Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w drugiej połowie 2014

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że w większości przypadków nie ma sensu podłączać stron do GWT. Kwiatków ani premii tamtędy nie przyślą a po kiego się stresować jakimiś powiadomieniami ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Korzyść jest jedna: jeżeli masz dobrą reputację, więcej linków będzie traktowanych jako naturalne - większe prawdopodobieństwo potraktowania linku jako naturalnego. Plus wysoka reputacja może mieć ogólny wpływ na wyższą pozycję - ale to już trochę gdybanie. W każdym razie, GWT jest generalnie dla white/lekko grey seowców.

a po kiego się stresować jakimiś powiadomieniami ;)

..... hmmm ... przez kilka dno ostro poszaleliśmy, teraz się dziwnie zachowuje . Ciekawe czy jest w ciąży. W sumie mógł bym wiedzieć od razu ale po co się denerwować - przecież jak mi powie że jest w ciąży to mnie nerwy zeżrą. Hmm - chłopczyk będzie czy dziewczynka. Nie chcę dziecka. Ale chyba..... - kur...a o czym ja myslę przecież nawet nie wiem czy jest w ciąży. Może spytać ? A jak mi powie że "tak" to co ? Chyba z dwojga złego wybrał bym dziewczynkę - szybciej dorasta no i miał bym o kogo dbać .... taki prawdziwy TATUŚ. Ale z drugiej strony w mojej rodzinie duża przewaga chłopaków więc pewnie chłopak będzie . Ja pierd...le - o czym ja myślę - nawet nie wiem czy jest w ciąży .No spytał bym ale nerwy mi wysiądą jak się dowiem że "tak' i będzie dziewczynka. Okres, dojrzewanie, chłopaki , podpaski - no przecież ja se z tym nie poradzę . To ja już wolę chłopaka. Ale jak mu dać na imię ? Może Paweł , albo Roman po moim ojcu ? Arkadiusz w sumie też jest ładnie. I Krzysztof . Ale Krzysztof to był Ibisz a jego nie lubie. A może Jan Paweł - po papieżu i był by z góry ulubieńcem obydwóch babć :). To chyba nie jest taki zły pomysł. Albo .... . No a jak będzie dziewczynka to jak ją nazwiemy? No jak ja se pomyśle że kupuje 4 piwa podpaski i pieluchy to sie ze wstydu spale . Przecież jak powiem chłopakom że przez najbliższe kilka lat nie bede chodził na mecze to to nie dośc że mnie wyśmieją to jeszcze dadzą mi ksywę "ojczulek" albo ' tatko". Jak ja nie cierpię dzieci. Kur..a - a mogłem uważać . Mogłem !!!! Wystarczyło ....No nie - znowu se wkręciłem że jest w ciąży. Mógłbym spytać ale

po kiego się stresować jakimiś powiadomieniami ;)

;)

Unnamed bez obrazy ale w większości tematów pieprzysz bez sensu, co to ma do dyskusji o pozycjonowaniu? Daj swoje testy i chociaż okaż (baa ja jestem w stanie iż kupiłem multikod, czy tam SWL testuje), do czego ty pijesz kolego?

Piszesz o Krzysztofie Ibisziu ale w jakim kontekście? co ty chcesz od tego człowieka? jak ciebie analizować? Zrozumieć? Bo patrzę kolejny temat a ty znów bez sensu (i nie pieprz o mocy swojej stopki ;)

Jednym słowem co to u góry jakiś nie wiem ku**a pamiętnik? Pojebały ci się chłopcze miejsca?

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Unnamed bez obrazy ale w większości tematów pieprzysz bez sensu, co to ma do dyskusji o pozycjonowaniu? Daj swoje testy i chociaż okaż (baa ja jestem w stanie iż kupiłem multikod, czy tam SWL testuje), do czego ty pijesz kolego?

Piszesz o Krzysztofie Ibisziu ale w jakim kontekście? co ty chcesz od tego człowieka? jak ciebie analizować? Zrozumieć? Bo patrzę kolejny temat a ty znów bez sensu (i nie pieprz o mocy swojej stopki ;)

Jednym słowem co to u góry jakiś nie wiem ku**a pamiętnik? Pojebały ci się chłopcze miejsca?

Nie widzisz, że pisał po 24 :) Godzina zrobiła swoje + nadmiar alkoholu...

Ps. ja również nie mam pojęcia o czym pisze...

Co do kont GWT, nie wydaje się, że tak by było, tym bardziej, że miliony domen nigdy nie była i nie będzie podpięta pod GWT a jest wysoko i według twojej teorii ma wysoką reputację. To raczej nie jest to... :)

GTW, to głownie ułatwienie pracy dla czyścicieli internetu z G. To tak jakby policja stworzyła melinę dla złodziei, gdzie mogą wycenić fanty. Po co ma szukać po całym mieście, skoro wpada na melinę i zawsze kogoś zgarnie.

Nie no, proszę Was, nie zachowujcie się tak, jakbyście wierzyli, że G zaczyna zbierać informacje o stronie od chwili założenia konta GWT. I tak dzielą się tam może 1/10 tego, co wiedzą.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Informacje o stronie google zbiera od momentu gdy dowie się o jej istnieniu.

Ale podpięcie strony pod GWT to jasny i wyraźny komunikat "Zaczynam pozycjonowanie, obserwujcie mnie".

Mam sporo przypadków gdy beznadziejna strona stała sobie spokojnie w top10,

a po podpięciu do GWT od razu zjazd i powiadomienie.

Stwierdziłem to już kilkanaście razy i moim zdaniem nie jest to przypadek.

Zwykły User podpina stronę pod Analyticsa a nie pod GWT,

więc jemu często się wybacza gó...e linki bo jest zwykłym userem.

Podpięcie strony pod GWT to komunikat, że dosiadł się do stolika "Pozycjoner",

nieważne - biały, czarny, kolorowy ;-) ale trzeba zacząć mocniej obserwować,

a może nie tyle obserwować ile interpretować wszystko na niekorzyść.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

G zaczyna zbierać informacje o stronie od chwili założenia konta GWT.

Może nie zaczyna zbierać ale zaczyna coś z tym fantem robić ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@unnamed - mi się tekst (przenośnia) podoba.

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

Unnamed bez obrazy ale w większości tematów pieprzysz bez sensu, co to ma do dyskusji o pozycjonowaniu?

trzeba umieć czytać między wierszami .Do niektórych proste słowa nie przemawiają dlatego powstają infografiki itp ... Ale wytłumaczę prostymi słowami. Dodawanie typowych zapleczówek robionych przez automaty dla automatów do GWT nie ma sensu. Dodawanie wartościowych stron nawet wykorzystywanych jako zaplecze ma sens. W GWT pojawiają się frazy które użyszkodnik wpisuje w wyszukiwarkę i pozycjonując zaplecze mozna też wzmocnić stronę właściwą ( ja do tego celu na stronach zapleczowych daję banery a nie linki i raz na jakiś czas ktoś kliknie "sponsora" :) . Oszukiwanie siebie że google nie zna Twoich stron TYLKO dla tego że nie dodałeś ich w GWT jest oszukiwaniem siebie ( cały czas piszę o wartościowym zapleczu ). a o filtrze chciał bym wiedzieć jak najszybciej żeby móc zareagować. Jak na razie pod gwt mam podpięte wszystkie domeny i wiadomości o ręcznych nie dostałem . Baa - zaraz po zakupie domeny instaluję wordpressa i wrzucam kod z GWT i sobie stronka czeka na lepsze czasy. Co więcej .... na pozycje ma wpływ bardzo wiele czynników nawet takich jak umiejscowienie obrazka czy zawartość słów kluczowych w poście i ich odmian. Ja korzystam z podpowiedzi google. Wrzucam na stronkę 5-10 podobnych postów i linkuję całkowicie bezsensownie - samymi urlami, imieniem, ksywa itp... każdy z Tych postów. Jak któraś interesująca mnie fraza zaczyna się pojawiać w GWT - wtedy optymalizacja .Ja już wiem który post najbardziej przypadł "google do gustu". Jak ktoś nie ma czasu ani możliwości żeby robic testy na setkach domen - musi obie radzić inaczej - także wykorzystując google :)

Widzisz ..... ja Twoją opinię nie traktuję jako atak osobisty a bardziej jako "zdanie" dziecka które słucha- a jeszcze nie rozumie, które już mówi - a jeszcze nie wie o czym mowa, ale ...

Życie jest piękne, uśmiechnij się, tak niewiele do szczęścia potrzeba ;)

G jest jak mr Putin. Rozpoczęło wojnę tylko że P zaczepia na razie a G uderzyło od razu na wielką skalę. Chyba ani jeden ani drugi się nie wycofa aż nie dopnie swego. Tylko co G chce uzyskać poza kasą z Adwordsów ja przynajmniej nie mogę dociec.Może G zabrakło już miejsca na nowe serwery i analizowanie "nowych treści" których można było stawiać w nieskończoność.

[...]

Co do kont GWT, nie wydaje się, że tak by było, tym bardziej, że miliony domen nigdy nie była i nie będzie podpięta pod GWT a jest wysoko i według twojej teorii ma wysoką reputację. To raczej nie jest to... :)

Reputacja domeny nie bierze się tylko z GWT. Jeżeli domeny nie ma w GWT, to po prostu reputacja jest określana w inny sposób. Po za tym reputacja to tylko jeden z kilkuset czynników wpływających na pozycję, to nie jest tak, że wysoka reputacja od razu oznacza top1 a niska od razu filtr.

Ja mam pod GWT podpięte 23 domeny starego zaplecza. Pomimo że ze wszystkich wychodziły podobne ilości linków to powiadomienia z GWT, że strona to spam i ma za dużo linków wychodzących dostały tylko te które zgłosiła do DT osoba czyszcząca moją stronę z filtra (całe 5). Te których nie było w zgłoszeniu nic nie dostały do tej pory. Myślę że GWT nie ma aż tak dużego znaczenia i że jak zapleczówki są lepszej jakości to lepiej wiedzieć od razu czy coś złego się dzieje czy nie ( to wyżej już ktoś napisał).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności