Skocz do zawartości

Pozycjonowanie subdomen

tymon8866

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli masz karę na domenę to nie ma sensu stawiać na niej subdomen, bo kara przejdzie. Masz podobnie jak w AdSense - jak masz karę na domenę to nic nie zrobisz z subdomenami. Najpierw usuń karę domeny albo wykup inną domenę i tam postaw subdomeny.

jak masz karę na domenę to nic nie zrobisz z subdomenami

Nie wiem co w przypadku gdy sub stawia już po banie, ale mam kilkadziesiąt przypadków, gdzie na głównej domenie stał precel, na 10 sub swl a na 50 sub dedykowany skrypt a'la precel i jak widać sprawdził się, bo domena główna BAN, swle BAN a 50 subdomen z tym skryptem są w indeksie i jak poleci kolejny art to indeksuje się dość szybko bez żadnego dopalania.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Widać zależy od przypadku. Jednak ciekawe jak wygląda zdobywanie pozycji subdomen przy zbanowanej domenie głównej - czy nie ma jakiejś kary, oflagowania czy innego pieruństwa. Taki przykład u mnie z kontem AdSense (jakby nie patrzył z też produktem Google) - ban poszedł na umieszczanie reklam na domenę główną za nieodpowiednie treści i od tamtej pory nie mogę dodać żadnej reklamy na żadną subdomenę z tej domeny pomimo, że na subdomenach były od zawsze treści zgodne ze wskazówkami. Być może kara lub jakiś pierwiastek przechodzi również na subdomeny również przy wyszukiwaniu wyników. Trzeba by zrobić jakieś testy. Mimo wszystko jeżeli domena ma bana to bym coś zrobił (wartościowe linki, fajna nazwa - postarał się o zdjęcie kary; jak słabe linki i słaba nazwa to bym wykupił drugą domenę).

Jeżeli masz karę na domenę to nie ma sensu stawiać na niej subdomen, bo kara przejdzie.

Kara to nie wirus, nie zaraża i nie przechodzi na subdomenę. Każdy przypadek ukarania jest inny. Może dotyczyć tylko domeny, a może też i subdomeny. Porównanie do adsense jest co najmniej dziwne i nie na miejscu. To całkowicie inne kary.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Niektóre kary są z automatu nakładane na wszystko w ramach tej samej domeny, a więc także na subdomeny. Dotyczy to zarówno filtrów, jak i banów. Jeśli zastanawiasz się, co zrobić, to najpierw ustał. Czy kara dotyczy tylko konkretnej subdomeny.

Witam mam pytanie czy lepiej jeżeli domena jest spalona utworzyć subdomenę i ją pozycjonować, czy kupić nowy adres i zrobić przekierowanie.

A i jak googel definuje sub domeny jako nową domne czy łączy ją z główną domeną

Koszt nowej domeny to 10-50 zł. Można też mieć ją za darmo, jest sporo promocji. Więc w czym problem? Po co kombinować, żeby za jakiś czas się przekonać na własnej skórze, że lepiej było tych parę zł odżałować?

Kalkulator dni roboczych - jak obliczyć ile jest dni roboczych w danym miesiącu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności