Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w drugiej połowie 2014

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

Można by dużo pisać ale jeszcze ostatnia rzecz w związku z D/C i topami.

Otóż można sobie kopiować dobry content i to na maxa, od tych stron które są gdzieś w dołach (od top i 30 niżej), i tym sposobem się wbić w górę. Za to praktycznie nie ma kary, kara jest za kopiowanie topów.

Co więcej, później ten co jest trochę niżej, dostanie karę za D/C, bo algo "pomyśli", że skopiował od tego który poszedł wyżej. Przetestowane i ja sam padłem ofiarą czegoś takiego: zrobiłem bardzo łady content poszło dość do góry (ale nie był to jeszcze top 5) ale mało/ostrożnie linkowałem.

Ktoś zrobił praktycznie prawie kopię mojego contentu, ale linkował lepiej i teraz siedzi w topie a ja dostałem filtr. Tak właśnie teraz działa google.

W to jeszcze wchodzą inne rzeczy, takie jak reputacja domeny, jeżeli masz dużo podstron i np. część skopiowałeś z topów, to później automatycznie jesteś traktowany gorzej jeżeli chodzi o D/C, temat rzeka.

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jednakże tak czy inaczej jednym z najważniejszych czynników jest ilość jakość linków zwrotnych a w niektórych branżach praktycznie niemożliwym jest złapanie dobrej miejscówki , stąd te bajki o zamrażaniu wyników ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja przeleciałem SpyGlassem tą niby jedną domenę zamrożoną którą dostałem na PW z tymi miejscówkami prywatnymi i okazało się, że ponad 90% tych miejscówek to domeny z PR 0 lub NA gdzie jak pisałem link value jest 0.000 dla TOP 30 linków a średnia ilość linków wychodzących z jednej strony oscylowała około 10 sztuk . SpyGlass ma możliwość sprawdzania bardzo dużej ilosci parametrów dla domen i konkretnych podstron na których są linki .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Otóż można sobie kopiować dobry content i to na maxa, od tych stron które są gdzieś w dołach (od top i 30 niżej), i tym sposobem się wbić w górę. Za to praktycznie nie ma kary, kara jest za kopiowanie topów.

Dotyczy tylko nowych treści czy takich co są długo w indeksie też?

Ja przeleciałem SpyGlassem tą niby jedną domenę zamrożoną którą dostałem na PW z tymi miejscówkami prywatnymi i okazało się, że ponad 90% tych miejscówek to domeny z PR 0 lub NA gdzie jak pisałem link value jest 0.000 dla TOP 30 linków a średnia ilość linków wychodzących z jednej strony oscylowała około 10 sztuk . SpyGlass ma możliwość sprawdzania bardzo dużej ilosci parametrów dla domen i konkretnych podstron na których są linki .

Beerbant jeśli masz dużo wolnego czasu to dam Ci jedną z moich domen do analizy. Powiesz mi jaki mam "value" moich linków a ja później opiszę historię całej domeny :)

PR to tylko zielony pasek, ale gdy ma n/a lub 0 to już nie "tylko".

Jeśli jest jakieś zamrożenie wyników rzeczywiście, to strzelam, że po to żeby zobaczyć jak duże zasoby maja spamerzy. Bo co oni robią gdy pozycja nie rusza? Walą mocniej :) Coś mi się wydaje, że sporo domen poleci jak mróz odpuści.

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

jeśli masz dużo wolnego czasu to dam Ci jedną z moich domen do analizy.

Daj na PW jutro dam człowiekowi aby puścił w maszyny ;) w zależności od ilości linków może to potrwać do 2ch dni ;)

Ceneo robiło mi prawie 30 h ;)

Dotyczy tylko nowych treści czy takich co są długo w indeksie też?

To nie ma specjalnie znaczenia, chodzi o to skąd kopiujesz treść - jeżeli z topa, to źle.

Dla google nie ma specjalnie znaczenia kiedy powstała treść, google nie notuje tego, tylko porównuje dwie skopiowane treści i ta domena która jest słabsza (pod różnymi względami) dostaje karę.

Z tym, że możesz mieć skopiowaną treść z topa i nie dostaniesz kary na daną frazę jeżeli jesteś daleko, ale w momencie kiedy mógłbyś wejść do topa na mocną frazę, zanim wejdziesz (albo parę dni po wejściu), google porówna twoją treść do topów, i jeżeli Twoja treść nic nie wnosi (to nawet nie musi być dokłady D/C), to nie wejdziesz.

To jest jedna z przyczyn, że na chwile wchodzisz do topa, po czym znikasz.

Zauważcie, że na mocne frazy top10 często mocno się różni jeżeli chodzi o treść - chociaż oczywiście muszą te treści dotyczyć danego tematu/danej frazy.

Wstępnie przeleciałem ;) z resztą masz już pierwsze info , jutro będziesz miał pełniejszy raport ;)

Dla google nie ma specjalnie znaczenia kiedy powstała treść, google nie notuje tego

Otóż notuje. Podobnie jak datę każdej zmiany treści. Tym większym sk...stwem jest, że to ignorują.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

google ma nawet coś takie jak własne archiwum strony (coś jak internet archive), dawno, dawno temu była komenda, która dawała do tego dostęp, jednak z czasem zniknęła jak kilka innych funkcji. Mimo wszystko dalej archiwum trzymają.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności