Skocz do zawartości

10 ekspertów zdradza tajniki SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie dane trzeba podać żeby być wiarygodnym?

Irek dobrze wiesz że za anonimowością idzie brak wiarygodności. Za długo jestem tutaj żeby wdawać się w przepychanki z avatarami nawet tak sławnymi jak George_UK. Ja nie wiem czy po drugiej stronie tej dyskusji nie siedzi Karlo co ma 16 lat i założyli mu wcześniej Neostradę, a najlepsze są hasła typu: cześć form czytam od 6 lat ale dziś postanowiłem sie odezwać to juz rutyna

Najłatwiej obrzucić kogoś błotem jak się jest anonimowy ale to włąsnie ta anonimowość wpływa na poziom i jakoś dyskusji mówisz o zaletach anonimowosci ? no tak dla mnie taką zaletą był konkurs gdzie anonimowa firma obiecała porshe za 1 miesce konkursie a cała masa naiwniaków tam pobiegła to faktycznie Irek masz racji w takim przypadku obie strony zyskały na anonimowosci ci oszukani ze się z nich nikt nie śmieje i ten co na tym zarobił kase ze go nikt nie ściga

Nie wiem czy zauważyliście, ale poziom tego forum spada. Za mało merytorycznej dyskusji, za dużo osobistych wycieczek i słownych przepychanek.

Merytoryka i jakość miedzy grupą SEO na FB a PIO jest kosmicznie inna o ile tutaj łatwo jest pleść bzdury i obrzucać błotem o tyle to na FB każdy odpowiada za siebie personalnie

Pogadać, podyskutować i po przepychać to ja sie mogę z Beerbant czy Irkiem bo wiem Kim są i jaki poziom wiedzy i doświadczenia za sobą ma, a dyskusja z avatarem któremu rodzice kupili neostrade niedawno jest raczej mało wciągająca chyba że się ma inny cel ;)

Zeby na PIO podnieść poziom dyskusji Kuba musiał by zrobić subforum na które by wpuszczał tylko zweryfikowane osoby coś wzor grupy z FB wówczas są szanse ze słowa wypowadane przez avatara nie są puste

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zeby na PIO podnieść poziom dyskusji Kuba musiał by zrobić subforum na które by wpuszczał tylko zweryfikowane osoby coś wzor grupy z FB wówczas są szanse ze słowa wypowadane przez avatara nie są puste

Tomku sposobów na podniesienie poziomu jest wiele. Wystarczy tylko, by każdy traktował innych tak jak sam chce być traktowany...

Potrzebujesz linków? Pisz!

Merytoryka i jakość miedzy grupą SEO na FB

Racja meteorytyki w tych grupach na FB niema żadnej, bo przecież stworzone wyłącznie dla lansu ( i niema w tym nic złego), a PIO jeśli pamiętasz zostało stworzono na pewno nie dla lansu. jest część użytkowników co ciągle nadaje na PIO ale ciągle linki w postach wstawia jak w preclach, i za bardzo merytorycznych postów też nie piszę chyba że dla promocji własnych lub powiązanych usług. Podnoszenie merytoryczności forum trzeba zaczynać od siebie bo Kuba i Michał tego na pewno nie zrobią z poziomu admina.

Wiec różnica jest kosmiczna ale i tak na korzyść PIO.

Tomek bo piszesz o awatarach każdym poście :D - przekaz rozumiemy.

Ja na przykład jestem zdania, że pokazywania fotek własnych dzieci, ujawniana szkól do których chodzą, pokazywanie w których knajpach jesz ( nie Ty) homarów jest bardziej nieprzemyślane jak niechęć ujawniać tego czego ujawniać wcale nie jest potrzeba do niczego.

Prosty przykład Twój główny konkurent Gotlink - pacząc po statystykach chyba złemu im nie powodzi się a właściciel jakoś nie jest szybki do podpisywania się.

Czy w tym momencie ten SWL staje się niewiarygodny?Nie bo niby czemu? SWL lub działa lub nie, punkty sprzedają się przynosząc zyski lub nie. Ja im nie płacę ( bo nie sprzedają kont premium czy innych płatnych usług) wiec i nie wymagam FV z danymi firmy, proste.

A czy właścicielem serwera jest Kowalski czy Marecki co to zmieni?, a nic

To Twoja sprawa, że na FB pokazujesz fotki dzieci, zonę ( nota bene gratulacje masz fajną, inteligentną żonę i dzieciaki) i nawet nie pomyślisz, że są kretyni które myślą, że Twoja firma ma milionowe obroty( bo kiedyś w jakieś ankiecie rzucałeś kwotami które dali Tobie jakieś tam miejsce pod względem obrotów w branży) i porwanie dziecka było by dobrym pomysłem. Chyba rozumiesz, że to wcale nie jest niemożliwy do zrealizowania scenariusz?

Pomijam fakt banalnego "obrobienia" mieszkanie bo przecież większość na FB opisuje każdy swój krok i rodziny gdzie są co robią i tak dalej. Wywnioskować z tej informacji kiedy niema nikogo w domu to trzeba mieć IQ na poziomie ameby.

Na pewno wiele osób z tego forum wie jak nazywam się i gdzie mieszkam i pili zemną wódkę czy piwo, ale to ja decyduje kto to. Chyba dostrzegasz tą subtelna różnica.

Ja mam "w nosie" jak nazywa się osoba która siedzi po drugie stronie monitora dla mnie liczę się czy ma "olej w głowie". Uwierz mi znam wiele w 100 razy wiarygodniejszych "avatarow" od tych co podpisują się na forum czy FB imieniem i nazwiskiem. Nie jest to żaden wyznacznik.

Nie internuje mnie czy copywriter Marysia zaręczyła się z hydraulikiem Krzysztofem i na zaręczyny dostała pierścionek za 1999 zł. Za niedługo na grupach SEO na FB będą ludzie opisywać jaki maja stolec po update Google... tylko czy to podnosi poziom ich wiedzy SEO, czy to kogoś interesuje poza piszącym? Jak już wywołałeś grupy na FB to jest tam nuda, można coś tam zarobić, sprzedawać kursy pozycjonowania lub inne usługi, reklamować bloga, brand ale nazywać to pokładami merytorycznej wiedzy SEO na pewno nazwać nie można.

Juk już społecznościowi to lepie posiedzieć tydzień wybrać sobie dobre kanały na Twitterze, masz przynajmniej to skoncentrowane do 160 znaków, a ludzi które piszą bzdury wywalasz z obserwujących w 1 sek.

P.S polecam dyskutować o katalogowaniu i innych zaleceniach zawartych w artykule.

Dokładnie miałem napisać to samo co Max :D

Xann, widziałeś mnie co najmniej 3 razy, ale jak to Max pisze....

ale to ja decyduje kto to. Chyba dostrzegasz tą subtelna różnica.

Jak to sam kiedyś pisałeś - trzeba wiedzieć z kim robić biznesy i akurat dla mnie nie jesteś odpowiednią osobą do robienia biznesów, przynajmniej w SEO :)

PS. Nawet jak bym był w jakiejś grupie na FB to i tak byś nie wiedział kim jestem, bo nie mam potrzeby publikowania całemu światu fotek przy konsumpcji, przy czynnościach fizjologicznych czy robienia fot przypadkowym brykom spotkanym na ulicy a tym bardziej tego gdzie i z kim chodzę, bo kogo to obchodzi? Jak robię z kimś biznes to mnie nie interesuje jego rodzina i dzieci tylko to co ma mi do przedstawienia i zaoferowania w danej branży.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

... anonimowa firma obiecała porshe za 1 miesce konkursie ...

Nie wszyscy tutaj coś reklamują czy sprzedają. Ty to robisz i może stąd kompleksy na temat anonimowości? Akwizytor, który sprzedaje mrożonki, punkciki czy złudzenia (sorry, szkolenia) faktycznie powinien się przedstawić i regularnie pojawiać albo ogłaszać.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Taka rola akwizytora, że musi się ładnie przedstawić, napisać jakim to expertem nie jest żeby coś sprzedać. Ale nie wszyscy są tutaj akwizytorami, którzy na siłę próbują zainteresować swoimi produktami innych.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie internuje mnie czy copywriter Marysia zaręczyła się z hydraulikiem Krzysztofem

Za zdradzenie tajemnic mojej alkowy masz: wpieprz, stawiasz flaszkę, kisisz ogórki i robisz zagrychę :P:D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

P.S polecam dyskutować o katalogowaniu i innych zaleceniach zawartych w artykule.

W tej sprawie ja robię to tak :

Optymalizuję strone klienta (jak nie chce tego to mówimy sobie do widzenia)

kataloguje i owszem posługując się listą Cezzego bo uważam , że bardziej naturalnie to wygląda i właściciel strony który nie zna się na SEO zaczyna od dodawania do katalogów (poza tym takie są zalecenia google "co co byście robili gdyby nie istniały wyszukiwarki - jak google nie było to strony katalogowałem namiętnie) ;) .

Następnie robię kilka zapleczówek dedykowanych klientowi i linkuje z zaplecza oraz z zapleczówek, uzywam też SWL stałego do dopalania. linkuje z for (ale nie profilami) .

Jak tematyka klienta pasuje to zdobywam linki rozdając drobne produkty blogerom w zamian za linki i artykuły

Czasami namawiam klienta na stworzenie PP aby przemycić linki a czasami robię foty w zamian za linki

Nic magicznego czy tajemniczego w tym nie ma bo raczej liczy się pomysł i koncepcja dopasowana do klienta i tyle.

Jedyna na co ostatnio uważam to to aby nie robić gwałtownego przyrostu linków i aby linki przyrastały w sposób ciągły "symulując" stałe zainteresowanie witryną przez użyszkodników.

Proste jak pierd*** i tyle , filozofii w tym żadnej .

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Szkolenia z czego ? Z "kombinowania" ? ;) Szkolenia można robić z obsługi programów, softów przydatnych czy rzeczy których konia można nauczyć, jak ktoś nie potrafi zakombinować to i podłączając go pod 380V nie nauczysz :P

(fakt przydał by się nowy słoik) :D

Prosty przykład Twój główny konkurent Gotlink - pacząc

Przepraszam musiałem ;)

Tylko+pacz%C4%85.jpg

jaki maja stolec po update Google.

Ciekawe czy to wpłynie na wyniki w wyszukiwarce? ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Optymalizuję strone klienta (jak nie chce tego to mówimy sobie do widzenia)

jeszcze bardziej naturalnei wygląda jeśli strona nie jest zoptymalizowana a zdobywa linki :) z niezoptymalizowanych stron które nie mają linków z zoptymalizowanych stron :D

gacza

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Racja meteorytyki w tych grupach na FB niema żadnej, bo przecież stworzone wyłącznie dla lansu

Tu się nie zgodzę tam każdy odpowiada personalnie za siebie na grupie SEO czy TakaBranżaSEO jest tak jak na PIO na początku to z PIO odchodzą ludzi bo nie cierpią tych przepychanek personalnych czy ataków pokomenow

Przecież w koszu jest więcej postów niż w normalnych działach tylko dlatego że każda dyskusja kończy się przepychanką czego na grupach na FB , nie chodzi o to że komuś coś nie można powiedzieć tylko chodzi o to ze są goscie co sie czepiają jak ja pies nogawki i latają z tematu na temat rozbiąc sztuczny dym nie wnosząc totalnie nic do dyskusji gdzie temat koczy się albo zamkniecem albo leci do kosza

Nie sztuka robić z kogoś szyderę jak się jest anoimowym też mi bohaterstwo zrobić wątek o szydzeniu z Polskej śmietanki jak to miało miejsce po Hangouty w Google+ . Był tu jeden wielki lincz i to nazywa się merytoryczna dyskusja ?

Zreszta po co daleko szukać ten wątek od drugiego postu to jedna wielka szydera a nie merytoryczna dyskusja wiec może czas zaczać od tego wątku ?

Albo to jest super przykład dwa tematy Google zamrosziło wyniki oraz pozycjonowanie w drugiej połowie 2014 żeby było śmieszniej oba o tym samym tylko w jenym odrazu beka i szydera w drugim jeszcze jako tako po japońsku trwa rozmowa :)

Marketing internetowy dla firm

Tomek ja nie nie napisałem, że nie masz całkowicie racji. Zgadza się często za avatarmi kryją się ludzie zakompleksione, nastawiane wyłącznie na hejt i oprócz szyderstwa nie maja nic do powiedzenia, każdy to widzi i niema na to lekarstwa.

Chodzi mi o to, że jeśli ktoś świadomie nie che puszczać nikogo z butami w swoje prywatne życie, to nie dyskredytuje to jego w żaden sposób i też trzeba uszanować taką decyzje.

Jest jeszcze inny aspekt wiele sarkazm odbiera jako szyderstwo, a niezłośliwe wyśmianie błędów jako atak osobisty.

W grupach na FB nie ma żadnego poziomu dyskusji Xann, tego co tam ludzie wypisują czytać się nie da. Jest tam albo autopromocja albo pytania od czapy albo pytania bez odpowiedzi, a dyskusje - jeżeli jakiekolwiek się wywiążą - są strasznie jałowe. Przyjmij krytykę, przestań się uparcie bronić i wyzywać ludzi od "avatarów". To jest forum dyskusyjne, jesteś na nim od 2004 roku i chyba wiesz, że to tak zawsze, a przynajmniej długi czas funkcjonowało i nikomu to nie przeszkadza, poza Tobą.

Hangouty SEO to też pic na wodę przeznaczone tylko do robienia wody z mózgu dla klientów czy początkujących użytkowników. Każdy, kto ma chociaż odrobinę doświadczenia w SEO czyli m.in. niektórzy użytkownicy z PiO zlinczowali to. Ale to też wina organizatorów, takie coś można by reklamowac nie wiem.. na onecie?

Według mnie problemem na PiO jest to, że niektórzy są chyba zbyt przywiązani do tego forum. Poza działem Narzędzia nie da się już nic tutaj czytać, bo w każdym temacie są te same nicki czy też "avatary" piszące zupełnie od czapy. Za dużo ludzi też próbuje nieudolnie rozkręcać na PiO jakiś fame, kim to oni nie są. Eksperci, specjaliści promujący swoje produkty..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności