Skocz do zawartości

Strona - sklep czy strona i sklep ?

Marckok

Rekomendowane odpowiedzi

Opisy nie powinny się powtarzać bo Google tego nie lubi. Zawsze powtarzamy klientom by Tworzyli swoje, indywidualne opisy. Jeśli już muszą być podobne, to podobieństwo niech będzie max 50% - to są moje odczucia podczas pozycjonowania sklepów internetowych naszych klientów.

max-shop pl

w tym przypadku to raczej niewykonalne: to nie są sukienki, tylko produkty chemiczne; pewnych cech nie da się opisać innymi słowami :/

jeśli to nie jest karta charakterystyki czy coś podobnego to można chociażby szyk zdania zmienić.

więc chyba pójdę w kierunku sklepu jako dodatku do obecnej strony na joomli (VirtueMart)

Jeżeli masz  taką możliwość i  środki to pewnie że nie musisz się bawić w jakiś sklep w modelu SaaS

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Po pierwsze podłączenie sklepu do istniejącej strony na joomli z punktu ekonomicznego będzie dobrym rozwiązaniem. Po drugie jak już się zdecydujesz na takie rozwiązanie, to warto pomyśleć o troszkę nowocześniejszym wyglądzie strony, dostosowanym również do urządzeń mobilnych, zarówno dla użytkowników jak i dla Google będzie to przyjazne rozwiązanie, tym bardziej, że trend mobilny jest teraz na fali i coraz więcej ludzi korzysta z smartfonów, tabletów szukając produktów w necie.

Po trzecie Google w pewien sposób promuje strony przyjazne mobile w mobilnych wynikach wyszukiwania.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Jak dokładnie Google promuje strony mobilne, to tak na prawdę nie wiemy. Faktem jest jednak, że coraz większa rzeczą internetów robi zakupy za pomocą urządzeń mobilnych. Pisaliśmy o tym w aktualnościach. Na dzień dzisiejszy szacuje się to na poziomie nawet 40% !

Z uwagi na powyższe uruchamianie sklepu bez RWD nie ma sensu.

Co do unikalnych opisów to tak jak pisze "weteran" można zmienić szyk zdania, kolejność a do karty charakterystyki dodać ogólny opis o tym produkcie choćby zdanie lub dwa.

Pozdrawiam

MaxShop

Stronę mam w szablonie RWD, wdrożony szablon VirtueMart jest też RWD, ale to wszystko nie spina się ładnie, małe możliwości i dużo pracy, a ja nie mam czasu na pracochłonne edytowanie

myślę o dedykowanym oprogramowaniu sklepowym ale na moim serwerze - shopGold...jakieś opinie ? 

myślę o dedykowanym oprogramowaniu sklepowym ale na moim serwerze

Piszesz dedykowane a masz na myśli pisane pod Ciebie od zera lub na jakichś komponentach ?

Jeśli tak, zapomnij prosze o tym bo to będzie niekończąca się praca, masa poprawek, uaktualnień i pracy, prcy i jeszcze raz pracy. Na końcu zapłacisz za to solidnie.

Mamy klienta, który uruchomił sklep do sprzedaży rolet oraz plis i postanowił zatrudnić informatyka do budowania systemu i zarządzania nim. Po dwóch latach problemów i kosztów budujemy dla niego sklep oparty o nasze autorskie rozwiązanie.

Moim zdaniem powinieneś wziąć jakieś gotowe oprogramowanie i dostosować je pod swoje potrzeby. Wynierz ten, który Ci się podoba oraz ten gdzie jest BOK, który szybko reaguje na potrzeby klienta.

miałem na myśli typowe oprogramowanie sklepu internetowego, a nie joomlę z dodanym komponentem - może to kwestia jakości tego wdrożenia, ale to mi się kompletnie nie stwierdziło, i jak słusznie stwierdziłeś, zamiast iść w niekończące się poprawki, zdecydowałem się na rozwiązanie radykalne: zrobienie od nowa w oparciu o shopGold

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności