Skocz do zawartości

Od czego zacząć?

tenodstronek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nikt tutaj nie wie, kto ile zarobił, i kto ma większego do autora tematu co ma on na celu?

Odpowiedz mi na pytania :

-Czemu bierzesz się za softy nie mając wiedzy na temat pozycjonowania (świadczy o tym wypowiedź, "słyszałem", "za drogi") etc

Wychodzi na to, iż prędzej powinniśmy się uczyć posługiwania technologią GPS niż mapą oraz kompasem (co dopiero orientacja w terenie ;)

Właśnie, czego używacie do indeksacji linków?

Ja używałem (do jednej strony od 3 lat), komputera, klawiatury i Google, no oczywiście PiO i w rogu masz taką niebieską książkę, plus oczywiście z 10 blogów ludzi stąd, jak dla amatora, co się bawi, czy bloga pozycjonuje to wystarczy

Zadajesz pytania jak prawiczek chcąc być od razu Kasanową

Czy jak spotkałeś pierwszy raz kobietą, to się wzorowałeś na tym co widziałeś w filmach i u innych, czy podążałeś własną drogą?

Panowie, więcej merytoryki a nie kto ma większego (bo nie wiadomo czy liczy się wielkość, grubość, masa, długość, nie wiem co konkurs na mierzenie suwmiarką? :P a co z kątem nachylenia ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie, czego używacie do indeksacji linków?

Osobiście nie używam indeksacji lub w minimalnym stopniu. Czasami.

Wolę zdecydowanie podlinkowanie.

Pewnie bedę heretykiem ale to są moje sprawdzone i przetestowane metody. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Pełną listę funkcji i opisy działania znajdziesz w linku mojej sygnaturki. Zenek nie ma opłaty miesięcznej, ale po 6 miesiącach tracisz możliwość aktualizacji. Następne są płatne. Do Zenka musisz również mieć porządną maszynę. Niekoniecznie musi to być dedyk czy VPS, ale dla własnej wygody warto posiadać odseparowany serwer tylko na maszynerię SEO.

Na szczęście spośród tych kilku nietrafionych postów pełnych bezsensownych przemyśleń lub osobistych wycieczek można znaleźć kilka treściwych i pomocnych, dlatego nimi się pokieruje a co do tematu to moim zdaniem został on wyczerpany, sporo się dowiedziałem i za to wielkie dzięki :)

Ty zapewne od samego początku byłeś mistrzem kamasutry? Czy też takim prawiczkiem który nie wie od czego zacząć? :)

Widzisz gubisz tutaj cały sens wypowiedzi w owym temacie, mówimy tutaj o softach do jednej strony..ale odpowiem ci, masz rację przy pierwszym podejściu baa do dnia dzisiejszego nie korzystam z gadżetów osiągając adekwatny i optymalny do tego efekt ;)

a Kamasutra to nie seks, ehhh widać, iż co niektórzy myślą, że to nie wiem poradnik dla prawiczka, to sztuka miłości w pełnym tego słowa znaczeniu, afrodyzjaki..dotyk..punkty G.(masaże, olejki etc.. ;)

Jak nie wiesz od czego zacząć, to zacznij od najprostszej rzeczy a mianowicie dotyku, pocałunku i reakcji ;)

Podobnie z pozycjonowaniem, próbuj a zobaczysz efekt, jak dowalisz SWL czy jakimś programe, to niestety możesz zbyt wcześnie złapać filtra (czytaj w rozumowaniu "wystrzelić" ;)

sporo się dowiedziałem i za to wielkie dzięki :)

Tylko nie rozumiem co to ma do rzeczy? Skoro takowe odpowiedzi masz na tym FORUM

Trochę to denerwuje nie chodzi o mnie, ale że nie chce się nikomu przelecieć tego forum (nawet od 2005 roku)

Ja to zrobiłem ;) ot dla siebie, dla testów, dla obserwacji i z czystych chęci

(Ps. U Blake też mam w katalogach wrzuconą stronę, jeszcze przed podwyżką ale cichosza, nie wiem jaka moc, nie interesuje mnie to, mam chyba, z 13 grup katalogów wrzuconego "bloga zapleczowego"- to moja profesjonalna nazwa, który pozycjonuje trzy mniejsze, a potem głównego, z którego nie mam ani złotówki ;)

tenodstronek Każdy Ci piszę czego on używa, z czym najlepiej mu się pracuje i dlatego Tobie to poleca. Prawda jest taka, że to co komuś odpowiada, dla Ciebie może być totalną porażka i najlepsza opcja dla Ciebie to przetestowanie sobie wszystkiego na własnej skórze, wtedy coś sobie wybierzesz i dopasujesz pod swojego wymagania.

Zapewne są jakieś wersje trial J

Herkules - peace :D nie będziemy tu marudzić o seksie, nie o tym temat

Herkules - peace :D nie będziemy tu marudzić o seksie, nie o tym temat

Się wie ;) gdyby wpadły ze dwie trzy kobiety to by było ciekawie :P

(a są tutaj fajne;) jedna blog o polszczyźnie prowadzi a druga dobry kurs wrzuca dla amatorów :P

Miłego dnia ;)

Mam 3 dni urlopu :P

Idę porzeczki zrywać i pierogi z jagodami zjeść ;)

z tego co widziałem na forach oraz co jest aktualnie w ofercie scraperów to myśle nad:

- scrapebox (chociaż on jest chyba bardziej pod ilość, niższe poziomy zaplecza oraz pod xrumer)

- gscraper (chyba pdoobnie jak wyżej)

Przy takich softach do harverestu nie zapomnij o znacznej ilości proxy(gdzie abonament miesięczny przekroczy koszty zakupu tych softów).

Niestety albo na początku drogo a później tanio, albo odwrotnie :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Idę porzeczki zrywać i pierogi z jagodami zjeść

Masz soft do przemiany porzeczki w jagodę?;)

Do autora wątku - daj sobie spokój z wykupywaniem kombajnów dla jednej strony, jeśli chcesz masowo zdobywać linki to zawsze możesz zamówić usługę u kogoś. Najlepiej jednak działać powoli, zdobywać linki z lepszych miejsc w mniejszych ilościach. Oczywiście potrzeba cierpliwości ale efekty mogą trwać dłużej. Weź też pod uwagę, że algorytm się zmienia i różnego rodzaju blasty, które dziś przechodzą za jakiś czas mogą się odbić czkawką. Zostanie zmiana domeny albo analiza setek tys. linków by wyjść z filtra..

Przy takich softach do harverestu nie zapomnij o znacznej ilości proxy(gdzie abonament miesięczny przekroczy koszty zakupu tych softów).
Niestety albo na początku drogo a później tanio, albo odwrotnie

Scrapebox + płatny plugin automator za 20 dolców + GatherProxy (darmowy) i harvest w Yahoo - tym połączeniem można zebrać całkiem pokaźną ilość danych.

Duża ilość prywatnych proxy to przyda się do harvestu w Google. Nikt jednak nie zmusza do wykorzystania akurat Google, jest jeszcze kilka innych alternatyw, chociażby Yandex. W tym jednak przypadku jako harvester należy posłużyć się parserem XSEON.

Do autora:

Zacznij o pozyskiwania linków ręcznie, aktualnie świetnie to działa. Później pomyśl o zapleczu. Dopiero na końcu softy do większej ilości linków, bo sobie zrobisz krzywdę.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 3 tygodnie później...

Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów.

Ja także podpiszę się, pod powyższymi wypowiedziami, nie jest wcale sztuką nakupić softu, o którym się nie ma zielonego pojęcia,

bo takimi sposobami wychodzą, zazwyczaj większe szkody,

Tak jest :)

Narazie uczę się Zennopostera, a czy będe potrzebował czegoś innego jeszcze to sie zobaczy.

Innym też bym radził zacząć od tego typu programów bo te od tworzenia masowej ilości linków jak np. gsa ser lub xrumer w 99% przypadków są nad wyrost dla osób zaczynających zabawe z SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności