolnie dostosowywać do strony (wygląd, własne szablony, kolejność ofert, włączenie/wyłączenie ofert itp)

3. Możliwość automatycznego dostosowania kolejności ofert w zależności od swojego EPC

4. Automatyczne aktualizacje danych w ofertach (loga, warunki, promocje, nowe oferty)

5. Perfekcyjne dopasowanie wyglądu do urządzeń mobilnych

6. Możliwość reklamowania się w Google AdWords

7. Głęboka integracja z Google Analytics (jakie słowa kluczowe prowadzą do sprzedaży, jakie pozycje w jakich lokacjach konwertują itp)

8. Szybki start nowych kampanii i wyłączenie wygasających

9. Możliwość podpięcia zewnętrznych ofert, pochodzących od innych partnerów niezwiązanych z Convertiserem

Czy warto korzystać? Na to pytanie niech każdy odpowie sobie sam. Można przecież to wszystko robić manualnie i dalej marnować swój czas. A można działać profesjonalnie - automatyzować wszystkie procesy biznesowe, a zaoszczędzony czas przeznaczać na bardziej priorytetowe zadania, które na pewno przełożą się na większe zyski: Realizacja strategii SEO; SEM/Arbitraż; Generacja leadów & E-mail marketing, etc, etc, etc. 

Nam jako sieci afiliacyjnej zależy przede wszystkim na budowaniu grona profesjonalnych marketerów i to właśnie dla nich regularnie wypuszczamy unikatowe produkty. 

Kwestia bezpieczeństwa: Zdajemy sobie sprawę, że błędy zdarzają się najlepszym, nawet najbardziej doświadczonym zespołom. (Tak jak np. ostatnia wpadka w GitLab podczas której zostały usunięte wszystkie dane tysięcy klientów). Dlatego kładziemy duży nacisk na bezpieczeństwo i stabilność naszych produktów. W związku z zaistniałą sytuacją zrobiliśmy jeszcze jeden audyt aplikacji i nie wykryliśmy żadnych luk bezpieczeństwa w jej działaniu. Na tą chwilę nie mamy programu Bug Bounty (tzn nie rozdajemy nagród za znalezienie błędów), lecz w przypadku wykrycia i przekazania informacji na temat nieprawidłowego działania jakiejkolwiek części systemu zawsze staramy się naprawić usterkę w trybie natychmiastowym.

I taka odpowiedź zdecydowanie lepiej wygląda niż straszenie kk

• 4 tygodnie później...
Rynek USA w ciągu ostatnich 3 lat przeszedł sporo zmian regulacyjnych i na nowo zauważyliśmy ogromne zainteresowanie od strony skupujących leady. Dzięki czemu ponownie aktywowaliśmy możliwość generowania leadów.

Warto dodać, że stawki za leada na tym rynku osiągają aż do 180$.

W naszym panelu juz są dostępne nowe Landing Page + kreacje mailingowe, które są w pełni zgodne z regulacjami prawnymi oraz OLA best practices.

v2s.jpg

Dodatkowo jesteśmy na etapie przygotowywania dwóch nowych produktów: pożyczki biznesowe dla firm oraz pożyczki pod zastaw samochodów.

O wszystkich nowościach, będziemy Was informowali na bieżąco.

Jeśli jesteś zainteresowany generowaniem ruchu na rynek USA, to napisz taką informację do swojego Account Managera. 

v2.jpg

• 4 tygodnie później...
Dnia 8.08.2017 o 11:52, LeadsMansion napisał:

W naszym panelu juz są dostępne nowe Landing Page + kreacje mailingowe, które są w pełni zgodne z regulacjami prawnymi oraz OLA best practices.

A co się stało z poprzednimi ofertami na USA?

W tej chwili jest tylko 5 ofert a zniknęły poprzednie.

Co teraz?

Edytowane przez Aklib

Witam.

Jakiś czas temu postanowiłem podjąć próbę zarabiania w pp. Jako totalny laik w temacie zarabiania postawiłem prosty serwis i podpiąłem go pod program bankiera. Serwis nie jest zoptymalizowany. Pierwsza myśl to adwords i testy czy jest sens angażować w przyszłości środki w optymalizację/budowę nowego serwisu pod pozycjonowanie. Teraz czekam na rozliczenie pierwszego miesiąca w pp i okaże się, czy i jak dużo przepaliłem pieniędzy na adwords :P. Planując sobie jakieś skromne ruchy na przyszłość trafiłem na to forum. Poczytałem trochę i stało się jasne, że pozycjonowanie fraz finansowych do tanich nie należy(głupi ja -  TERAZ już wiem, że to oczywista oczywistość). Zastanawiam się jakim budżetem trzeba dysponować na pozycjonowanie fraz typu "chwilówka" itd. Pewnie, że stawki są różne i oferty będą od 19zł do 50k. Jednym słowem o topach przestałem marzyć :P . Idąc krok dalej, jest sens walczyć o np. top 7-20 i z jakim kosztem się to może wiązać? Pozwolę sobie zadać jeszcze 4 inne pytania ale już mniej istotne:

1.Jaki macie średnio stosunek wniosków wysłanych do zatwierdzonych?

1.Jaki macie średni stosunek wejść na stronę do wysłanych wniosków ?

2.Ile wynosi u Was mniej więcej stosunek wniosków klikniętych do wysłanych?

3. Ostatnie pytanie to już całkowicie mało istotne, bo będę znał odpowiedź po rozliczeniu miesiąca w bankierze, ale ciekawość mnie zżera.Czy status każdego wniosku zmienia się automatycznie  z kliknięty na wysłany(po spełnieniu wymagań reklamodawcy itd), czy rzeczywista ilość wysłanych wniosków wyjdzie dopiero po rozliczeniu miesiąca ?

Dzięki serdecznie za ewentualne odpowiedzi :)

to byłoby prawie perpetum mobile :), jeśli chcesz bawić się w pp w tej branży musisz mieć dobrą stronę i sporo wiedzy i umiejętności aby wbić się w topy, a konkurencja jest spora. Zakup gotowej strony na allegro wbrew temu co piszą sprzedawcy, nie gwarantuje ci automatycznego zarabiania.

Dzięki za odpowiedzi. Gdyby opłacało się ładować pieniądze tylko w adwords i kosić pieniądze to faktycznie perpetum mobile :). Raczej niż za zarabianie, nastawiałem się na "badanie" tematu. Chce zobaczyć jak to działa od środka. Jaki ruch potrzebuje mniej więcej żeby zarobić "pisiont" groszy. Zobaczę po 2 miesiącach czy jest sens rozwijać temat czy nie. Jeżeli się okaże, że przechodzi np. 2% wniosków to będzie trzeba przemyśleć sens inwestowania. 

ps 

Dlaczego Bankier słaby?

12 godzin temu, Arkaszka napisał:

to byłoby prawie perpetum mobile :), jeśli chcesz bawić się w pp w tej branży musisz mieć dobrą stronę i sporo wiedzy i umiejętności aby wbić się w topy, a konkurencja jest spora. Zakup gotowej strony na allegro wbrew temu co piszą sprzedawcy, nie gwarantuje ci automatycznego zarabiania.

Bariera wiedzowa jest zdecydowanie niższa niż np. na Forexie, na którym musisz się po prostu znać, albo zlecać arty - ale i tak musisz wiedzieć, co copy napisał. 

Edytowane przez Hicarian

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

12 godzin temu, turboburbo napisał:

Dlaczego Bankier słaby?

Bo ich system zliczania leadów chyba był projektowany jeszcze w 95' , i nie zawsze wszystko dobrze zlicza według mnie, jak przeniosłem się do innej sieci to miałem po prostu więcej za to samo, więc stąd takie wnioski. Generalnie jest wrażliwy na różne rzeczy które mogą się zdarzyć, i ci nie zliczy.

Co do adwords, może jakbyś miał, super doskonały landing page, i super speca od adwords który by to ustawił jak najlepiej się da, to może byś coś zarobił, ja byłem pod kreską, o pozycjonowaniu można zapomnieć, jak nie ma się środków (dużych). Ewentualnie możesz spróbować pod long tail, ale jakiś niszowych lokalnych fraz long tail, lub napisać masę artykułów, pod tematy co ludzie zainteresowani chwilówkami szukają, może czasem ktoś wejdzie i weźmie, też zdradzę jeden mój patent, fajnie jest łączyć różne systemy, np. porównywarkę i PDM, bo są najczęściej ludzie co wolą sami sobie pożyczkę wybrać przez porównywarkę, z wielu ofert, ale są też tacy leniwi lub zdesperowani, którzy próbowali już wszędzie, i wolą wysłać "jeden wniosek do wielu firm" i zobaczyć co się stanie, widząc też że to jest coś nowego. Miałem jeszcze opcje żeby doradca oddzwonił przez telefon, ale tego nie brali bo jak ktoś korzysta z internetu to nie po to by z jakimś cześkiem potem rozmawiać przez telefon. Myślę że jak łączysz różne rzeczy na jednej stronie, to masz większą konwersję, robiłem testy A/B i tak jest, musisz dawać im wybór.

Jeśli o internet chodzi, to raczej można mieć tani i gó*****y ruch, na którym nie zarobisz, i super jakości ruch ale drogi z adwords czy innych PPC, na którym też nie zarobisz.

Ja generalnie przestawiłem się na źródło ruchu z poza internetu, i trochę zarabiam sobie na tym, ale nie powiem co i jak :-P

Edytowane przez Damino

lokalny fraz long tail musi być mocno rozbudowany, co najmniej kilkanaście, kilkadziesiąt miast i to sporych aby to miało sens, co wcale nie jest takie proste i trzeba się trochę napracować. Mi z czasów jak bawiłem się w PP, zostały w topach stronki z Wrocławia i Radomia, jakby ktoś chciał to mogę je odstąpić...