Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w drugiej połowie 2014

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Racja Szlaf ale warto zauważyć, że każdy się stara jak może.

P.S. Jak można głosuję za avatarkiem ze szklaneczką.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

G jest jak mr Putin. Rozpoczęło wojnę tylko że P zaczepia na razie a G uderzyło od razu na wielką skalę. Chyba ani jeden ani drugi się nie wycofa aż nie dopnie swego. Tylko co G chce uzyskać poza kasą z Adwordsów ja przynajmniej nie mogę dociec.Może G zabrakło już miejsca na nowe serwery i analizowanie "nowych treści" których można było stawiać w nieskończoność.

To samo mnie zastanawia - kiedyś ta bańka pęknie. Youtube przynosi 1.5 mln $ strat dziennie a co godzinę przybywa (jak dobrze pamiętam) 30h kolejnych filmików. Jako właściciel hostingu mogę Wam otwarcie napisać - 1 mbit dedykowanego łącza od kilku dobrych operatorów na raz (dla lepszej stabilności) to koszt min. 1 euro / mbit. Ceny pewnie mogą negocjować ale nie bez końca. Hosting zarabia na tym, że ludzie mają owszem port 100 mbit ale ruch na poziomie 1 mbit, tam straci, tu zarobi wychodzi na plus. Google ile kupi tyle im zjadą :)

Kolejne zabawki to zużycie mocy obliczeniowej - danych przybywa - prąd. Też Wam powiem, że jeden serwer minimum 60-70 zł miesięcznie. Do tego chłodzenie, klima, obsługa - dramat.

To się tak rozrośnie, że w końcu zdechnie, nie ma innej opcji :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

To tak jakby policja stworzyła melinę dla złodziei, gdzie mogą wycenić fanty

Zapominasz że "policja" nie musi tworzyć tej meliny bo tylko policji możesz ukraść, tylko policja wie ile to jest warte i tylko dzięki policji możesz to sprzedać. teraz policja kontroluje WSZYSTKO. Albo się układasz/dzielisz z "policją" - albo zmieniasz zawód. Ciekawe czy interia, onet i kręciworek z pomorskiego sprawdzają kilka razy dziennie te same frazy w google z dużą systematycznością ....

Ja mam pod GWT podpięte 23 domeny starego zaplecza. Pomimo że ze wszystkich wychodziły podobne ilości linków to powiadomienia z GWT, że strona to spam i ma za dużo linków wychodzących dostały tylko te które zgłosiła do DT osoba czyszcząca moją stronę z filtra

Czyli że jak dobrze rozumiem osoba która ściągała Ci filtr dodała Twoje strony do DT - tak ? ................................................ :lol2:

Policz teraz sobie ile kosztowało Cię zrobienie tego zaplecza ( domeny, linki, teksty,czas ) dodaj to do kwoty którą wziął "ściągacz filtrów" i weź pod uwagę że teraz też zaczynasz od nowa :). Podasz nicka ? zobaczymy który to jest taki dobry w ściąganiu filtrów.

Youtube przynosi 1.5 mln $ strat dziennie

To ja mam jakieś inne chyba informację ;)

wyborcza.biz/biznes/1,101558,15124012,YouTube_podwaja_swoje_przychody_z_reklam.html

https://cenabiznesu.pl/-youtube-notuje-zwiekszone-przychody-z-reklam

Mowa jest cały czas o wzroście przychodów zwłaszcza z reklam

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Przychód =/= dochód

Doskonale rozumiem tą zależność, w artykułach powyżej jest napisane

..po odliczeniu należności, YouTube osiągnie w tym roku na czysto 1,96 mld dolarów, co stanowi 1,7 proc. wszystkich dochodów w skali globalnej na reklamę internetową...

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Intru - to są arty z przed 4-5 lat. Wtedy tracili i się z tym nie kryli, ale od tego czasu rynek masakrycznie się zmienił. Zdziwiłbym się gdyby nadal mieli straty, imo obecnie yt to dla nich żyła złota i z roku na rok będzie zarabiać na czysto coraz więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności