Skocz do zawartości

[ściagi] Jak linkować? Co i jak dywersyfikować?

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy treść główna jest najgorsza - tego nie mogę powiedzieć. Zależy jak link dokładnie wygląda i czy wstawiasz linki w ten sposób na dużą skalę. Moim zdaniem dużo lepiej wygląda link wstawiony pod cytatem (jako link do autora wypowiedzi będącej fragmentem dłuższego materiału) czy jako podpis autora tekstu, niż link z anchorem komercyjnym wstawionym bezpośrednio w treści tak, aby od razu było widać, że został wstawiony w celu podbicia pozycji.

Sidebarów też nie unikam za wszelką cenę, byleby podchodzić do nich ostrożnie.

wszystkie takie schematy można wrzucić do kosza.

Tak naprawdę liczy się tylko rozkład linkow vs moc stron do których je dodajemy.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Co rozumiesz pod pojęciem "rozkład linków"? Bo dla mnie to właśnie to, co opisałam.

Linkowanie z treści daje najlepsze rezultaty - jest silne i bezpieczne.

Choć wiem, że linkowanie z sidebarów w przypadku Lexy działa - bo robi to z głową.

Lexy - nie boisz się linkować z katalogów? Ja zrzuciłem katalogi (wszelkie) już jakiś czas temu.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Z katalogów zostawiłam sobie na liście naprawdę niewiele stronek, więc większych obaw o nie raczej nie mam.

Co rozumiesz pod pojęciem "rozkład linków"? Bo dla mnie to właśnie to, co opisałam.

Mam na myśli rozkład linków nie strony linkowanej, ale stron gdzie można umieścić nasz link ;) Inaczej mówiąc - "waga" strony do której dodajemy link ma znaczenie, ale tylko w kontekście anchor/bez anchora i reszta kombinacji, a nie "link tu", "link tam" itd. ;)

Bo powiedz mi proszę Lexy, jakim sposobem obliczyłaś, że np. materiały video mogą linkować do głównej a do produktów już nie ? Przecież to z założenia jest bez sensu ;)

Dodam jeszcze coś. Znam kilka osób naprawdę mocno siedzących w SEO, mających na swoim koncie mocne frazy. Każda z tych osób(w tym ja również) linkuje inaczej niż w Twoim schemacie. I każdy z nas ma efekty - mocne frazy w topie.

Do czego zmierzam - nie da się usystematyzować czegoś takiego co podałaś na schemacie, to jest teoria teorii i nasze gdybania ;)

Co mnie interesuje, że 90% stron przeanalizowanych ma określone schematy linkowania, skoro robiąc zupełnie odwrotnie można też osiągnąc top'a niczym nie różniącego się od pozostałych ?

Nie rozumiem po prostu idei tego schematu, ot co :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

"jakim sposobem obliczyłaś, że np. materiały video mogą linkować do głównej a do produktów już nie ?"

Te schematy nie działają na zasadzie "tak masz robić, a tak nie", to po prostu sugestie tego, jakimi zasadami ja się najczęściej kieruję. Wynikają one z tego, w jakiej formie zazwyczaj sama znajduję linki na wypisanych rodzajach stron.

Te wszystkie wasze wywody na temat schematów są o d... rozbić, szczególnie jak rozmawia się o nich w miejscach publicznych takich jak to. A normalny Kowalski nie zastanawia się czy linkować na stronę główną, podstronę czy podstronę podstrony. Zadaniem pozycjonera jest odgadnięcie zachowania zwykłych szarych użytkowników tymczasem tworzą się jakieś wzory matematyczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności