Skocz do zawartości

RR po nowemu

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Karolina popełniła wpis wyjaśniający pewne sprawy związane z RR.

Głównie chodzi o to że już sam Disavow nie będzie działać. Trzeba przedstawić jak się próbowało zdjąć linki.

Dla specjalistów od zdejmowania filtrów przyszły ciężkie czasy.

wpis Karoliny znajdziecie poniżej

https://googlepolska.blogspot.com/2014/07/porady-na-temat-prosb-o-ponowne.html

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zaczyna się ostro:

W tym poście pokażemy, jakie kroki musisz podjąć

Zwykle było

W tym poście pokażemy, jakie kroki powinieneś podjąć

hehehehhe

Spójrzmy na przykład. Załóżmy, że otrzymałam powiadomienie, iż do mojej strony example.com prowadzą nienaturalne linki. Oznacza to, że pozyskiwałam linki do swojej witryny z naruszeniem Wskazówek dla webmasterów.

Czyli linki które dodał KTOŚ nie mogą być przyczyną filtra gdyż powiadomienie dostanę wtedy gdy ja pozyskiwałem linki z naruszeniem zasad.Coś mi się wydaje że jakby Karolina podała adres swojej stronki zaraz by się sprawdziło na jakie frazy jest wysoko a później spamraport i oczekiwanie kary za to że "pozyskiwała linki z naruszeniem wskazówek" no bo przecież nikt inny nie pozyskiwał by linków do jej strony z naruszeniem wskazówek....

Macie też tak, że czasem czegoś szukacie w Google i zastanawiacie się czy lepsze wyniki nie będą na 5 stronie wyników i dalej? bo autentycznie się na tym łapię, jak nie zadowalają mnie wyniki w top10, bo wiadomo jak jest...

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Twierdzą, że G. rozpoznaje linkowanie nieuczciwej konkurencji.

Tu nie chodzi o to czy rozpoznają czy nie , tu chodzi o to że wszystkie linki są z góry uznane jako dodane przeze mnie lub kupione.

Spójrzmy na przykład. Załóżmy, że otrzymałam powiadomienie, iż do mojej strony example.com prowadzą nienaturalne linki. Oznacza to, że pozyskiwałam linki do swojej witryny z naruszeniem Wskazówek dla webmasterów

Google karze mnie za "coś" co niekoniecznie zrobiłem. W tym wypadku w RR powinna być klauzula ( nie wiem, może jest ) - "ja tych linków nie kupowałem ani nie dodawałem - dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby"

Ogólnie to ten post Karoliny pokazuje monopol google - jest prokuratorem, sędziom i katem - a Ty się musisz tłumaczyć.

EDYTA :

Kupiłem domenę i po podłączeniu do GWT dostałem powiadomienie o nienaturalnych linkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności