Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w drugiej połowie 2014

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

spowolniona indeksacja, podstrony na wordpressach, które zawsze były praktycznie od razu indeksują się kilka dni,

nie do końca - linki zewnętrzne działają z dużym opóźnieniem ale wewnętrzne działają bardzo szybko. Fraza 300 wyszukiwań miesięcznie w finansach w top 20 po 48 godzinach z kilkoma linkami zewnętrznymi. Linki zewnętrzne natomiast wpływają na to czy podstrona zostaje w indeksie czy nie ( jak userzy linkują "naturalnie" znaczy się że jest coś warta, jeśli nie to ..... ).

Linki site-wide nie działają lub działają marginalnie . Na nową stronkę 2 k linków z 6 domen podlinkowanych około 20 tys linków - zero efektu przez miesiąc. Posty indeksują się w ciągu 24 h jednak w setce nic nie ma - na razie ;)- no ale branża ciężka więc na efekty w najbliższym czasie nie liczę :)

które zawsze były praktycznie od razu indeksują się kilka dni,

Jestem innego zdania - indeksacja następuje od kilku sekund do max kilku godzin (oczywiście piszę o domenach solidnie podlinkowanych)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

co oni robią z tymi mocami obliczeniowymi, to ja się boję myśleć.

nic nie robią . I nie bój sie :))

To nie miejsce ani czas ale mogę pokazać dziesiętki przykładów że po prostu zamknęli kurek. I czekają co z tego wyniknie. A wy/my ( spamerzy ) kombinujcie. Jedynym dla G. jakimś ratunkiem jest zamknięcie rankingu. I maja teraz czas na sortowanie metod. Tak kreatywny jak przez ostanie 1,5 miesiąca nie byłem chyba nigdy :) . Efekt = 0 . Ale G. ma nowe dane. Zapewne nie byłem odkrywczy . Ale mimo wszystko skłaniam się do refleksji z innego forum. Zamknęli ranking na najbardziej oblegane frazy i czekaja co jeszcze wymyślimy:)

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Zamknęli ranking na najbardziej oblegane

Zgoda , z małym uzupełnieniem : zamknęli na stare metody. Szczerze mówiąc wnioski o zamrożeniu, wyciągane po tym jak po kolei wali się niezoptymalizowane strony zmieniając co chwila domeny, z tych samych zasyfionych przez wszystkich miejsc (bo ogólnodostępne i AA) są lekko niepoważne.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zamknęli ranking na najbardziej oblegane

Zgoda , z małym uzupełnieniem : zamknęli na stare metody. Szczerze mówiąc wnioski o zamrożeniu, wyciągane po tym jak po kolei wali się niezoptymalizowane strony zmieniając co chwila domeny, z tych samych zasyfionych przez wszystkich miejsc (bo ogólnodostępne i AA) są lekko niepoważne.

z całym szacunkiem dla Ciebie. Stronki na max zoptymalizowane . Miejscówki tylko swoje . Zero publicznych. Wcześniej pisałem. 4 linki ze stron z top 15 . Efekt - nawet nie ma w indeksie . szukają i czekają na nasze źródła i pomysły.

Dam ci na PW mnóstwo na to dowodów. A i JW czarnego przy tym nas molo wywalimy. :)

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Wbijaj na PW ;)

wyciągane po tym jak po kolei wali się niezoptymalizowane strony zmieniając co chwila domeny

Beer, a dopiero co pisałeś że takiej szeptanki sie nie robi... :lol:

Nie przesadzaj z ta optymalizacją, ja tam widzę strony w topie(także w finansach - unnamed) które są totalnie niezoptymalizowane a topy pojawiają się w 3 dni(od top200 do top10). Długo szukać nie trzeba, frazy popularne pod PP :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Identyczne mrozy były po poprzednim update - zablokwoali wyniki poneiważ liczą na to, że zablokowani będą próbowali ratować się nowymi domenami a jak to nic nie da kupią adwords + zgłoszą się do disavow. Tyle :)

Po jakiś czasie odpuszczą. Osobiście wbijam stronki i spamem i zapleczem i różnymi metodami jak dotychczas z tą różnicą, że teraz wchodzi 1-3 na 10 a wcześniej wchodziło po 7 na 10. 301ki też nic nie dają. Te pozostałe 7 które nie wchodzą to bardziej konkurencyjne w adwords. Linki są na tych frazach kompletnie ignorowane ale to jest normalne po update.

Śmiać mi się chce jak widzę, jak na frazę "pozycjonowanie" wchodzą teraz strony mini agencji, które zrobiły po 10-15 stron dla klientów przez ostatni rok i w stopkach zostawiły linki. To są w g. bardzo naturalne linki jak widzę. W sumie to o czym mówiłem podczas prezentacji - mało linków, ale ze stron, które nie mają nic wspłlnego z disavow - więc naturalne :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Wg. moich obserwacji zostały zwiększone kary za podobny/duplicate content. Jednym z warunków żeby mieć jakąkolwiek szansę, jest posiadanie dobrej treści - unikalnej w stosunku do tego co jest w topie.

Miejscówki tylko swoje

Na PW dałem Ci parę adresów tych "miejscówek" ;) , w raporcie wszystkie miejscówki jakie znalazłem mają "link value" = 0,000 a do oceny tego parametru branych jest pod uwagę sporo innych parametrów zewnętrznych ;)

Jeszcze uściślę: można wbić w topy stronę robiąc wszystko tak jak trzeba, ale jeżeli to jest podobny content do tego co jest/było *wcześniej* w topie, to po kilku dniach jest filtr.

Mam wrażenie, a prawie pewność, jakby w tych ważniejszych frazach wszystko co nowe było porównywane do tego co stare i wg. google dobre - i tu nie chodzi tylko o D/C :)

JW czarnego przy tym nas molo wywalimy

Jak chcesz to odpalę dedyka i zrobię dla jednej "zamrożonej" witryny pełniejszy raport i Ci pokażę , zobaczysz wtedy prawdziwe przyczyny "zamrożenia" ;) . Zbieranie pełnych danych potrwa ze 48 h ale wątpie aby sie różnił od tego mojego "na szybko" z niepełną ilością danych. ;)

Mam wrażenie,

Dobre wrażenie ;) tak może być w przypadku paru grup fraz "pod specjalnym nadzorem" korpogoogle i ich algo. Nie mam czasu szczegółowo analizować tych grup ale jedno co misie od razu rzuciło "na oczy" to bardzo niskie, wręcz zerowe wartości tych osławionych "miejscówek" i całkiem możliwe, że tu leży przyczyna tego niby zamrożenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności