Skocz do zawartości

Masa krytyczna linków

moreus

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnimi czasy można znaleźć sporo stron, na których jest po 50-100 linków do innych stron, wymienionych na zasadach partnerskich, link za link. Jestem ciekaw czym to może się skończyć. Bo wychodząc z założenia, że czym więcej linków tym lepiej dojdziemy do tego, że będą strony z 200,300, ...1000 i więcej linkami? Hmmmm. Czy przypadkiem, może dojść do takiej sytuacji, którą nawałem "masą krytyczną linków" ;-) że strona mimo wysokiej pozycji w Google będzie bardzo słabo wpływała na pozycje strony zlinkowanej?

Moje doświadczenia właśnie na to wkazują, że siła takich stron nie jest zbyt duża.

Wymieniłem się z jednym z takich serwsiów linkiem z jedną z moich stron o tematyce raczej mało popularnej, w Google przed tym faktem zajmowałem 8 pozycje pod interesującym mnie hasłem, link który dałem do wymiany miał w anchor text właśnie to hasło. W przeciągu miesiąca, żadnych zmian, ani do góry ani do dołu. Dosłownie jakby moja strona została przyklejona na super glu do ósmej pozycji ;-).

A jak Wy to widzicie?

--

To jest proste i logiczne. Strona ma pewną siłę linków powiązaną z pr. Ma do przekazania np. 500 punktów. Ze 250 przekazuję na własne podstrony, a resztę dzieli na inne strony. Nim więcej llinków tym gorzej dla tych stron. Właśnie z tego powodu muszę się odmienić linkami z panem satyrykiem. Wiesz o kogo chodzi ;)

Właśnie z tego powodu muszę się odmienić linkami z panem satyrykiem. Wiesz o kogo chodzi

Ja chyba wiem o kogo chodzi. #-o

Niedawno jedyna strona przed moją pod śmieszne filmy. Teraz skupiłem się na innych słowach.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Keep the links on a given page to a reasonable number (fewer than 100)

To jest zytat z Google Guidelines for webmasters

Podejrzewam, ze linki powyzej 100 nie beda sie liczyly, co nie znaczy ze Google do nich nie trafia, bo ja mam strone na ktorej jest ponad 600 linkow i wszystkie docelowe sa w indeksie, ale anchor wplywu na pozycje zbytniego nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności