Skocz do zawartości

10 ekspertów zdradza tajniki SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up imho nic gorszącego w tym nie ma, a powyższe, jakże trafne określenie, to nawet w starych słownikach języka ojczystego można znaleźć ;) jak nie wiesz co to znaczy, to proszę bardzo:

znaczenia:
(1.2) nie potrafić dochować tajemnicy, zdradzać powierzoną komuś tajemnicę

synonimy:
(1.1) pleść ozorem; gadać jak najęty; gadać, co ślina na język przyniesie; pleść trzy po trzy

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

To może jakis mały poradnik

Może dzisiaj napiszę , to będzie bardzo krótki poradnik bo w sumie nie ma za bardzo o czym pisać.

Co do SWLi to niestety z przykrością muszę stwierdzić, że niektórzy z nas wykorzystują je do szkodzenia. W momencie jak sie okazało , że tego rodzaju działania są skuteczne (pomimo początkowego zarzekania, że nigdy w życiu, przez klakierów na forum google) pisałem też o wprowadzeniu pewnych mechanizmów pozwalających ograniczyć ten proceder.

Teraz wypowiem się w sprawie w której następuje "podnoszenie ciśnienia" czyli "zgłaszanie domen" vs "depozycjonowanie" :

skoro jeden może depozycjonować to uważam, że drugi może się skutecznie bronić, ba nawet jego obowiązkiem jest obrona wszelkimi dostępnymi środkami. Niestety w tej sprawie nie ma zmiłuj się, nawet więcej - osobę która komuś innemu szkodzi w taki sposób należy się "skierowanie" na oddział chirurgii szczękowej ...

Sam się spotkałem z takim procederem w przypadku jednego klienta (i tylko dzięki jak to mówią "prywatnym" znajomościom udało mi się to zablokować)

Tak czy inaczej w tej całej wojnie najbardziej po (_!_) dostają właściciele SWLi i to od nich zależy jak zareagują w tej sytuacji.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

@Xann w przeciwieństwie do ciebie nie mam parcia na szkło - jestem skromnym człowieczkiem i nie muszę sobie nic powiększać ;)

a towar dobry, pozwala na generowanie cyferek z wieloma zerami w zeznaniu rocznym.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

w zeznaniu rocznym.

Ewentualnie w ankiecie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak czy inaczej w tej całej wojnie najbardziej po (_!_) dostają właściciele SWLi i to od nich zależy jak zareagują w tej sytuacji.

Nie do końca się zgodzę, prawdziwe depozycjonowanie to nie napierdzielanie linkami z SWL, (ale to starzy wyjadacze wiedzą) choć mi pasuje żeby ludzie tak myśleli większy ruch w interesie wiec jak widzisz nie dostaje po (_!_) . Po drugie to właśnie ta cała gadanina o depozycjonowaniu spowodowała znowu odrodzenie SWL (tutaj muszę podziekować mojemu osobistemu skrybie i kronikarzowi Panu Sebastionowi Miśniakiewiczowi bez niego nie było by takiego rozgłosu). Jak długo to potrwa ta wrzawa wokół SWL a dokładnie ewelbinka nie wiem ale na pewno jeszcze trochę aż młodzi nie kapną się naprawdę jak się depozycjonuje potem bedzie zmiana nazwy narzedzia albo narzedzi ;) w gorącyc artykułach

Marketing internetowy dla firm

Użycie DISAVOW nie powoduje banowania domen.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred tutaj nie chodzi o to co powoduje lub nie banowanie domen.

Problem jest zupełnie innego kalibru. Chłopcy kłócą się o to, czyj papierowy samolocik poleci daleko. Szkoda tylko, że głównym nurtem dyskusji powinno być coś innego. Eksperci? Zaraz, zaraz....

Odpowiedzmy sobie na jedno zasadniczo ważne pytanie.

Czy ekspertem jest ten co się dobrze sprzedaje czy ten, który wie co robi i potrafi przyjąć na siebie za to odpowiedzialność?

Tomku - nic do Ciebie nie mam, nie rozmawiałem z Tobą, nie korzystam z Twoich usług. Zawsze starałeś się wypowiadać tak, by zainteresować odbiorców w maksymalnym stopniu. W tym temacie jednak trochę straciłeś w moich oczach.Zamiast wdawać się w całkiem niepotrzebne dyskusje mogłeś odpuścić(Prawdę powiedziawszy na to najbardziej liczyłem).

Temat ten najlepiej chyba świadczy o kondycji naszej branży, dlatego przemyślmy sobie, do czego możemy doprowadzić...

Potrzebujesz linków? Pisz!

Nie do końca się zgodzę, prawdziwe depozycjonowanie to nie napierdzielanie linkami z SWL, (ale to starzy wyjadacze wiedzą) choć mi pasuje żeby ludzie tak myśleli większy ruch w interesie wiec jak widzisz nie dostaje po (_!_) . Po drugie to właśnie ta cała gadanina o depozycjonowaniu spowodowała znowu odrodzenie SWL (tutaj muszę podziekować mojemu osobistemu skrybie i kronikarzowi Panu Sebastionowi Miśniakiewiczowi bez niego nie było by takiego rozgłosu). Jak długo to potrwa ta wrzawa wokół SWL a dokładnie ewelbinka nie wiem ale na pewno jeszcze trochę aż młodzi nie kapną się naprawdę jak się depozycjonuje potem bedzie zmiana nazwy narzedzia albo narzedzi ;) w gorącyc artykułach

Jedną z metod depozycjonowania jest właśnie napierdzielanie linkami z SWL ale co masz na myśli pisząć "prawdziwe depozycjonowanie"? "Starzy wyjadacze wiedzą", więc niech się podzielą z innymi. Pisałeś wcześniej, iż dobrze by było gdyby to forum miało więcej merytorycznej treści, więc proszę podziel się swoją wiedzą.

Co do e-weblinka to ma on na dzień dzisiejszy złą reputację, ponieważ co chwile są z nim jakieś problemy, czego akurta nie ma np. w Gotlinku.

I na koniec, nie rozumiem czasami niektórych Twoich wypowiedzi. Cały czas oskarżasz to forum o braku merytorycznej treści, ale dlaczego sam nic nie dasz od siebie? Ja bardzo chętnie poczytałbym Twoje (innych ludzi zwiazanych z branżą od dłuższego czasu) opinie, wnioski i sugestie o pozycjonowaniu. Nie zamierzam natomiast czytać blogów, na których się tylko sprzedaje rożnego rodzaju narzędzia, zachwala je i nic więcej.

więc proszę podziel się swoją wiedzą

Za 550 w promocji będzie się dzielił :D Opowie Ci jak dodać projekt do jedynego słusznego systemu zwanego e-weblinkiem.

Co do e-weblinka to ma on na dzień dzisiejszy złą reputację

Oj tam, jeszcze nie ma ;)

Cały czas oskarżasz to forum o braku merytorycznej treści, ale dlaczego sam nic nie dasz od siebie?

Wiesz... merytorycznie to ciężko dyskutować z kimś kto ma tylko jeden punkt widzenia (kojarzy mi się tutaj taki jeden kaczor z dawno nie emitowanej bajki - sknerus się chyba nazywał i w oczach często robiły mu się takie znaczki $ $).

Tak więc uważajcie co piszecie, bo ja za KONSTRUKTYWNĄ krytykę postępowania Xanna za 18 dni będę żegnał się z e-weblinkiem (no cóż - konkurencja już mnie wita z 1k domen a w ewebie będzie o 4MLN pkt. mniej). Konstruktywna krytyka dotyczyła "zamrażania" odświeżania situ po wczorajszych banach. Jedyne wytłumaczenie to takie, że Xann handluje nie swoimi punktami a w przypadku nagłego zjazdu punktów polecą jego transfery (które oczywiście zagwarantował klientom). Szkoda tylko, że za chwilę ich straci, ale o tym ciężko było pomyśleć, bo nie wszyscy to jelenie i jak widzą, że płacenie za punkty nic nie daje to więcej tego nie zrobią. Po banach sprzed 2 miesięcy dość mocno odczułem spadek klientów na punkty (była identyczna sytuacja z zamrożeniem). Jakoś u konkurencji nikt nic nie zamraża a handlarze w kilka dni potrafią odbudować punkty.

Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;) 30 pln będę miał do zwrotu od Xanna, dołożę trochę z własnej kieszeni i będzie można kupić kratę browara :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak więc uważajcie co piszecie, bo ja za KONSTRUKTYWNĄ krytykę postępowania Xanna

czy ona była konstruktywna - polemizował bym, wiem jedno - takich spraw się nie wyciąga na publicznych forach ( tutaj obaj jesteście winni - nie winię tylko Ciebie )

18 dni będę żegnał się z e-weblinkiem

wszyscy na to z niecierpliwością czekają - cena punktów wzrośnie

no cóż - konkurencja już mnie wita z 1k domen

"już był w ogródku - już witał się z gąską" - warunki przyjmowania stron do e-weba było najłatwiej spełnić, widziałem Twoje katalogi i .... 2,44 za 100 wpisów było za drogo ;)

ja i tak jestem pewnien na 90 % że zostaniesz w e-webie . Wystarczy jak napiszesz do Xanna ładnego przepraszającego maila i na następnym spotkaniu śmietanki będziesz miał miejsce zapewnione w 3 rzędzie .

ps. wyciągacie brudy na publicznym forum - swoje brudy bo jak na razie współpracujecie

na następnym spotkaniu śmietanki

:D

Swoje spotkanie "śmietankowe" mam za 2 tygodnie, ale tutaj nikt o nim nie wie, bo nie ma takiej potrzeby.

napiszesz do Xanna ładnego przepraszającego

:D Niezły joke.

czy ona była konstruktywna - polemizował bym

Z czym byś polemizował? Z tym, że napisałem o tym, że zamrożenie nic nie daje a wręcz szkodzi? Nie było to pierwsze zamrożenie więc wiem o czym piszę. Nie pisałem o niczym innym jak o systemie i tym jak ja to widzę i jak wg mnie powinno to wyglądać. Widocznie było to sprzeczne z przyjętą polityką biznesową, co nie oznacza, że byłoby lepsze dla użytkowników i handlarzy. Co śmieszniejsze na konstruktywną opinię do teraz nigdzie nie widziałem odpowiedzi. Był tylko FOCH i zero jakichkolwiek innych argumentów. Przecież na całą moją wypowiedź zawierającą informację co trzeba zrobić, czyli:

Niech poleci co ma polecieć, odrobi się w cenie za punkty.

na kiego wuja mi linki na zbanowanych domenach? Klienci za punkty zapłacili i pojadą sobei teraz linkami ze zbanowanych miejscówek

Takie posunięcia tylko zniechęcają klientów do kupowania/przedłużania transferów, bo kupi paczkę, zobaczy że gó**o daje i już więcej nie wróci. Niech zapłaci więcej za punkty, ale przynajmniej będzie zadowolony

Otrzymałem jakże bardzo merytoryczną odpowiedź:

Blake nie przedluzaj konta PRO na kolejny okres, już Ci nie będzie potrzebne

Sorry, ale nie mam w zwyczaju współpracowania z niepoważnymi ludźmi.

A na ten temat to szkoda się wypowiadać

ja juz przeżyje tą stratę 30 zł jakoś.

Bo coś czuję, że ta strata będzie trochę większa.

@Blake - zgadzam się z tym że Wasze rozstanie "wypłynęło" w nieodpowiednim czasie i miejscu. Dowiedzieć się o tym w poblicznym miejscu jest nie fair ( w dodatku nie koniecznie musiałeś w tedy czytać topic i mogłeś się dowiedzieć od kogoś ),Zadawałeś trudne pytania w nieodpowiednim miejscu i momencie. Trzeba było to wyjaśnić z Xannem prywatnie i tyle.

Wnoszę o zamknięcie wątku, danie chwili czasu najbardziej zainteresowanym na przemyślenia i usunięcie kilku ostatnich postów .

edit:

wybacz , zapomniałem dogryźć

Swoje spotkanie "śmietankowe" mam za 2 tygodnie, ale tutaj nikt o nim nie wie, bo nie ma takiej potrzeby.

u nas też na imieniny się nie zaprasza bo nie ma takiej potrzeby ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności