Skocz do zawartości

Struktura sklepu internetowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, planuje otwarcie sklepu internetowego z branży meblowej. Generalnie mam pomysł na sklep wyspecjalizowany tylko na jednym konkretnym produkcie - chodzi o łóżka. Kategorie sklepu będą się składać z: łóżka sosnowe, łóżka metalowe, łóżka plastikowe itp. dodatkowo kilka powiązanych kategorii z innymi artykułami. Każda z tych kategorii będzie ważnym słowem kluczowym na które chcę zajmować pozycje top3. W sklepie będzie około 600 produktów. Wszystkie opisy unikalne + blog. Moje pytanie czy taki sklep skoncentrowany na wąskiej niszy jest łatwiej wypozycjonować niż sklep meblowy ze wszystkimi możliwymi kategoriami: typu łóżka, narożniki, fotele, materace itp. Czy pozycjonując sklep na słowo łóżka, łóżka sosnowe, łóżka drewniane, łóżka metalowe itp. nie narażam się na jakieś nie przyjemności od wujka G ? No i generalnie czy łatwiej jest pozycjonować sklep wyspecjalizowany czy sklep uniwersalny ?

e

Jeżeli tak jak piszesz będziesz posiadał unikalne teksty do każdego produktu i mając jakieś pojęcie w zakresie SEO + profesjonalne prowadzenie bloga to twoje frazy powinny wskoczyć na dobre pozycje, nie mówię, że będą to TOPY jednak minimalna liczba dobrych linków powinna przynieść dobre efekty.

Z pozycjonowaniem wyspecjalizowanych sklepów czy uniwersalnych jest różnie, zależy to głównie od twojej wiedzy na temat SEO, zaplecza i doświadczenia.

Może się wydawać, że pozycjonowanie wyspecjalizowanego sprzętu będzie łatwiejsze ale nie zawsze tak jest.

skuteczny pas masujący poprawiający twoją sylwetkę, a na bóle pleców nowoczesny fotel masujący

Musisz pamiętać że przy konkretnym asortymencie Twojego sklepu ruch może być mniejszy niż przy asortymencie wymieszanym i pozycjonowanym na bardziej ogólne frazy. Jednak liczy się konwersja więc jeżeli masz dobry sprzęt wyspecjalizowany skup się wyłącznie na tym. Nie bij się o frazy łóżko, łóżka itp Liczy na konwersja a nie ruch ogólny na stronie. Jeżeli masz dostęp do dobrych tekstów skup się mocno na content marketingu.

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Mam dodatkowe ważne pytanie o domenę. Czy wykupując domenę ze słowem kluczowym np. fajnelozka.pl pomoże mi to wypozycjonować słowo 'lóżka' oraz podkategorie łózka sosnowe, łóżka drewniane ? Czy może lepsza jest domena z bardziej oddzielonym słowem kluczowym typu lozka-24.pl ? Słyszałem też ostatnio że google będzie brało pod lupę strony z ważnym słowem kluczowym w adresie ?

Unikalne treści .... To określenie jest gó**o warte, takie słowo wytrych nic nie mówiące.

Treści mają być takie aby wychodziły na przeciw oczekiwaniom potencjalnym odbiorcom. Mają zawierać frazy i słowa kluczowe których występowania spodziewamy się w zapytaniach wpisywanych w wyszukiwarki i dodatkowo maja charakteryzować oferowany produkt/usługę. No i chyba nie muszę pisać, że muszą być te treści poprawne pod względem językowym ..

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak masz zamiar siedzieć w tym biznesie możesz kupić kilka domen generycznych i postawić na nich zaplecze. Ale przy wyborze nazwy sklepu warto kierować się chwytliwą nazwą, łatwą do zapamiętania. Jak uda ci się połączyć jedno z drugim to idealnie.

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

• 2 tygodnie później...

Jeżeli tak jak piszesz będziesz posiadał unikalne teksty do każdego produktu i mając jakieś pojęcie w zakresie SEO + profesjonalne prowadzenie bloga to twoje frazy powinny wskoczyć na dobre pozycje, nie mówię, że będą to TOPY jednak minimalna liczba dobrych linków powinna przynieść dobre efekty.

Z pozycjonowaniem wyspecjalizowanych sklepów czy uniwersalnych jest różnie, zależy to głównie od twojej wiedzy na temat SEO, zaplecza i doświadczenia.

Może się wydawać, że pozycjonowanie wyspecjalizowanego sprzętu będzie łatwiejsze ale nie zawsze tak jest.

Masło maślane, k****a przecież z tego tekstu nic nie wynika.

1. I na czym polega profesjonalne prowadzenie bloga i czym się różni od amatorskiego?

Nie sądzisz, że profesjonalna wiedza w zakresie SEO jest bardziej przydatna a "jakieś pojęcie" o prowadzeniu bloga wystarczy. Chyba w tym drugim dużo mniej jest filozofii.

...

2. Czy jesteś właścicielem firmy Google?

3. Minimalna liczba dobry linków to jest ile mniej więcej bo też się wacham ile dać na swoją stronę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności