Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w drugiej połowie 2014

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem cały ten mit o zamrożeniu powstał dlatego, że napieprza się z miejscówek które jakie są każdy wie

Teraz zrobię analizę linkowania dla strony będącej w top dla frazy "zakłady online" i porównam ją z analizą linkowania strony niby zamrożonej dla tej frazy . Choba z góry mogę sobie odpowiedzieć jak wypadnie porównanie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Już mam wyniki daj @ to Ci podeślę :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a ja zrezygnowałem z ponad 300 stron zapleczowych i co się wydarzyło ? w górę lub stoi w miejscu

No i jakie z tego wniosek dotyczący "jakości" tego zaplecza ? ;)

do listopada zeszłego roku wystarczało , potem już lipa, widać że wujek gogiel premiuje teraz serwisy z aktualnymi informacjami

Można to skwitować w ten sposób zaplecze zapleczu nie równe, jak się chce mieć moc z zaplecza to trzeba je też ładnie podlinkować i nie nawalać spamem, spam gdzieś dopiero na 3-4 poziom.

wszystko fajnie tylko koszta tych piramid zaczynają robić się piramidalne :)

wszystko fajnie tylko koszta tych piramid zaczynają robić się piramidalne

Myślisz, że dlaczego tak się dzieje ? Poza tym czasy 9,90 odeszły już dawno w zapomnienie.

do listopada zeszłego roku wystarczało

Kiedyś wystarczyło mi 50 zł w kieszeni na sobotni wieczór aby zjeść, wypić sobie i się zabawić ...

wszystko fajnie tylko koszta tych piramid zaczynają robić się piramidalne

Myślisz, że dlaczego tak się dzieje ? Poza tym czasy 9,90 odeszły już dawno w zapomnienie.

do listopada zeszłego roku wystarczało

Kiedyś wystarczyło mi 50 zł w kieszeni na sobotni wieczór aby zjeść, wypić sobie i się zabawić ...

no tak, tylko 300 domen x średnio 50 pln za przedłużenia + hosting , pula ip + dodawanie tekstów i człowiek, który to ogarniał to nie wychodziło 50 PLN /m-c tylko trochę więcej, teraz trzeba wpuszczać to w adwords, bo już trzecia firma seo wycofała mi się rakiem z pozycjonowania :)

A nie możesz zakombinować w taki sposób aby na zapleczy przytulić parę groszy aby przynajmniej znaczna część kosztów Ci się zwracała ? Nie mów, że z jednej zapleczówki nie można wyciągnąć 200 zł / rok ;)

Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić Beer . Mimo wszystko dziwię sie ze jeszcze patzrysz na zielony pasek. Ale skoro domena dostaje 30-40 linków ze stron które jeszcze niedawno były w topach i nie ma jej w wynikach .... . A może link z zafiltrowanej strony stracił moc ....

W takim razie dam ci adres domeny postawionej 2 tygodnie temu. Idealny content . Unikat . dostała tylko 1 LINKA ( słownie : jeden ) tak na zaindeksowanie. Link z domerny PR5 ( bo to lubisz :) ) Efekt: na frazy poboczne jest gdzies ,nawet wysoko w indeksie . Ale nie o to chodziło. Najważniejsze że na frazy główne nie pokazuje. Niechby pokazało na 1564 pozycji. Ale nie. Taki więc content nie zmienia sprawy. Linki też nie .

Nadal się upieram przy stwierdzeniu że na wiele fraz jest po prostu zablokowane . A G. patrzy co jeszcze potrafimy stworzyć i wymyśleć .

Mówisz że moje miejscówki są be .. ja nie twierdze ze są wspaniałe. Ale jak do domeny prowadzi po 1000 domen , a z niej jest 5-8 linków wychodzacych to chyba nie jest tak tragicznie :))

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

(...) Ale jak do domeny prowadzi po 1000 domen (...)

@dudi64, przypomniałeś mi o @it, który też wszystko testuje na kilogramy. Że też jeszcze go tutaj nie ma. Bez niego siłownia pusta :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

1. ja nie patrzę na zielony pasek, zielony pasek jest jednym z kilkunastu parametrów branych pod uwagę.

2. co do idealnego "contentu" czy "idealnej" optymalizacji przekonałem się niejednokrotnie, że czasami wygląda to zupełnie inaczej niż przedstawia to druga strona (nie twierdzę, że w Twoim przypadku ).

3. co do zaplecza "parametry" są po prostu obiektywne

PS

właśnie robię analizę dla "zamrożonej frazy" dla wielu osób czyli zakłady online wybrałem sobie stronę z TOP i porównam ją z jedna stroną która jest niby zamrożona w/g jednego z naszych kolegów , analiza potrwa jeszcze tak ze dwie godziny , jak się skończy opublikuję porównanie parametrów stron linkujących w obydwu przypadkach.

Mówiąc "idealny" miałem na myśli napisany z "palca" - dany do biura tłumaczeń . Chyba lepiej nie da sie wyproduktować po rumuńsku, wegiersku czy szwedzku :))

A co optymalizować na stronie z site 15 . ? A stronka stoi na WP . Można co najwyżej uzupełnic alty , parę linków do podstron . No co mozesz więcej ?

Akurat na "polskim" rynku nie mam ani jednej stronki . Więc skoro sprawdzasz "zakłady online" to mnie nie dotyczy. Choć przypuszczam że efekt jet dokładnie taki sam jak na każdym innym . Ale z wielką niecierpliwością czekam na Twoje końcowe wnioski.

Pozdrawiam

Małe info dotyczące "zielonego" paska , zrzut analizy linkujących domen (zrobiłem przy okazji innego audytu ) jak sam zobaczysz program czasami wyżej ocenił link pochodzący z domeny która ma "krótszy" zielony) także jak widać brane są pod uwagę inne parametry.

200e4y9.jpg

sami sobie dywagujemy. A czy G. patrzy tak jak softy monitorujące? Mam wielokrotnie inne odczucia . A tak swoją drogą to kiedy był ostatni PR update. ? Chyba dobrych kilka miesięcy temu . Ile od tego czasu przejechaliśmy Pand, Srand i Pingwinów

Ile w międzyczasie sam , własnoręcznie, na własne życzenie zaspamowałem własnych domen na których do teraz stoi PR4-5 :)

Google ma w (_!_) te softy, jednak ludzie je tworzący opierali się na swoich doświadczeniach i analizach także coś jest na rzeczy skoro moim zdaniem są przydatne do analiz.

Poniżej analiza linkujacych domen dla serwisu znajdującego się w TOP dla frazy "zakłady online"

aym7io.jpg

Teraz analiza domen linkujących dla serwisu który jest "zamrożony" w tej tematyce

wiv90j.jpg

Jakby co to dla tych "zmarzniętych" mogę przeanalizować profil linków zwrotnych "zamrożonych stron" i wygenerować raport który zawiera trochę więcej plus spis linków w pliku tekstowym - koszt 100 złotych wpłacone na fundację Anny Dymnej "Mimo wszystko" - za raport się zabieram po przedstawieniu potwierdzenia przelewu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności