Skocz do zawartości

Mikropłatności na stronę z usługą SMS - które wybrać?

aras1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym poznać Waszą opinię na temat mikropłatności z usługą SMS Premium. Planuję stworzyć stronę z content premium i potrzebuję płatności, koniecznie z usługą SMS, bo to dodatkowa metoda, jak ktoś nie ma konta w banku lub środków na nim. Szukałem opinii, ale są one już stare, a obecnie i prawo, i same systemy się pozmieniały. No i co najważniejsze, system ma działać dla osób fizycznych.

Generalnie DotPay jest najlepszy technologicznie, ale ich czas wypłat i problemy wielu użytkowników mnie zniechęcają. Przelewy24 niby zezwalają na rejestrację osób fizycznych, ale w regulaminie znalazłem informacje o tym, że "wszystkie Płatności są związane z prowadzoną przez Akceptanta działalnością gospodarczą", a przecież dotyczy to osoby fizycznej. PayU odpada, bo zezwala tylko na rejestrację firm.

Co zatem polecacie na obecną chwilę?

Sprawdź jeszcze profitsms.pl, brat korzysta, ogólnie to trzeba mieć stronę internetową działającą żeby można było wypłacać. Jako takich problemów z wypłatą nigdy nie było ale regulaminu dokładnie nie znam i nie wiem czy spełni to Twoje wymagania.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

• 4 tygodnie później...

W Cashbill jeśli planujesz zarabiać mniej niż 200zł miesięcznie to bym nie polecił - inaczej będzie naliczany zryczałtowany podatek dochodowy zamiast naliczania na zasadach ogólnych - wynika to z tego, że od niedawna generują comiesięcznie rozliczenie (z tego powodu od nich uciekłem). ;)

również mam homepay i nie narzekam :)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

W Cashbill jeśli planujesz zarabiać mniej niż 200zł miesięcznie to bym nie polecił - inaczej będzie naliczany zryczałtowany podatek dochodowy zamiast naliczania na zasadach ogólnych - wynika to z tego, że od niedawna generują comiesięcznie rozliczenie (z tego powodu od nich uciekłem). ;)

Jest to gdzieś w Regulaminie u nich? Pytałem człowieka z pomocy od nich, czy wypłaty można realizować na żądanie i powiedział, że można. O podatku nic nie mówił.

Skończył się okres rozliczeniowy, więc mogę teraz powiedzieć ze 100% pewnością, że nie ma problemu z łączeniem okresów rozliczeniowych w CashBill.

Ale problem faktycznie istnieje przy małych kwotach, bo każda wygenerowana umowa o dzieło w CashBill poniżej 200 zł jest równy z potrąceniem podatku na zasadzie ryczałtu 18%. Od kwoty powyżej 200 zł podatek można pomniejszyć o 20% koszty uzyskania przychodu, więc na niskich kwotach tracimy.

Zatem wybór operatora płatności SMS zostawiam Wam do wyboru, ale tutaj jest to mało opłacalne dla kwot niższych od 200 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności