Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w drugiej połowie 2014

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie miałem aktualny art gdzie było 1.5 mln $ strat dziennie ale nie mogę znaleźć. Prosta sprawa - jakby google zamknęło youtube z powodu strat straciliby bardzo dużo na PR i pewnie straciliby spory ruch w innych swoich serwisach. Nie mogą zamknąć, wolą dopłacać. Polecam wejść na youtube z proxy z USA - tam praktycznie przy każdym filmiku są reklamy i to trwające po 30 sekund i dłużej bez możliwości wyłączenia. Ewidentnie robią co mogą, żeby zarorbić.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

też czytałem o tych stratach z yt tak jak intru i to było kilka dni temu. jak sobie przypomnę gdzie to wkleję :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Muszę Was "zmartwić" Panowie, ale youtube gdzieś od 2011 notuje już zyski dla google:

https://variety.com/2013/digital/news/youtube-to-gross-5-6-billion-in-ad-revenue-in-2013-report-1200944416/

za rok 2013 przewidywane jest około 1.1 mld dolarów zysku:

YouTube will net $1.96 billion in ad revenue, up 66% from 2012, after paying content and ad partners, according to eMarketer. YouTube’s projected $1.1 billion in U.S. net revenue would represent 6.3% of all of Google’s net ad revenues for the year, the firm estimated.

..po odliczeniu należności, YouTube osiągnie w tym roku na czysto 1,96 mld dolarów, co stanowi 1,7 proc. wszystkich dochodów w skali globalnej na reklamę internetową...

Czytałem z linka wyborczej i jest to inaczej ujęte:

"po spłaceniu wszystkich podmiotów przychody netto z reklam YouTube wyniosą 1,96 mld dol. Oznacza to 1,7 proc. światowych wydatków na reklamę online"

Widocznie źle przetłumaczyli "net income", taka tam różnica :rolleyes:

Był ostatnio na BBC albo na Discovery program o FB gdzie pokazywali jak co dzień przyjeżdża ciężarówka z serwerami i dokładają jak bułki w supermarkecie. Jeśli G ma taki przelicznik że na każdą nową stronę, którą tworzy ktoś żeby była w Topach przypada zaplecze, na każdą stronę zaplecza Wiki, SB, rumak , Dl i cała masa innych śmieciowych rozwiązań, a to dodatkowo jest jeszcze linkowane. Wszystkie te treści są przeważnie generowane więc bezużyteczne, ale komputer tego nie wie wiec musi przeanalizować i policzyć różne wskaźniki. ( Raczej nie po to żeby strony były w TOP bo to chyba efekt uboczny). Analizują wszystko co się pojawi w sieci. WWW. PDF, DOC, XLS, nawet obrazki skanują (bo mi kiedyś tytuł strony wyświetlało z błędem, a ortograf był właśnie na obrazku) bo to największa wywiadownia na świecie.

Taka sytuacja jako że rosła lawinowo musiała doprowadzić do tego że może serwery się przegrzały a dane coraz bardziej rozjeżdżały się z rzeczywistością i trzeba było ręcznej korekty.

Biorąc to pod uwagę jeśli FB dostawia tyle serwerów ( a tam chyba jest znacznie mniej spamu) to może G się skończyło miejsce na nowe serwery :)

Nikt nie lubi pchać kasy w błoto. Każda firma przy zdrowych zmysłach optymalizuje koszty. A tu jak spadnie ilość spamu nawet o 10% to oszczędności będą na pewno DUŻE. Sam już nie używam pierdyliarda linków bo to już nie działa więc częściowo efekt osiągnęli.

Ciekawe tylko co teraz będzie działało. A może to będzie losowa sytuacja wiec trzeba robić po 30 stron na każdą firmę i różnie linkować licząc na to że raz na jakiś czas któraś przypadnie robotowi do gustu.

Przeanalizowałem tym programem co pokazał Bernard pierwszą 20 stron z mojego podwórka z różnych miast

Topy ( od 1 do 7) mają strony:

1. linkowane z kliku katalogów + SB do domeny głównej

2. Linkowane SWL nie wiem niestety jakie - te przodują w wynikach

3. Linkowane Rotacją lub posiadające linki ze stron, które już nie istnieją

4. Linkowane zapleczami gdzie artykuły są po 1000 zzs

5. Prawie nie linkowane - kilkadziesiąt linków z for, profili i innych miejscówek jak wyceny stron

6. likowane praktycznie na 3 do 6 fraz kluczowych

Wśród linków tych stron tylko 1 do 10 mają przeważnie wskaźnik większy od zera ( i są to przeważnie strony płatnych katalogów jak wizytowka.XXX). Jest to darmowa wersja więc może ma jakieś ograniczenia ( na pewno nie zlicza powyżej 1100 linków, ale tam większość ma mniej niż 700 całości, albo tyle znajduje)

Może ja nie umiem tych wyników zinterpretować, ale dla mnie to nie ma wspólnego mianownika.

Co więcej niewiele stron ma topowe pozycje na większą niż 4 ilość głównych fraz.

Co jeszcze ciekawe kilka z nich wjechało na samą górę w ciągu ostatnich 3 miesięcy.

4 lata temu to mogli mieć straty jak reklam praktycznie nie było, ale nie teraz gdzie reklam jest pełno przy każdym filmiku

Dokładnie, 4 lata to wieczność w tej branży. Mi od niedawna zaczęli wyświetlać reklamy na TV. Rozwijają się...

A co sądzicie o takiej tezie.

Google o witrynie zbiera informacje z takich miejsc jak:

Jak często witryna jest dodawana do ulubionych w chrome

jak często pojawia się w listach w gmeilu - mogą czytać pocztę.

Linki tracą moc bo google ma coraz więcej danych z innych miesc jak android, których branżą seo nie kontroluje?

Ciekawi mnie wasze zdanie!

jak często pojawia się w listach w gmeilu - mogą czytać pocztę.

Jak już idziemy w teorie spiskowe, to google już się przyznało kilka miesięcy temu, że filtruje pocztę użytkowników gmaila;

co za problem wychwycić maile ze słowem „pozycjonowanie” (i pochodne)?

Dzień dobry, jestem zainteresowany pozycjonowaniem mojej strony www.adresstrony.pl na hasła: lista haseł

automatem można obsłużyć takie maile, i zablokować, czy raczej - co ostatnio bardziej modne – zamrozić stronę na dane hasła

a na koniec zostaną adwordsy, bo nawet "firmy z TOP5 na hasło pozycjonowanie" nie dadzą rady :)

Nie muszą skanować maili - listę najmocniej obsadzonych (opłacalnych) fraz z całego świata mają z analiticsa ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

+ prywatne zaplecze, umiejętnie blokowane dla wszystkich szpiegów ;-)

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

z mojego podwórka

Jakież to podwórko jesli można wiedzieć?

Naprawa komputerów, laptopów, odzyskiwanie danych,

+ prywatne zaplecze, umiejętnie blokowane dla wszystkich szpiegów ;-)

Może tak być - nie neguję, ale ten program co analizuje zbiera informacje z wielu miejsc monitorujących linki. Nawet są tam linki z hostingów jak seohost, który blokuje różne boty. ( Swoją drogą zgłosiłem im to)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności