Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w drugiej połowie 2014

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czytam to forum od kilku lat, ale dopiero dziś postanowiłem coś napisać.

Osobiście uważam, że większość publicznych miejsc jest już spalona (nic nie wnosi). W mojej branży doświadczyłem wszystkiego o czym piszecie

1. Domeny praktycznie bez linków na topowych pozycjach ( Bez linków bo moje i wiem że nie były linkowane powyżej 3 do 5 linków do zindeksowania)

2. Nawalankę czym popadnie nawet po ostatnich zmianach algorytmu i topy w kilka tygodni max 2 miesięcy ( strony konkurencji walone SWL, Blastami SB i katalogami - wiszą na top1 do 5) i może czymś jeszcze czego nie umiem znaleźć.

3. "Zamrożone wyniki" czyli co by nie robił nic nie spada nic się nie podnosi.

4. Domeny po zindeksowaniu lądują na jakiejś pozycji i koniec ( ruch max o 5 do 10 oczek)

5. Spektakularne ruchy ( nie ma nic i nagle top 10)

6. Strona wysoko np na smartfonie a na komputerze nie widoczna

7. Strona widoczna w jednej dzielnicy Warszawy na wysokich pozycjach ( nie mylić z mapami G) a w innej już na 40 lub 50 pozycji

Po moich doświadczeniach mogę napisać jeszcze, że wydaje mi się, że G dostosowuje bardzo mocno wyniki do lokalizacji komputera przynajmniej w dużych miastach. W zależności od położenia wyświetla zupełnie inne wyniki - więc takie frazy jak zakłady online podpadają już pod lokalne wyszukiwanie jak warsztat samochodowy. Jeśli ktoś jest w Poznaniu a ktoś w Wawie to dostanie zupełnie inne wyniki nawet w SERPACH. Pan z Pcimia jeszcze inne.

Tylko nieliczne strony ( kiedyś top 10 potem 5 a teraz 1 max 3 ) wyświetlają się na topach niezależnie od lokalizacji i to tez nie zawsze.

To co jest napisane odnosi się do moich doświadczeń z frazami usługowymi IT.

Frazy "lokalne" to już zupełnie inna bajka

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beer

Może jimmi odblokuje temat na chwilkę

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/195718-google-zamrozilo-wyniki/

i dzieciaki na wakacje pojadą :)

nie ma sensu, bo ten temat to kontynuacja, tam niektórzy ciśnienia nie wytrzymali tutaj jest szansa ze dadzą radę

wynik są zamrożone ale nie zonacza to ze nie ma żadnych ruchów, ruchy są ale tak powolne że rzygać się chce.

Marketing internetowy dla firm

dla moich usług nawet po wpisaniu gołej frazy bez lokalizacji jak G złapie gdzie się jest to wydaje inne wyniki w serpach a w Mapach to już w ogóle nie ma dyskusji. Mogę wam nawet zdjęcia podesłać gdzie top 1 będzie inny. Z miesiąc temu były te frazy przeliczane i teraz jeszcze bardziej się różnicują w zależności od lokalizacji.

nie ma żadnego zamrożenia wyników, po prostu G namierzyło (dzięki lemingom skomlącym do DT) większość baz miejscówek wszelkich automatów. Bez działającego spamu twoje domeny pod SWL tracą "moc". Bez siły spamu tracą moc i zaplecza, blasty itd. Nadchodzi czas gdy odstawić trzeba będzie super hiper rumaki i inne cuda i zdobywać linki ręcznie, wysilając mózgownicę aby admin łyknął nasz komentarz, na nie zaspamowanym forum czy blogu,

w niektórych branżach wystarczy sprawdzić ile jest wejść z semalt, semrush itp ...i się dostaje

If you are interested in what I have to offer, please reply to this
email and with price to have post on your site /blog.
Send me if you have more sites with the required value.
We also do data Entry,SEO, SMO projects,Content writing, Design/HTML/Animation, Media Buying, Link Buildinn etc. projects. If you have please provide them too.

Teraz żeby zarabiać nie potrzeba mieć top 3, top5 czy top 10 - wystarczy top 20 gdzie już semrush zagląda .

Krzywa Laffera produkcji śmiecia osiągnęła pik w zeszłym roku . W tym roku zaczynamy odczuwać tego skutki. Praktyka pokazuje, że dalej jeszcze gdzieniegdzie automaty są w stanie czegoś tam dokonać ale to już jest "łabędzi śpiew". Algo reaguje najlepiej (niestety) na "poematy" które trzeba umieszczać na stronach SEOwanych. Coraz bardzie zwraca uwagę na duplikację wewnętrzną na witrynach wycinając "site" i długi ogon...

Tak czy inaczej trzeba zmienić podejście (proporcje) w używaniu "dopalaczy" czyli automatów i SWLi.

Dodatkowo zaobserwowałem jeszcze coś takiego, że jeżeli strona ma wyczerpujące treści , jest dobrze zoptymalizowana oraz wyglądająca na "uzyteczną" dla użyszkodników internetu to ma jakby "kredyt" zaufania i można mocniej ją "dopalić" nie narażając się na różnego rodzaju restrykcyjne działania od korpogoogle.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Krzywa Laffera produkcji śmiecia osiągnęła pik w zeszłym roku . W tym roku zaczynamy odczuwać tego skutki. Praktyka pokazuje, że dalej jeszcze gdzieniegdzie automaty są w stanie czegoś tam dokonać ale to już jest "łabędzi śpiew". Algo reaguje najlepiej (niestety) na "poematy" które trzeba umieszczać na stronach SEOwanych. Coraz bardzie zwraca uwagę na duplikację wewnętrzną na witrynach wycinając "site" i długi ogon...

Tak czy inaczej trzeba zmienić podejście (proporcje) w używaniu "dopalaczy" czyli automatów i SWLi.

Dodatkowo zaobserwowałem jeszcze coś takiego, że jeżeli strona ma wyczerpujące treści , jest dobrze zoptymalizowana oraz wyglądająca na "uzyteczną" dla użyszkodników internetu to ma jakby "kredyt" zaufania i można mocniej ją "dopalić" nie narażając się na różnego rodzaju restrykcyjne działania od korpogoogle.

Potwierdzam, ja również zwróciłem uwagę na strony pro+

Również widzę, że strona dopieczona nie tylko treścią ale i wyglądem może więcej...

https://www.google.pl/search?tbs=sbi:AMhZZisnA3-BI5kIRz6FflttFZMg_1GBZ1IIdfjTVJvkfEEvNOU07NE9ugY3QIG4Q6V39FwGSUWEQGCbQaIgO4ZtjRj3xPbi4Sx9MK7bjN9upPEdA1Mwgg_1AiZ31j2w_1CkAzFSX45rhoNwj54Md-IjQMRobzVP2leq1KDov_1ISnScl5RVAoJBnjZQPlFZ6y8FSClBlHZ_1fHtGhIall4KSpdSDETf3YEzxL9nscZ-_1AQlZ91mxGVDck_1VSB6G8-C_11KYI4whMOzZXIT6gvLKPTLttu8202YxAglFWgTAIbc2e2WhzoWEzehg8eiuAcYmAFSwBfxNyOgj2hckahrtWf8ulIgVmPTojq5oXs78KSMgPvCJBm-BWAD4daOXOf0xtAliU7e5BRC0BmQDfcxjnI3IAyHl40IChoWU7TcM_1WOkr5sGMFHlMFeUmFLbE-D84Pb-HD_12oXKJ18rs0qChlvOhflAUVoiJSYpAEtXJNTKap7iGP8kNmzpoX5_16yX-rD8RwMMRsJQM3rpaRUyzxWKtwCWrX8tM5rrhi0LGgiHdrIL5caNYShk-EEAuWX86wVj7_1SDMYPZis67AinhmlDMKiabFugynG4OPNVsPx0rAlwwvbX4cggyAJgZSRHzEr-ie100s-HtdWAMSx-GWEh26K6XNOP7hDRlnARHIm6At1ChlII0Yj_1ck74NVoANDCqY6XnmifeMoo4dVoYpQAPDPTIPUkI3MX8YgqUbBvId3muVMDnV1kRTR_1-j3u4XT1ZsaDhjcu3lERHHIBZsqka-PQu0I1tDZIJ7nhjXYgtS68QLzOcFw3kFhd7UkOBblAULXmwz-_1Jx80Lmnz2OvFtlSdmsT4vTSQjiLwQdw-NxQ7HP7vEMRZ9EqHgoAIvKFB1FH4YxyjFhNTsOrM23EmTJ1OqmP9jdZ_10UaVFYmlERjMo05o2bQvqedNh56SIA7egtMCXFihzG5O3EfQYbbydktpYI04XCTiNisWLYkNUZ1J3W-qvAw7PJBnMmeJlbnwA12Z2ixFE3_1MTLpYyrM2iJ-oBwq5-wqAQP8U7rYBD9b7S6OjJykeWYjaqROrlEmEe_1yYMss7JksLIHP_1Dr24dhkqgSlF1k3dodn7vKrY88kLDqyfcLZMhCsIX9-NmtXOpJfPBBNIw1rjC0koF_1n5F5OTC8yZl3GIazljHXFbsYVBRHNVIAHnKFIPmzk-FXXkFeEZeHX9EYILzSHbVhZu0Xg3QDOFLVlGT3Zbrd8piNW9isnq4_1q2lwfggyQ_18r2JvVd0uh1daFCkbmQ-zE2Y7BDgaChivglAwnWeJOA4lV2qkwJpIUXEm7xYS0MNiURubsqmvN80szPg0Np_1XiH--x5Um8xrhvePnxYTmOVvlLGhAt8kuWVyt_1YiicBslDLcdphLRuzLukpOmdrJvTnnd706OicEuBvdq7Sw

vs

https://www.google.pl/search?tbs=sbi:AMhZZivlqgQXgVxcF9PLj3z8qrDBNvUtqQdx35WyIu8K7d1sPX7RjTjHcbV-IxYL-gBPh697j_1cQXIIn04joWnkiqA9AH7HgRQNCx_1DT5NetzU7TKPGqcEIHrKgLQE38cHyueiI77J41peybUBDWkFpEeP0U2PqcjATvfpvFjcLkJu0fTzAM9A7usO5KGUkhlzwxiEnSob5QzXsssRxy0eE4wub9pp29FHZ7gnrYocHNmnx--eCRNC7iw5ecFaady1_1ud_14Rmx2tAHBhc_1jPqYQpjHok3v-0T7VSd3UxyW4WUSpezmOSU3JXsNDweWPzGcDtmI78cV1xrhzwwNdSJOU2Gi7_11Valr8FXD0KMtR8cD5VwKsnoVBZwQ3fqRDmx_1Yt5RsdXQym5OgmZ-1o_1sLadG0YPGC3jSxup809xwAIFfOFP-FWVIDgoSjBRwXdojUtjLu28jLmmIOUb-Z1T8cPa7EPt19B2EiSx9QFT5qncVkWT3a3y2mZgNX6vWAe3FSX2EUdwyyjl-dmrryHwsyAVP4NykbSWc7MIWcQYnqKQ4hPkKiVrJTBR2Pn_1VeGd7lEd-7MKvC5v6AhlPmkoSGwJghZeCQtQ-Xbouw3Rhv4rHK0YWYtBvucewF0CbihpB_1kgTJtzsk8k9MTrejYXabuAz9UO3l5yisY6zAOZsoiVqkpYY5_1eb5TgBtF1wpLl8rg7_1OCpeBaXQxM9ZbAvHZSOdz-RJu54w0iUxJt2w3GLhhThV3Im7enGJhE1dBSSnj17Xr43utJjldOEcQnWlSSeBSI_1zNVQ1LIUro1fn_1H5fLO8DGMOeCCwUu-lSNkIVD8ncaJ0RNGyAfFK6AONVBWZh9GFxDk43ln-kcEgGjKvQcZI_1ClkjizickN4MckWY_1ECISsD15b2Cn0j_1xfR0_15Ux6cKRAzbyNRssNR4R4dIkvZ1WbsvUCrgmPSAwwIyJaIk1ywNkZknRPtwLj75QBGtc4o8AYYp5yNpqC1YLdbj5p18f0ye25nx-P38eh-BUD-SVMq2QM8ECJnhBtSCMBUFCe2eE6vzWAxlANV2nWQZTUcfaFJwvU0bJkvcp9F43Kh6WDWeI6caMrp-zFAu91GorEiB_1qedvbm3QkhVRyQn6gdBHIK7Q5Rkz5PZENqGlPzdDs53p2aqhykWGpyQBqksvYcqQeWjfoU6zGnSvefH4168t9dg35lRW8VgwRX6U16UnSD_1ETskNU5ESycn1KMg6DASeo6X_1lHTfWDSM--JHmDLOACMcdzLwsCspD6bxW8hza3BP6BhLubjg3rtkPQlSInlU-uhOSEKo70f1GaFy_1bN558K5doIHJA63llOR5HxTRJwbF68SFvaCYmc_1J9AkYRwvWGcjbvpjnvsj9Bvxa5Xkrion1bIgxdl4kWd2HWssI8s5F_1EnDJxQctYiSw1UTDasqTPkZqbPJmh4c9sc-QxOLJ61oOx08s6PJckkYnaGoGdaznp_1Mg8QQCWsictOUAB517ptM7ATh9q3fe1t8s3yP0jaE4fH21u2EDEO5L1heJ2rmRCMNtt7clYx2fCucx4xQLTxdNEnVWPv54YpaTAvlcTQ54j2eRKwxWqbuPIEnyxicIkAJ_15ElTqlnplVAn_1M8d5dw

Link za linkiem, link za linkiem... nowa domena stoi w wynikach, a nawet spada i to na frazy średnio konkurencyjne... Nie wygląda to najlepiej.

Nie wiem jak wy, ale ja zaczynam inwestować w nieco lepsze i droższe linki 8) A content jest na stronie bardzo wysokiej jakości, żeby nie było ;)

[...]zoptymalizowana oraz wyglądająca na "uzyteczną" dla użyszkodników internetu to ma jakby "kredyt" zaufania i można mocniej ją "dopalić" nie narażając się na różnego rodzaju restrykcyjne działania od korpogoogle.

Reputacja domeny oraz konta GWT do którego domena jest podpięta (o ile jest podpięta) ma coraz większe znaczenie. Może to być atut albo wada, w zależności co się robi w ramach tej domeny i konta GWT.

Np. jeżeli masz podpięte do konta kilka domen o wysokiej reputacji i tym samym konto ma wysoką reputację, to świeża domena podpięta do takiego konta na starcie ma już wysokie zaufanie.

I odwrotnie - jeżeli konto GWT/Google ma niską reputację, to lepiej nowej domeny w żaden sposób z nim nie kojarzyć.

Kwestia jeszcze jak szybko zdobywa się zaufanie/reputację. Trudno to dokładnie określić, ale na moje "oko", to konto musi mieć co najmniej rok, do tego czasu jest neutralne. Natomiast złą reputację można osiągnąć bardzo szybko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności