Skocz do zawartości

SEOKatalogi i ?click=2240

SilverT

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba każdy z właścicieli seokatalogów miał/ma już do czynienia z wyindexowaniem podstron wpisów i indexacją w formie ?click=2240.

Moje pytanie jest czy komuś udało się odratować katalog aby znowu były normalnie zaindexowane podstrony wpisów?

Mam kilka starych domen/katalogów i się zastanawiam czy da się je (domeny) jakoś uratować czy nie ma co walczyć?

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

wiesz co , sadze ze problem jest inny. zobacz ze tak jest w dobrych katalogach i czesto taki click pojawia sie wysoko w wynikach.

Zaobserowalem ze jak jakas strona dostaje bana , albo info o nienaturalnych linkach na CALA witryne (co skutkuje wyindeksowaniem strony glownej- ban tylko na glowna!) to wtedy wpis z dobrego katalogu wlasnie indeksuje sie jako click . nie przygladalem sie badziewnym katalogom, ale dobre seoki wlasnie wtedy pokazuja sie w wynikach jako click i nierzadko zajmuja wysokie pozycje dzieki temu.

jak dostalem BANA na serwis to w wynikach googla zamiast mojej strony pojawial sie click z jednego seoka. Jak zdjeli kare i bana to wszystko wrocilo do normy - click zniknal a pojawil si moj seriws.

To problem debili z google a nie katalogu.

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

• 2 tygodnie później...

generalnie, to dziwna sprawa, bo w site jest sporo tych adresów z przekierowaniem, natomiast w wynikach na określone wyrażenia najczęsciej widać normalne podstrony, byłem nadgorliwy i dodałem w paru katalogach blokadę takich adresów w robots dla googlebot i co ciekawe, w gwt pojawił mi się komunikat, że wykryto poważny problem z witryną - dokładnie chodziło o blokowanie tych adresów z click.

I teraz chyba znowu muszę to wywalić, żeby w gwt nic się nie świeciło na czerwono :D. Ma ktoś inne zdanie?

Swoją drogą, nie wpłynęło to negatywnie na ruch, więc czy jest się czymś martwić? raczej nikt normalny nie wchodzi na stronę z polecenia site:blablabla.pl

Ale gdyby tak miały wyglądać docelowo normalne wyniki, to iście zgroza, bo wtedy katalog działa jak jakiś skracacz linków (zakładając, że domena dość krótka ;) ).

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

• 1 rok później...

również mam ten sam problem w swoich katalogach. W indeksie zamiast urli do wpisów widoczne są tylko te z ?click które przekierowują z serpów od razu na docelową stronę.

Ktoś wie jaka może być tego przyczyna? Poprawnie zaindeksowane są tylko kategorie i podkategorie wpisów.

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

• 3 tygodnie później...

Ten click jest widoczny tylko dla zapytania  Googla/site  więc w niczym nie przeszkadza...

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

• 1 miesiąc temu...

Ten click jest widoczny tylko dla zapytania  Googla/site  więc w niczym nie przeszkadza...

NIestety mi google wywaliło, że te "click" to złośliwe oprogramowanie. Ma ktoś lekarstwo jak i gdzie zmienić kod, aby to przekierowanie nie działało? lub jak to usunąć?

NIestety mi google wywaliło, że te "click" to złośliwe oprogramowanie. Ma ktoś lekarstwo jak i gdzie zmienić kod, aby to przekierowanie nie działało? lub jak to usunąć?

Właśnie się okazało, że Google zablokowało także mój katalog. Witryna zgłoszona jako... a przykładowe URLe to ?click=. 

O co chodzi ?

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Wdrożyłem i wszystko ładnie działa ;)

Google samo zaktualizowało adresy, nie powiem ile to trwało bo nie mierzyłem ale od wdrożenia minęły chyba 2-3 miesiące i z tego co widzę to click=xx nie widzę w site zaindeksowanych.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności